1971: Kahden vuoden ja 100 istunnon jälkeen Vietnamin rauhanneuvottelut pysyvät umpikujassa

PARIISI, 21. tammikuuta (WP). – Tänään pidettiin umpikujassa Vietnamin rauhanneuvottelujen 100. istunto.

Viiden tunnin istunnon jälkeen, joka oli omistettu melkein kokonaan valmistelluille puheille, joissa toistettiin tunnettuja kantoja, Yhdysvaltain lehdistön edustaja Stephen Ledogar sanoi, että “mikään ei tapahtunut millään uutisarvolla”.

Etelä-Vietnamin tiedottaja Nguyen Trieu Dan totesi, että lukuun ottamatta kahden vuoden neuvottelujen päättymistä ja vietnamilaisen “koiran vuoden” päättymistä, 100. istunto “ei eronnut lainkaan muista”.

Kommunistidelegaatit puolestaan ​​syyttivät kaiken syyn Nixonin hallinnosta. Xuan Thuy Pohjois-Vietnamin puolesta vastaten aiemmin tällä viikolla Hanoissa esitetyistä syytöksistä, protestoi useita Yhdysvaltain pommituksia Pohjois-Vietnamin alueella 8. – 17. Tammikuuta. Vietnamin kongin rouva Nguyen Thi Binh hyökkäsi Yhdysvaltojen “järjetöntä ja röyhkeä” vaatimusta vastaan. Pohjois-Vietnamin sekä Yhdysvaltojen joukkojen keskinäiseen vetäytymiseen.

Ensi viikon Tet-loman vuoksi neuvottelujen 101. istunto oli tarkoitus järjestää torstaina 4. helmikuuta ensi torstain sijaan. Tästä alkaa “sian vuosi”, jonka vietnamilaisten sanotaan yleisesti pitävän vaurauden ja rauhan merkkinä.

– Worldwide Herald Tribune, 22. tammikuuta 1971.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *