Margaret Court docket saa parhaan australialaisen kunnianosoituksen, joka on suuttunut

Eläkkeelle siirtymisen jälkeen Ms. Courtin perintöä on yhä enemmän varjostanut hänen suvaitsemattomat näkemyksensä, ja hän on vieraantunut monista tennismaailmassa. Vuonna 1991 hän sanoi, että lesbo oli pilannut naisten tenniksen. Helluntaipalvelijana hän on vastustanut äänekkäästi samaa sukupuolta olevien avioliittoa, verrannut LGBTQ-koulutusta paholaisen työhön ja tuominnut transsukupuoliset urheilijat.

Meneillään olevista puheluista on poistettu Ms. Courtin nimi Melbourne Parkin toiseksi suurimmalta stadionilta, joka nimettiin hänen mukaansa vuonna 2003 ja joka on yksi Australian Openin sivustoista, joka on tarkoitus aloittaa ensi kuussa. Viitaten vuosittaiseen vihanpurkaukseen, joka ympäröi rouva Courtia, Victorian pääministeri Andrews sanoi: “Pitääkö meidän todella tehdä tämä joka kesä?”

Tennis Australia, maan urheilun hallintoelin, on vastustanut painostusta muuttaa stadionin nimeä samalla kun hän on pyrkinyt eroamaan Ms Courtista. Viime vuonna, kun se tunnusti vuoden 1970 Grand Slamin 50-vuotispäivänsä, se antoi vastuuvapauslausekkeen: “Tennis Australia ei ole samaa mieltä Courtin henkilökohtaisten näkemysten kanssa, jotka ovat alentaneet ja vahingoittaneet monia yhteisömme vuosien ajan.”

Pääministeri Scott Morrison kysyi uudesta palkinnosta perjantaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että hän ei voinut kommentoida, koska saajista ei ollut ilmoitettu julkisesti. (Uutisia Ms. Courtista on levinnyt verkossa.) Hän lisäsi, että ne oli valittu “itsenäisten prosessien avulla” ja että järjestelmä “tunnistaa australialaiset oikealta puolelta tämän maan kaikkia saavutuksia.”

Viime vuonna Australian ritaripalkinnot varjostivat erimielisyydet yhden vastaanottajan, Bettina Arndtin, äänekkäiden kampanjoijien kanssa, mitä hän kuvailee “miesten demonisoimiseksi yhteiskunnassamme”. Arndt tuomittiin laajalti ylistämällä poliisia “avoimen mielen säilyttämisestä” siitä, onko vaimonsa ja lastensa murhasta syytetty mies “ajettu liian pitkälle”.

Tämän julkisen vastahyökkäyksen jälkeen Australian ritarikunnan neuvosto julkaisi a lausunto panee merkille, että sen suositukset “eivät hyväksy vastaanottajien poliittisia, uskonnollisia tai sosiaalisia näkemyksiä, eivätkä kunnianosoitus ole vastaanottajien henkilökohtaisesti uskottujen mielipiteiden hyväksyntä”.

Se lisäsi: “Järjestelmässä, joka tunnistaa satoja ihmisiä vuosittain, on väistämätöntä, että jokainen luettelo sisältää joitain ihmisiä, joiden toisten mielestä ei pitäisi tunnistaa.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *