Viisi takeawayta kehittyvästä avaruussodasta Kiinan ja Yhdysvaltojen välillä

Uuden avaruusajan tähtiin kuuluu paitsi kuuluisia yrittäjiä myös kasvava unelmoijien ja tekijöiden sukupolvi. Pienet yritykset, kehitysmaat ja jopa lukioissa nyt parvi avaruusalus kiertoradalle.

Mutta Peking aikoo hallita demokratisoitua avaruusaikaa. se on maanpinnan lasereiden rakentaminen joka voi sulkea avaruusaluksia ja kyberhyökkäysten harjoittaminen tarkoitus erottaa Pentagon kiertoradaltaan.

Seitsemän vuotta sitten, Washington tarttui uuteen strategiaan Yhdysvaltain armeijan käden vahvistamiseksi mahdollisessa avaruussodassa. Suunnitelma kehittyi Obaman ja Trumpin hallinnon aikana ja on odotetaan voimistuvan presidentti Bidenin johdolla.

Näin taistelu avaruudesta alkoi ja miten se nyt pelaa:

Vuonna 2007 Kiina hajosi yhden omista hylätyistä satelliiteistaan tuhansiin pyörteisiin sirpaleisiin, tekemällä maailmanlaajuisia otsikoita. Sanoma Washingtonille oli selvä: Peking oli uusi voimakas kilpailija.

Kiina suoritti noin tusina lisää testejä vuoden 2007 tapahtuman jälkeen. Jotkut ylinopeutta taistelupääistä ammuttiin paljon korkeammalle, mikä teoriassa vaarantaa useimmat amerikkalaiset avaruusalukset.

Mutta Peking on myös pyrkinyt monipuolistamaan satelliittivastaanottonsa taistelupään ulkopuolelle.

Oivallus oli yksinkertainen. Kaikkia amerikkalaisen avaruusvoiman osa-alueita hallittiin maasta voimakkailla tietokoneilla. Tunkeutuessaan Washingtonin avaruuslaivastojen aivot voivat heikentyä tai tuhoutua. Lisäksi tällaiset hyökkäykset olivat huomattavan halpoja verrattuna muihin antiselliittiaseisiin.

Kiina alkoi kehittää viruksia vihollistietokoneiden tartuttamiseksi ja alkoi vuonna 2005 sisällyttämään kyberhyökkäykset sotaharjoituksiinsa. Sen sotilasoppi on yhä enemmän kehotti lamauttamaan varhaiset hyökkäykset.

Ajatuksena on, että kaupallisen sektorin kehitys voi tehdä Yhdysvaltojen avaruusvoimille sen, mitä Steve Jobs teki maanpäällisille laitteille. Vastatakseen Kiinan uhkaan Obaman hallinto yritti hyödyntää avaruusinnovaattoreiden läpimurtoja keinona elvyttää armeijaa.

Washington pumpasi miljardeja dollareita kaupallisiin yrityksiin, kuten Elon Muskin SpaceX ja Jeff Bezosin Blue Origin. Tuloksena oli pienten satelliittiparvien sekä uudelleenkäytettävien rakettien laivastojen kehittäminen, innovaatioiden, joiden katsottiin vaikeuttavan antisatelliittien kohdistamista huomattavasti tai jopa mahdotonta.

Trumpin hallinto jatkoi Obaman kaupallista strategiaa, vaikka Valkoinen talo tai vasta perustetut avaruusjoukot eivät julkisesti tunnustaneet sen alkuperää.

Presidentti Donald J. Trump yritti myös hankkia hyökkääviä aseita. Avaruusjoukot ottivat haltuunsa ensimmäisestä hyökkäysaseestaan, joka ampuu energiasäteitä maan päällä olevista kohteista häiritäksesi vihollisen avaruusaluksia kiertoradalla.

Trumpin hallinto viime vuonna kysyi kongressi aluksi, mitä se kutsui avaruusvastaisiksi, asettamalla niiden odotetut kustannukset moniin satoihin miljooniin dollareihin. Armeijan luokiteltu budjetti hyökkääviin kykyihin sanotaan olevan paljon suurempi.

Lloyd J.Austin III, eläkkeellä oleva neljän tähden armeijan kenraali, joka oli vahvistettu viime viikolla Bidenin puolustusministerinä, kertoi senaatille että hän pitää “lasermaisen keskittymisen” ylläpitämään ja terävöittämään Yhdysvaltojen “kilpailuetua” Kiinan yhä voimakkaammalle armeijalle. Muun muassa, hän vaati uusia amerikkalaisia ​​investointeja “avaruusalustoilla” ja viittasi avaruuteen toistuvasti sodan taistelutoimialueeksi.

Herra Austin mainitsi tarpeen parantaa kiertoradan sietokykyä sekä jatkuvaa turvautumista avaruusyrittäjien innovaatioihin keinona vahvistaa armeijan kättä. Uhkainen uusi aikakausi, hän sanoi, korosti “sodankäyntikyvyn parantamisen” merkitystä avaruudessa. Ja hän toi esiin Kiinan “tahdistuksen uhkana”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *