Moisés Caicedo ja liikaa kiinnostavia vaaroja

Siirtosopimuksen pitäisi olla pinnalta suoraviivainen asia. Ostoklubin tulee – tarkkaan ottaen – ottaa yhteyttä myyntitiimiin, vahvistaa hinta ja ottaa sitten yhteyttä pelaajan edustajaan henkilökohtaisten ehtojen selvittämiseksi.

Jos se on hieman naiivia, käytännöllinen vaihtoehto – ota ensin yhteyttä agentteihin, selvitä pelaajan kiinnostus, kysy, mitä kauppa maksaa, ja sitten esitä myyvälle klubille tapahtuma ennen kuin ryöstät yli hinnasta – saattaa olla enemmän kyyninen, mutta se ei ole olennaisesti monimutkaisempi.

Todellisuus on kuitenkin paljon kammottavampi. Joukkueet antavat agentille usein toimeksiannon myydä oman pelaajansa tietyn neuvotteluvoiman säilyttämiseksi. Usein eri agenteille annetaan toimeksiannot myydä pelaajia eri maihin: Yksi tekee sopimuksen, jos italialainen joukkue on kiinnostunut, joku muu, jos se on espanjalainen klubi. Näitä toimeksiantoja voidaan sitten vaihtaa ja myydä agenttien välillä.

Heti kun lahjakas pelaaja tulee esiin, joukko edustajia laskeutuu tyypillisesti hänen päällensä ja tarjoaa yksinoikeuden päästä tiettyyn joukkueeseen tai liigaan tai yksinkertaisesti kyvyn neuvotella paremmasta sopimuksesta. Joskus pelaajat allekirjoittavat useita sopimuksia useiden agenttien kanssa, perustuen useless lupauksiin.

Suurin osa rekrytointiin osallistuvista hyväksyy tämän sellaisena kuin asiat ovat, ja tapana, jolla he ovat aina olleet kaikkialla maailmassa, vaikka monien mielestä on erityisen vaikeaa purkaa sopimuksia pelaajien viemiseksi Etelä-Amerikasta. Yhden suuren eurooppalaisen klubin urheilujohtaja uskoo, että ongelma on kuitenkin pahentunut sen jälkeen, kun FIFA siirtyi vapauttamaan agentit vuonna 2015. “Nyt voit tehdä periaatteessa mitä haluat”, sanoi nimettömänä puhunut johtaja. koska hänellä ei ollut valtuuksia käsitellä asiaa julkisesti.

Juuri tällainen kaikkien saatavissa oleva nielaisi Caicedon. Suuren osan syntymässä olevasta ammattiurastaan ​​häntä on edustanut Kancha, ecuadorilainen virasto, jolla on joukko nuoria pelaajia ja kohortti Independientessa. Klubien kiinnostus häntä kohtaan kasvoi kuitenkin myös virastojen mielenkiinnolla, jotka halusivat hyötyä paitsi lupauksestaan ​​myös joukkueiden suhteellisesta kokemattomuudesta ostaessaan pelaajia Ecuadorissa.

Caicedon perheenjäsenet – hän on nuorin kymmenestä sisaruksesta ja hänellä on 25 veljenpoikaa – tulvivat edustajien tarjouksilla, jotka pyysivät toimeksiantoa myydä hänet. Kaupan läheiset, vaikka heillä ei ole valtuuksia puhua pöytäkirjassa yksityisistä liiketoimintajärjestelyistä, sanoivat uskovansa, että sukulaiset olivat tehneet sopimukset kahden kanssa: saksalaisen PSM Proformancen ja Argentiinassa sijaitsevan yrityksen kanssa. PSM Proformance ei vastannut kommentointipyyntöön.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *