Madridin räjähdyslehti vähiten kuolleena

Madridin keskustassa räjähti räjähdys keskiviikkona, jolloin kuoli vähintään kaksi ihmistä ja vielä kuusi haavoittunutta, Espanjan hallitus sanoi, kun pelastajat ryöstivät hoitamaan loukkaantuneita.

Madridin pormestari José Luis Martínez-Almeida kertoi paikallisille uutislehdille, että räjähdys näytti johtuvan kaasuvuodosta. Hän varoitti myös, että kuolleiden määrä oli alustava ja että määrä voi nousta.

Sisäasiainministeriö ilmoitti lausunnossaan tutkineen räjähdyksen syytä, mutta lisäsi, että “voimakkaan räjähdyksen” seurauksena ainakin kaksi ihmistä oli kuollut ja että yksi kuudesta loukkaantuneesta oli vakavassa kunnossa.

Espanjan pääministeri Pedro Sánchez myönsi räjähdyksen Twitterissäja jakoi poliisin varoituksen, jossa kehotettiin asukkaita pysymään poissa tapahtumapaikalta.

“Valitettavasti meidän on surettava useiden ihmisten kuolemaa”, hän kirjoitti seuraavassa viestissä, totesi, että hän oli puhunut pormestarin kanssa ilmaistaakseen tukensa ja solidaarisuutensa. “Kaikki pahoillamme ja rakastamme kuolleiden ja loukkaantuneiden perheitä.”

Paikallisissa uutisissa ja sosiaalisessa mediassa jaetuissa videoissa oli savua, joka nousi vaurioituneesta rakennuksesta, jossa julkisivu näytti repeytyneen kuudesta ylimmästä kerroksesta, ja kadulla näkyi roskia. Kymmeniä palomiehiä ja hätätyöntekijöitä voitiin nähdä hoitavan loukkaantuneita lähellä paikkaa.

Toisessa videossa, joka otettiin naapurirakennuksen sisältä, räjähdyksen laaja vaikutus oli selvä. Rakennuksen edessä kadulla pysäköidyt autot näyttivät sekaisin, niiden katot osittain romahtivat ja peittivät paksun ruskean roskan.

Savua oli nähtävissä vuotavan voimakkaasti vaurioituneesta rakenteesta, joka näytti kantavan räjähdyksen suurimman osan, samalla kun kadun toisella puolella olevan rakennuksen ikkunat puhallettiin. Roskat roiskivat kadun.

Räjähdys tapahtui Calle Toledolla, historiallisella kadulla Madridin keskustassa, paikallisen maamerkin Puerta de Toledon ja Plaza Mayor -aukion välissä. Rakennus on koulun vieressä, joka sanoi Twitterissä ettei siellä ollut ketään loukkaantunut.

Tuhottu rakennus on osa uskonnollista rakennusta, johon kuuluu koulu ja joka istuu vanhusten kodeissa, joiden asukkaat on evakuoitu, espanjalaisten uutispisteiden mukaan.

Läheinen kahvila lähetti valokuvan Useat hoitokodin asukkaat turvautuvat kertoakseen perheenjäsenilleen turvallisuudesta.

Räjähdys tapahtuu päiviä sen jälkeen, kun Madrid kärsi sen voimakkain lumisade 50 vuodessa, joka kuoli kolme ihmistä ja halvaantui suuren osan kaupungista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *