Ison-Britannian autoteollisuuden riskit vähenevät hitaasti Brexitin jälkeen

“Siinä on vilkkuva keltainen valo”, herra Palmer sanoi. “Jos he eivät korjaa seuraavan sukupolven sähköautoja Sunderlandissa ja kaikki menee sähköisesti, se on huolenaihe.”

Britannia oli aikoinaan yksi maailman johtavista autojen tuottajista, jonka glamouria edustivat Rolls-Royce, Bentley ja James Bond ampui Aston Martinin. Mutta autojen tuotanto saavutti huippunsa vuonna 1972 ja on siitä lähtien ollut melko alamäkeä. Tuotemerkit, kuten Rover, Austin-Healey tai Sunbeam, joita ihailtiin laajalti, mutta jotka olivat useless ajoittain kannattavia, katosivat. MG, joka tunnettiin aikoinaan kaksipaikkaisista urheiluautoista, kuuluu kiinalaiselle SAIC: lle, joka käyttää tuotemerkkiä maastoautojen sarjassa.

Lähes kaikki elossa olevat brittiläiset autotehtaat ovat ulkomaisten yritysten omistamia, ja niiden kyky siirtää tuotanto sinne, missä se on tehokkainta. Toyota, joka rakentaa Corollasia Derbyshiressä ja työllistää 3000 ihmistä, on toinen esimerkki.

Vienti on ratkaisevan tärkeää; 80 prosenttia Britanniassa tuotetuista autoista myydään ulkomailla.

Brexit oli toinen takaisku brittiläiselle autoteollisuudelle. Neljä vuotta epävarmuutta Ison-Britannian Euroopan unionista tekemän avioeron ehdoista, maailmanlaajuisen autojen myynnin romahduksen keskellä, kannusti autovalmistajia modernisoimaan Ison-Britannian tehtaitaan tai aloittamaan uuden sukupolven mallien valmistelun.

Ison-Britannian autotuotanto laski 14 prosenttia vuonna 2019 edellisvuodesta, mikä on suurempi syöksy kuin mikään muu suuri autoteollisuuden maa paitsi Iran. Iso-Britannia päätti vuoden 16. sijalle autovalmistajien joukossa Tšekin tasavallan jälkeen, ja se tuotti 1,four miljoonaa henkilöautoa ja kevyttä kuorma-autoa Kansainvälinen moottoriajoneuvojen valmistajien järjestö. Ja se oli ennen pandemian aiheuttamaa autojen myynnin romahtamista maailmanlaajuisesti.

Maan autoteollisuus laskee edelleen heinäkuussa, kun Honda sulkee Swindonissa sijaitsevan tehtaan, joka tuottaa japanilaisen yhtiön ainoan autotehdas Euroopassa Civicsin. Hondan huono myynti Euroopassa oli tärkein syy sulkemiseen, mikä työllistää 3500 ihmistä, mutta Brexitillä oli todennäköisesti oma osuutensa, analyytikot sanovat.

Toimittajat ovat myös sulkemassa toimintoja. Saksalainen ZF-yhtiö, joka on yksi maailman suurimmista autonosien valmistajista, ilmoitti viime vuonna sulkevansa Sunderlandissa sijaitsevan tehtaan, joka työllistää noin 100 ihmistä, jotka tekevät komponentteja ohjausjärjestelmiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *