NYC: llä on pysäköintiongelma: muutama paikka polkupyörille.

Pandemia sai aikaan poikkeuksellisen voimakkaan pyöräilyn New Yorkissa, kun ihmiset pyrkivät välttämään julkista liikennettä ja omaksumaan uusia tapoja käyttää.

Mutta nyt piikki on törmännyt päinvastoin tuttuun ongelmaan kaupungin ruuhkaisilla kaduilla: ei pysäköintitilaa.

Pyöräilijät ovat kiertäneet kerrostaloihin, toimistoihin, kauppoihin ja ravintoloihin useless löytääkseen mistä jättää polkupyöränsä. Monet asettavat heidät sisälle tai improvisoivat välitöntä pysäköintiä lukitsemalla ne katukyltteihin – rikkomaten harvoin voimassa olevaa kaupunkilakia – tai puita, portteja ja aitoja.

Pysäköinnin puute, pyöräilijät ja asianajajat valittavat, on auttanut polkupyörien varkauksien nousussa.

Vaikka New York on luonut maan suurimman kaupunkipyöräverkoston, jossa on 1375 mailia pyöräteitä ja kukoistava pyöränjako-ohjelma, se on jäänyt huomattavasti muiden kaupunkien taakse, kun pyöräilyalueita on laajalti saatavilla, kuljetusasiantuntijat ja asianajajat sanovat.

New Yorkilla on noin 56 000 pyörän pysäköintipaikkaa kaduillaan, jalkakäytävillä ja aukioilla. Suurin osa on osa pyörätelineitä, vaikka siellä on 83 korallia – pysäköintipaikat muunnettu pitämään polkupyöriä – ja 20 suojaa, jotka suojaavat polkupyöriä lumelta ja sateelta. (56 000 ei sisällä jakamisohjelmaa Citi Bike, jolla on 38 000 tilaa noin 1100 telakointiasemassa.)

Vertailun vuoksi Lontoossa on kolminkertainen määrä pysäköintipaikkoja, kaduilla on yli 150000 pyöräilypaikkaa ja vähintään 20000 lisäpaikkaa metro- ja rautatieasemilla. Jalkakäytävän polkupyörän ripustimissa on myös yli 1500 tilaa, joissa asukkaat jättävät polkupyöränsä pieneen metallikupoliin.

Jotkut amerikkalaiset kaupungit ovat lisänneet ponnistelujaan pyörien lisäämiseksi pandemian aikana. Chicago asensi viime vuonna lähes 2000 uutta tilaa telineisiin ja koralleihin, ja aikoo lisätä tänä keväänä 900 lisää tilaa yhteensä noin 34 260.

New Yorkissa pyöräily oli kasvanut jo ennen pandemiaa, 490 000 päivittäistä pyöräretkeä vuonna 2017, kun vastaava luku oli 150 000 vuonna 2000. Vuoden 2019 kaupunkiraportti. Lähes 1,6 miljoonaa newyorkilaista on pyöräilijöitä, kerrotaan, että melkein puolet nousee pyörälle vähintään useita kertoja kuukaudessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *