Teini-ikäisen lumiluola saapuu Kanadan selviytymisluetteloon

Kanadassa, karujen lumisten vuorten ja kylmän kylmän maan maassa, on jo pitkään ollut tarinoita talven selviytymisestä.

Siellä oli John Gow’n tarina, joka selviytyi vuonna 1969 lento-onnettomuudesta ja viisi päivää British Columbian vuoristossa.

Siellä oli 2-vuotias Rouleaussa, Saskatchewan, joka löydettiin helmikuun lopulla 1994 jäätyneenä kynnykseltään viiden tunnin kuluttua miinus eight asteen Fahrenheit-säästä, mutta asui ihmeen kautta.

Ja nyt on Robert Waldner, 17-vuotias shakkia rakastava teini-ikäinen, joka rakensi viime viikonloppuna Brittiläiseen Kolumbiaan monimutkaisen lumiluolan suojan jäätyään vuorelle perheen retken aikana. Se on selviytymisen ominaisuus ilman lentokoneen onnettomuuden tai jäätyneen pikkulasten draamaa, mutta onnellinen loppu, joka on kuitenkin vanginnut Kanadan mielikuvituksen näinä pandemian aikoina.

Tämä viimeisin tarina kanadalaisesta sietokyvystä tapahtui viime lauantaina, kun Robert, 6-jalka-4-lukio-urheilija, jolla on intohimo biologiaan, erotettiin isästä ja veljestä moottorikelkkailemalla polulla Mica-vuorella Brittiläisen Kolumbian keskiosassa.

Noin 7200 jalan korkeudella oleva vuori tunnetaan karibu-väestöstään, sen harmaakarhuista – nyt onneksi lepotilassa – ja lämpötiloista, jotka voivat laskea jopa miinus 58 Fahrenheit-astetta mukaan. Val Severin, hautajaiset, joka työskentelee myös vapaaehtoisena pelastuspäällikkönä Etelä-Cariboon etsintä ja pelastus, ryhmä, joka pelasti teini-ikäisen.

Luotto…Robert Waldner

Robert asuu lähellä 100 Mile Housea, uninen entinen myllykaupunki, joka oli aikoinaan turkiskauppapaikka. Hän oli polulla perheensä kanssa, kun veljensä moottorikelkka yhtäkkiä pysähtyi ja isä meni auttamaan häntä.

Teini nousi eteenpäin, hän muisteli, ja kun hän huomasi olevansa yksin, hän oli syrjäisellä ja tuntemattomalla alueella. Robert kertoi yrittäneensä palata takaisin, mutta rinne oli jyrkkä, ja siksi hän ajoi moottorikelkalla polkua pitkin niitylle, jossa hän painui kohti puuriviä etsimään suojaa.

Hän kertoi siellä, että hän keksi idean rakentaa lumiluola, jonka hän rakensi lumilapalla kaivamaan reikä maahan noin seitsemän jalan syvyyteen, yli kolme metriä leveäksi ja noin seitsemäksi jalaksi pituudessa. Hän rakensi kätensä avulla oven, jonka alla oli reikä ilmanvaihtoa varten, ja myös hyllyt omaisuudelleen. Hän sanoi, että hengityksensä kosteus auttoi luomaan suojaavan jääpalan luolaan, pitäen hänet lämpimänä. Tuntien kuluttua hän sanoi, että hän ryömi alas ja teräsi itsensä yöksi luolan sisällä.

Robert sanoi jättäneensä myös moottorikelkan näkyvälle alueelle niityllä, jossa pelastajat tai helikopteri näkivät sen.

Luolan thought tuli hänen mukaansa “improvisoinnista hetken kuumuudessa”, ja hän oli myös hionut luolanvalmistustaitojaan pelatessaan lumessa kodin lähellä. Hänen vaistonsa rakentaa turvakoti oli sitäkin kiireellisempi, koska hänellä oli useless puolet kinkkuvoileivasta ja hän huolestui puhelimestaan, jolla ei ollut signaalia, loppuisi virta.

“Minun rakentaminen kesti noin kaksi tuntia”, hän sanoi. ”Minua värisi, joten en voinut nukkua. Mutta olin varma, että rakenteeni antaisi minun selviytyä. Luulin myös, että minut pelastetaan, ja olin enemmän tylsistynyt kuin peloissani. “

Hänen äitinsä, Denise Waldner, kirjanpitäjä, kotoisin Zürichistä, Sveitsistä, kertoi, että hänet oli vallannut ahdistus, peloissaan siitä, että hän oli ollut moottorikelkkahyllyssä tai törmäsi puuhun. “Seuraavan kerran hänellä on tarpti, tulipalo ja paljon muuta ruokaa”, hän sanoi haastattelussa.

Klo 16.00, kun nuoren perhe huomasi hänen kadonneen, he viettivät kaksi tuntia etsimällä häntä ennen kuin he soittivat etsintä- ja pelastusryhmälle, joka lähti moottorikelkkailureitille.

Robert sanoi olevansa helpottunut, kun pelastajat löysivät hänet klo 22.43. “Olin melko iloinen”, hän sanoi ja lisäsi, että jääkiekkoilijana hän oli auttanut häntä pysymään keskittynyt ja rauhallinen.

Luotto…kautta Robert Waldner

Sosiaalisessa mediassa kanadalaiset ovat ylistäneet teini-ikäisen ahkera pragmatismi, ja jotkut ovat ehdottaneet, että hän liittyisi partiolaisiin tai etsintä- ja pelastusryhmään. Robert sanoi toivovansa olevan päivystyssairaala tai ensihoitaja.

Rouva Severin sanoi, että luola ei ollut pelkästään visuaalisesti vaikuttava, vaan se oli ollut myös suoja kylmältä ja elementeiltä. Hän ei ollut yllättynyt siitä, että siitä oli jo tulossa osa Kanadan selviytymistietoa.

“Kaikkien näiden pandemian huonojen uutisten myötä me kaikki tarvitsemme onnellisen loppun juuri nyt”, hän sanoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *