Glastonburyn festivaali peruttiin toisen vuoden ajan pandemian takia

“Se on antanut erittäin huonon signaalin”, Olivier Garnier, tiedottaja Hellfest, yksi Ranskan suurimmista tapahtumista, sanoi puhelinhaastattelussa. Hellfest isännöi noin 60 000 raskasmetallifania vuodessa, ja sen kesäkuussa 2021 suunniteltu iteraatio on jo loppuunmyyty.

Maanantaina Hellfest lähetti kolmen sivun kirjeen Ranskan kulttuuriministerille Roselyne Bachelotille, joka pyysi varmuutta tapahtuman esiintymisestä, ja ehdotti, että festivaali voisi testata osallistujia viruksen varalle saapuessaan.

Tiistaina Bachelot hylkäsi ajatuksen, että testaus riittäisi festivaalien järjestämiseen. “Se on hienoa!”, Hän kertoi Ranskan parlamentin valiokunnalleja lisäsi, että festivaalit olivat ilmeinen potentiaalinen tartuntapaikka, kun ihmiset laulivat, juovat ja tanssivat yhdessä.

Kuva ei ole täysin alituinen koko mantereella. Tanskassa festivaalit valmistautuvat etenemään, kertoi puhelinhaastattelussa Esben Marcher Dansk Stay -järjestöstä, joka edustaa festivaalin järjestäjiä.

“Tietysti Glastonburyn uutiset ovat iso signaali muulle Euroopalle”, hän sanoi, “mutta käsitykseni mukaan sivuston rakentaminen on paljon suurempi ja pidempi prosessi kuin muille.” Glastonbury vie kuukausia kenttien valmistelemiseen tapahtuman järjestämiseksi, Marcher sanoi. Tanskalaiset tapahtumat voitaisiin järjestää muutamassa viikossa.

Joulukuussa, Roskilde, Tanskan suurin festivaali, joka on tarkoitus järjestää kesäkuussa, ilmoitti räppäri Kendrick Lamar päälinjana. Sigk Lopdrup, Roskilden toimitusjohtaja, sanoi sähköpostissa olevansa “varovaisen optimistinen” sen jatkumisessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *