Keystone-hylkääminen testaa Trudeaun ilmastoa ja energiaa koskevan tasapainottamislain

OTTAWA – Yksi presidentti Bidenin ensimmäisistä toimista aloittaessaan tehtävän oli peruuttaa lupa Keystone XL -putkilinjalle, joka on pitkään keskusteltu raakaöljyn kuljettamiseen Kanadan öljyhiekasta Yhdysvaltoihin.

Mutta pääministeri Justin Trudeau ja valitut virkamiehet Albertassa, Kanadan maakunnassa, josta putki on peräisin, eivät anna periksi niin nopeasti.

Lähes 1200 meripeninkulman Keystone XL: n oli tarkoitus kuljettaa raakaöljyä Kanadasta Nebraskaan, missä se muodostaisi yhteyden olemassa olevaan verkostoon toimittaakseen raakaöljyn Meksikonlahden jalostamoihin.

Peruuttamalla putkilinjaa herra Biden otti ensimmäiset askeleensa kohti Trumpin hallinnon perinnön palauttamista, joka elvytti projektin sen jälkeen, kun presidentti Barack Obama hylkäsi sen vuonna 2015.

Herra Trudeau on jo pitkään tukenut putkea osana pyrkimyksiään tasapainottaa ilmastonmuutoksen torjunnan prioriteetti tukemalla Kanadan energiateollisuutta Albertassa ja muissa länsimaissa.

Jo ennen herra Bidenin ilmoitusta Alberta-pääministeri lähetti lausunnon, jossa hän sanoi vastustavansa sitä ja vannoi oikeustoimia.

“Kyse on muutamasta kuin useless Keystone XL: stä”, sanoi pääministeri Jason Kenney, usein raivokas konservatiivi-kritiikki Trudeaun liberaalihallituksesta. “Tämä koskee Kanadan ja Yhdysvaltojen suhdetta, täällä on noin kymmeniä tuhansia työpaikkoja, tämä on noin miljardeja dollareita tuloja hallituksille maksamaan esimerkiksi terveydenhuollosta.”

Kanada vie noin 80 prosenttia öljystä Yhdysvaltoihin, suurin osa öljyhiekasta, joka yhdessä energiateollisuuden kanssa on kriittinen Alberta-taloudelle. Jopa nykyisen öljyn hinnan laskun aikana alalla on noin 140 000 työpaikkaa, ja ennen öljyn hintojen romahtamista öljy- ja kaasuteollisuuden rojaltit muodostavat noin 20 prosenttia Alberdan budjetista.

Öljyteollisuus oli pyrkinyt kehittämään putkea toivoen, että suora reitti Meksikonlahdelle, jossa jalostamot on varustettu jalostamaan raskasta, heikkolaatuista öljyä öljyhiekoista Kanadan sisätiloissa, eliminoisi merenkulun pullonkaulat ja alemmat hinnat , sanoi Edmontonin Alberta-yliopiston energia- ja ympäristöekonomisti Andrew Leach.

Mutta ympäristönsuojelijat vastustivat voimakkaasti putkihanketta, Amerikkalaiset maanviljelijät ja karjankasvattajat, samoin kuin Yhdysvaltojen alkuperäiskansojen ryhmät, jotka pelkäsivät sen muuttuvan ja mahdollisesti vahingoittaa heidän maitaan.

“Presidentti Bidenin päätös hylätä Keystone XL hänen ensimmäisenä päivänä merkitsi uutta aikakautta”, sanoi Anthony Swift, johtaja Kanadan hankkeesta Washingtonissa sijaitsevassa luonnonvarojen puolustusneuvostossa, joka on pitkään kriittinen öljyhiekkaa kohtaan.

“Uusille fossiilisten polttoaineiden kehityshankkeille tehdään jonkinlainen ilmastotesti, joka arvioi, ovatko nämä projektit yhdenmukaisia ​​kansainvälisten ilmastotavoitteidemme kanssa”, Swift lisäsi.

Amerikkalaiset ympäristönsuojelijat kohdensivat myös putkilinjan osana pyrkimyksiään sulkea öljyhiekka, joka heidän mukaansa on erityisen likainen energialähde. Mutta jopa Keystonen kuoleman myötä tämä ponnistus näyttää epäonnistuneen.

Kahden maan välillä on rautateiden lisäksi lukuisia putkistoja, joiden kautta Kanada lähettää öljyä amerikkalaisille jalostamoille. Ja kahta muuta Yhdysvaltoja palvelevaa kanadalaista putkistoa laajennetaan parhaillaan, mikä tekee todennäköiseksi, että öljyhiekan tuotanto jatkuu.

Silti kysymys, herra Leach sanoi, ovatko nämä muut putkilinjat myös Yhdysvaltain uuden hallinnon kohteena: Onko herra Biden “sanonut pohjimmiltaan, ettemme halua rajat ylittäviä putkistoja vai emmekö halua useless putki? “

Yksi parhaillaan laajennettavista putkista on Yhdysvaltojen keskilännessä. Toinen yhdistää öljyhiekan Brittiläisen Kolumbian satamaan, joka voi palvella laivoja Yhdysvaltain Tyynenmeren rannikon jalostamoilla ja jolla on myös kannustinlinja Washingtonin osavaltioon. Molemmat on kohdistettu mielenosoituksiin.

On toinen putki – joka kulkee Länsi-Kanadasta Yhdysvaltojen keskilännen läpi – jonka luvan Michigan on ehdottanut peruuttamista ympäristösyistä, mikä voisi tukahduttaa suuren osan putkilinjan reitistä.

Herra Bidenin ilmoitus Keystone XL: n peruuttamisesta täytti lupauksen, jonka hän oli toistuvasti antanut kampanjapolulle osana ilmastonmuutosohjelmaa, vaikka presidentti ei ole ilmoittanut tulevaisuuden suunnitelmista Kanadan ja Yhdysvaltojen muille putkilinjoille.

Keystoneen omistava yhtiö TC Power, joka julkaistiin keskiviikkona ennen herra Bidenin ryhtymistä toimenpiteisiin, sanoi olevansa pettynyt herra Bidenin valintaan ja keskeyttäisi putkilinjan työn harkitessaan vaihtoehtojaan.

Peruutus “johtaa tuhansien ammattiliittojen työntekijöiden lomauttamiseen ja vaikuttaa kielteisesti teollisuuden uraauurtaviin sitoumuksiin käyttää uutta uusiutuvaa energiaa sekä historiallisiin pääomasuhteisiin alkuperäiskansojen kanssa”, yhtiö sanoi.

Kanadan Power Pipeline Associationin presidentti ja toimitusjohtaja Chris Bloomer sanoi, että Keystone XL: n kuolema liittyi enemmän öljyhiekan vastustamiseen kuin itse projekti.

“Näyttää siltä, ​​että riippumatta siitä, mitä teollisuus tekee, ei ole mitään perustaa välitielle tai kompromissille”, hän sanoi Calgarysta. “Ympäristönsuojelijoiden halu sulkea asiat on kyllästymätön.”

Kenneyn tai TC Energyn todennäköisyys voittaa herra Bidenia vastaan ​​oikeudenkäyntien kautta on vähäistä, kertoi asianajaja Kristen van de Biezenbos Calgaryn yliopistosta Alberta.

Haasteet amerikkalaisissa tuomioistuimissa tai kauppasopimusten sijoittajasäännösten kautta saattavat kestää vuosia, ne todennäköisesti epäonnistuvat eivätkä lopulta palauta putkistolle tarvittavaa presidentin lupaa, hän sanoi.

Ja Kanadan voitto tuomioistuimessa ei poista Keystone-projektin muita esteitä – ympäristöryhmien oikeudellisia haasteita, osavaltioiden sääntelyesteitä ja epäsuotuisaa taloudellista ilmapiiriä, jotka ovat pelottaneet sijoittajat ja pysäyttäneet rakentamisen.

“Mietin todella viisautta jatkaa tätä”, hän sanoi. “Olisi nopeampi rakentaa putki Kanadaan.”

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *