Huonossa Madridin naapurustossa puolen vuosisadan suurin lumisade syventää kurjuutta

MADRID – Jo ennen kuin Madridin puolen vuosisadan suurin lumisade aiheutti osan katonsa romahtamisesta tässä kuussa, Manuela Reyes Flores ja hänen perheensä olivat ilman sähköä ja juoksevaa vettä talven tullessa köyhtyneelle naapurustolleen Espanjan pääkaupungin laitamilla.

Joten heille ja tuhansille muille naapuruston, Cañada Realin, asukkaille oli useless yksi kärsimyksen taso, kun kaksi viikkoa sitten tapahtunut valtava lumimyrsky peitti Madridin puolitoista jalkaa lumessa. Pääkaupunkialue oli halvaantunut, ja tiistaina Madrid julistettiin katastrofialueeksi.

“Meillä ei ole koskaan ollut helppoa elämää”, sanoi Reyes Flores, joka asui Cañada Realiin kaksi vuosikymmentä sitten osana suurta romaniyhteisöään. Hänen ja hänen perheensä on täytynyt sytyttää avotuli lämpimänä pitämiseksi, ruoan valmistamiseksi ja veden lämmittämiseksi uimiseen.

“Meidän piti rakentaa oma talo, ja olemme aina tehneet parhaamme korjata asiat käyttämättä rahaa”, hän sanoi.

“Mutta voin kertoa teille, että tämä paikka on nyt muuttunut katastrofaalisesta yksinkertaisesti käyttökelvottomaksi”, hän lisäsi asettamalla ämpäri vuoton alle katossa olevasta reiästä, joka johtui tuoreen lumen painosta.

Cañada Actual, jossa asuu noin 8000 ihmistä, on yksi Euroopan suurimmista köyhyyden tuhoamista alueista. Vaikka osa alueesta on täynnä tiili- ja laastitaloja, ainakin puolet siellä asuvista ihmisistä asuu aallotettujen kattojen ja suojapeitteen alla, jota käytetään myös lasi-ikkunoiden sijasta.

Naapurusto on ollut poliittinen jalkapallo vuosikymmenien ajan, ja useat hallitustasot ja eri kunnat jakavat vastuun valtavasta maasta. Noin 15 valtiosta riippumattomaa järjestöä on ryhtynyt auttamaan Cañada Realin heikoimmassa asemassa olevan poliittisen jalka-alueen keskellä. Myös espanjalaisten avustustyöntekijöiden määrä on kasvanut pandemian alkaessa, koska matkustusrajoitukset ovat estäneet heitä työskentelemästä Espanjan ulkopuolella.

Olga San Martín, perustajajäsen Olvidados, pieni humanitaarisen avun järjestö vieraili Bosniassa joulukuussa jakamaan talvivaatteita Venäjällä pakolaisleireillä.

“Pidän elämää Cañada Realissa yhtä kauhistuttavana kuin Bosniassa, paitsi että se tuntuu vieläkin järkyttävämmältä ja häpeällisemmältä, koska olemme antaneet tämän tapahtua Espanjan pääkaupungissa ja Euroopan unionissa”, hän sanoi tutkittuaan lumimyrskyn aiheuttamat vahingot.

Vuonna 2017 lainsäätäjät suostuivat purkamaan osan Cañada Realista ja siirtämään tuhansia asukkaita tuettuihin huoneistoihin Madridin ympäristössä. Mutta useless 105 tällaista huoneistoa on annettu saataville.

Lokakuussa Naturgy, sähkötyökalu, katkaisi sähkön toimituksen suurimmalle osalle Cañada Realia sanoen, että asukkaat käyttävät sähköä intensiivisesti, sääntelemättömästi ja vaarallisesti, vaikka alueella oli useless neljä virallista asiakastiliä.

Sähkökatkos johti yhteenottoja poliisin ja asukkaiden välillä. Yhteentörmäykset lisääntyivät, kun poliisi muutti paikalleen, pidätti kymmenkunta ihmistä ja tuhosi useita marihuanatontteja.

Joulukuussa YK: n asiantuntijaryhmä kehotti Espanjan viranomaisia ​​tekemään niin palauttaa sähkö, erityisesti alueella asuvien noin 1800 lapsen suojelemiseksi.

“Et voi rangaista koko väestöä muutamien rikoksista”, sanoi pappi Javier Baeza, joka vierailee säännöllisesti Cañada Realissa auttamaan sen asukkaita. “Cañada Realin poliittista käsittelyä voidaan kutsua useless kauheaksi.”

Madridin kaupungintalo vastatessaan sähköpostilla esitettyihin kysymyksiin kuvasi Cañada Realia pikemminkin haasteena kuin epäonnistumisena ja totesi, että sen siirtymissuunnitelma oli saanut “voimakkaan sysäyksen kuluneen vuoden aikana”.

Se totesi myös, että Cañada Realin ongelma juontaa juurensa vuosikymmeniin.

“Jos ratkaisu olisi helppo, se olisi ratkaistu, koska koko tämän ajan kaikkien hallintojen alla on ollut ihmisiä, jotka ovat aidosti olleet erittäin huolestuneita siellä vallitsevasta tilanteesta”, kaupunginhallitus sanoi.

Cañada Actual oli aikoinaan maanviljelijöiden polku ylittää Espanja etsimään tuoretta laiduntamista lampailleen. Mutta 1960-luvulta lähtien Madridin teollisuuden laajentaminen suostutteli perheitä muuttamaan maan vihannespuutarhoiksi ja elämään lopulta siinä.

Vuosien mittaan kiinteistökehittäjät ottivat haltuunsa muut köyhtyneet kaupunginosat ja häätö kiihtyi muualla Madridissa, Cañada Realin väestö paisui. 1990-luvulta lähtien maahanmuuttajia saapui paljon erityisesti Marokosta ja Romaniasta.

Yksi paikallinen maamerkki on kirkko, jossa huumekauppiaat ja -käyttäjät kokoontuvat ja tupakoivat heroiinia, kun otetaan huomioon alueella partioivat poliisit. Poliisin mukaan he puuttuvat toimintaan useless hätätilanteessa, jos väkivaltaa esiintyy tai joku on kriittisessä terveystilanteessa.

Monet asukkaat odottavat innokkaasti avattujen luvattujen huoneistojen avaimia, jotta he voivat siirtyä eteenpäin. Mutta joillakin on ristiriitaisia ​​lähtemisen tunteita, he ovat huolissaan vuokran maksamisesta ja mahdollisista jännitteistä uusien naapureiden kanssa.

“Me kaikki tunnemme toisemme täällä, mutta en todellakaan usko, että muualla Madridissa asuvat ihmiset haluaisivat, että vieressä olisi mustalaisperhe”, kertoi metalliromua keräävä ja myyvä Miguel Maya, kuten monet muutkin. romaniyhteisön kanssa.

Jotkut asukkaat haluavat lähdön sijaan, että viranomaiset investoivat perusinfrastruktuuriin ja laillistavat pitkäaikaisen läsnäolonsa siellä.

Carmen Carbonell Escudero, 68, asuu miehensä kanssa Cañada Realissa. Vaikka heillä ei ole todisteita omistajuudesta, hän sanoi, että pari oli maksanut 20000 euroa, noin 24300 dollaria, ostamaan kadonneen kodin edelliseltä asukkaalta.

“Tietenkin tiesin, että ostimme täältä jotain laitonta, mutta kuinka monella minua paljon rikkaammalla ihmisellä on nyt kaunis talo, jolle he eivät koskaan saaneet asianmukaista lupaa?” Neiti Carbonell Escudero sanoi. “Espanjassa, jos odotat riittävän kauan, laittomasta voi tulla laillista.”

Aiemmin toimittanut insinööri Eugenio García-Calderón aurinkoenergia Brasilian Amazonin ihmisille, kertoi tulleensa Cañada Realiin sen vallan katkeamisen jälkeen. Hätäapuvirtaus oli tervetullut, hän sanoi, mutta “mitään hyvää ei todellakaan voi tapahtua, ennen kuin meillä on kestävä malli, mikä tekee ihmisistä omavaraisia ​​kuin riippuu ulkopuolisesta avusta.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *