Entinen valmentaja tuomittiin yli 10 vuodeksi vankilaan Star Speedskaterin raiskaamisesta

Entinen kansallinen pikaluisteluvalmentaja Etelä-Koreassa tuomittiin torstaina yli vuosikymmenen vankilaan syytettynä olympiaurheilijan raiskaamisesta.

Valmentaja Cho Jae-beom oli syytettiin raiskauksesta vuonna 2019 Shim Suk-hee, kaksinkertainen olympiakullamitalisti lyhyen radan pikaluistelussa, joka sanoi, että hän oli seksuaalisesti pahoinpidellyt häntä toistuvasti 17-vuotiaana. Suwonin kaupungin käräjäoikeus tuomitsi Choin 10 vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi vankilassa yhdessä 200 tunnin hoidon kanssa seksirikollisten ohjelmassa.

Shim, 23, on hyvin pidetty hahmo urheilussa, joka on kansallisen ylpeyden lähde; lyhyt radan pikaluistelu on tuottanut enemmän olympiakultaa Etelä-Korealle kuin mikään muu kansakunta. Mutta kuten muutkin maan urheilulajit, sitä on pitkään varjostanut väitteet korruptiosta ja väärinkäytöksistä, ja harvat uhrit ovat halukkaita puhumaan.

Syyttäjien mukaan seksuaalisia hyökkäyksiä tapahtui 30 kertaa vuosina 2014–2017. Cho, joka myönsi Shimin fyysisen ja suullisen hyväksikäytön, kielsi raiskaussyytön, mutta tuomari sanoi torstaina, että Shimin todistus oli uskottava ja että tekstiviestit, jotka molemmat olivat vaihtaneet, viittasivat myös sopimattomaan valmentaja-urheilija-suhteeseen.

Shimin asianajaja Lim Sang-hyuk sanoi, että vaikka herra Choin vakaumus oli merkki edistymisestä, hän koki rangaistuksen liian lieväksi, kun otetaan huomioon ne kärsimykset, joita Shim joutui kärsimään.

Viime vuosina eliittiurheilijoilla ympäri maailmaa on paljastanut väärinkäytökulttuurin jossa valmentajilla ja lääkäreillä on ylivoima. Etelä-Koreassa fyysistä hyväksikäyttöä on usein pidetty ankarana mutta väistämättömänä osana harjoittelua, varsinkin kun urheilijat voittavat arvostettuja palkintoja.

Cho, 39, tuomittiin vuonna 2018 Shimin ja kolmen muun urheilijan fyysisestä pahoinpitelystä, ja hänen alkuperäinen 10 kuukauden vankeustuomionsa pidennettiin 18 kuukauteen muutoksenhakuna. Hänet erotettiin valmentajana kansallisen lyhyen radan pikaluistelutiimistä aiemmin samana vuonna, vähän ennen talviolympialaisten alkua Pyeongchangissa, Etelä-Koreassa. Shim voitti toisen olympiakultamitalinsa näissä peleissä, kun hän voitti ensimmäisensä Sotšissa, Venäjällä, vuonna 2014.

Hänen seksuaalista hyväksikäyttöä vastaan ​​esitetyt syytökset Choon nähtiin käännekohtana pyrkimyksissä torjua väärinkäytöksiä Etelä-Korean pikaluistelijayhteisössä. Presidentti Moon Jae-in vastasi kehottamalla valtion virkamiehiä ottamaan tällaiset väitteet vakavasti. “Tämä paljastaa maamme loistavan julkisivun nöyryyttävän alapuolen urheiluvoimana”, hän sanoi tammikuussa 2019.

Jotkut asiantuntijat sanoivat, että hallitus oli pitkään unohtanut urheilijoiden laajamittaisen väärinkäytön ja että viimeaikaiset toimet, mukaan lukien ilmiantajien vihjelinjojen käyttöönotto, ovat tuottaneet useless vähän tuloksia. He ehdottivat, että Shim: n tähtivoima vaati ihmisiä vastuuseen.

“Jos Shim Suk-hee ei olisi olympiakultamitalisti, myös hänen tapauksensa olisi voitu haudata”, Chung Yong-chul, urheilupsykologian professori Sogangin yliopistosta Soulista, Etelä-Korean pääkaupungista, sanoi tuolloin.

Torstain tuomion jälkeen Shim sanoi toivovansa, että se rohkaisi väärinkäytöstä selviytyneitä esittämään kokemuksiaan. “Toivon, että tuomioistuimen päätös auttaa jonkin verran yhteiskuntamme uhreja löytämään äänensä”, hän sanoi kirjallisessa lausunnossa. “Toivon vilpittömästi, että vastaavia tapahtumia ei enää koskaan tapahdu tulevaisuudessa.”

Tiffany toukokuu raportoitu Hongkongista, ja Youmi Kim Soulista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *