Salakuljettajat saavat pitkät vankeusehdot Yhdistyneessä kuningaskunnassa roolistaan ​​39 maahanmuuttajan tappamisessa

Lontoo – Neljä salakuljettajaa, jotka tuomittiin 39 vietnamilaisen ihmisen tappamisesta, jotka kuoli konttiauton takana, kun se kuljetettiin Englantiin, tuomittiin perjantaina 13–27 vuoden vankeuteen.

15–44-vuotiaat uhrit löydettiin lokakuussa 2019 jäähdytetyn astian sisältä joka oli matkustanut lautalla Belgiasta Itä-Englannin Purfleetin satamaan. Siirtolaiset olivat maksaneet salakuljettajille tuhansia dollareita, jotta he veisivät heidät riskialttiille matkoille heidän toivomaansa paremmaksi ulkomailla.

Sen sijaan tuomari Nigel Sweeney sanoi: “kaikki kuolivat siinä, mikä on ollut tuskallisen tuskallista kuolemaa” tukehtumalla ilmatiiviiseen astiaan.

Tuomari tuomitsi Gheorghe Nican (43), romanialaisen, jonka syyttäjät kuvailivat salakuljetuksen johtajaksi, 27 vuoden vankeuteen. Pohjois-Irlannin kuorma-autonkuljettaja Eamonn Harrison, 24, joka ajoi kontin Belgian Zeebruggen satamaan, sai 18 vuoden rangaistuksen.

Maurice Robinson, 26, rekkakuski, joka otti kontin Englannista, tuomittiin 13 vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi vankeuteen, kun taas kuljetusyrityksen johtaja Ronan Hughes, 41, määrättiin vankilaan 20 vuodeksi.

Kolme muuta renkaan jäsentä sai lyhyemmän lauseen.

Syyttäjien mukaan epäillyt olivat osa jengiä, joka peri noin 17 000 dollaria henkilöä kohti maahanmuuttajien kuljettamisesta perävaunuissa Kanaalin tunnelin läpi tai veneellä.

Tuomari Sweeney sanoi, että se oli “hienostunut, pitkään jatkunut ja kannattava” rikollinen salaliitto.

Miesmiehet kuulivat häiritseviä todisteita uhrien viimeisistä tunneista, jotka yrittivät soittaa Vietnamin hätänumeroon kutsumaan apua, kun ilma säiliössä loppui. Kun he eivät saaneet matkapuhelinsignaalia, jotkut nauhoittivat hyvästit viestejä perheilleen.

Loukkuun jääneet maahanmuuttajat – joihin kuului muurari, ravintolan työntekijä, kynsitangon teknikko, orastava kosmetologi ja yliopistosta valmistunut – yrittivät lyödä metallitankoa lävistääkseen kylmäsäiliön katon, mutta onnistuivat useless kaivamaan sen.

Etsivä johtava tarkastaja Daniel Stoten, tapauksen vanhempi tutkija, sanoi uhrien “jättäneen perheitä, muistoja ja koteja pyrkiessään väärään lupaukseen paremmasta”.

“Sen sijaan he kuolivat käsittämättömällä tavalla näiden rikollisten täydellisen ahneuden vuoksi”, hän sanoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *