Sisällä Capitol Assault – The New York Occasions

Haluatko saada The Morning -sähköpostin? Tässä on ilmoittautuminen.

On vaikea ajatella toista rikosta, jonka tekijät dokumentoivat niin perusteellisesti ja julkisesti.

Ihmiset, jotka osallistuivat Capitol-hyökkäys julkaisi 6. tammikuuta tuhansia videoita siitä sosiaaliseen verkostoon Parler. Toimittajat ja muut todistajat ovat julkaisseet myös kymmeniä omia videoita. Viime päivien aikana uutisjärjestöt ovat tutkineet näitä videoita ja alkaneet julkaista lisätietoja tapahtumista.

Tämä jälleenrakennustyö on tärkeä, koska hyökkäys oli allekirjoitushetki Yhdysvaltain historiassa: Yhdysvaltojen presidentin yllyttämä väkijoukko hyökkäsi kongressin halliin pyrkiessään estämään sitä todistamasta presidentin vaalitappiota. Hyökkäyksen aikana väkijoukko tappoi poliisin ja lähti etsimään kongressin jäseniä.

Alla kollegani ja minä olemme tiivistäneet viimeisimpien uutistilien avainkohdat, ja olemme toimittaneet linkkejä ihmisille, jotka haluavat mennä syvemmälle:

Joukko tuli hyvin lähelle lainsäätäjiä. M mellakoitsijat olivat useissa kohdissa kongressin jäsenten päässä, ja useless pieni joukko poliiseja erotti heidät, The Washington Postin multimediaartikkeli osoittaa. Jotkut mellakoitsijat kulkivat 100 metrin säteellä varapresidentti Mike Pencestä, joka piiloutui perheensä kanssa toimistossa senaatin kammion lähellä.

Monet hyökkääjistä keskustelivat avoimesti väkivallan tekemisestä, ja lainsäätäjät pelkäsivät henkensä puolesta. “Vedä heidät ulos!” yksi mies huusi Capitolian sisällä viitaten lainsäätäjiin; toinen ryhmä lauloi “Grasp Mike Pence!” Kun väkijoukko sulkeutui, talon kammioon piiloutuneet kongressin jäsenet kutsuivat rakkaitaan ja käskivät toisiaan poistamaan rintaneulat, jotta mellakoitsijat eivät pystyneet tunnistamaan heitä.

Mellakoitsijat väärin poliisia. Yksi mies, jolla on Yhdysvaltain lippu, häpeällisesti huusi Washingtonin poliisien rivillä, että hänen 5-vuotias poikansa oli enemmän mies kuin he. Toiset löivät, kaatoivat ja työnsivät ohi upseerit ja uhkasivat tappaa yhden omalla aseellaan.

Poliisien joukossa Capitolissa oli usein enemmän kuin he päättivät olla käyttämättä voimaa. Publish-videossa upseeri Eugene Goodman houkutteli itse suuren ryhmän alaspäin houkuttelemalla väkijoukon jahtaamaan häntä – pois senaatin kammiosta.

Myöhemmin senaattorien evakuoinnin jälkeen yksinäinen upseeri kehotti kohteliaasti mellakoita poistumaan kammiosta. “Onko sinulla mitään mahdollisuuksia saada sinut poistumaan senaatin siipestä?” upseeri kysyy videolla, jonka on kaapannut New Yorkin Luke Mogelson. “Haluan useless kertoa teille, että tämä on kuin pyhin paikka.”

Vasta saatuaan lisää varmuuskopioita, jotkut DC: n kansalliskaartista, upseerit lopettivat mellakan.

Jotkut mellakoitsijat ovat saattaneet kerätä tietoja. New Yorker -videossa näkyy joukko miehiä, jotka tykkäävät senaatin pöydän läpi ja nappaavat valokuvia. Yksi sanoo etsivänsä jotain, mitä “käyttää näihin roistoihin”.

FBI tutkii myös, onko Pennsylvanian nainen varastanut tietokonelaitteita puhuja Nancy Pelosin toimistosta ja aikooko se myydä niitä venäläisille agenteille. Nainen antoi itsensä sisään eilen poliisille.

Joukko tunsi republikaanien johtajien valtuutuksen. Kun mellakoitsijat työntyivät käytävälle, yksi huusi poliisille: “Kuuntelemme pomoasi: Trumpia.” Ja kun muutamat miehet selasivat senaatin kerroksessa olevia asiakirjoja, yksi sanoi senaattori Ted Cruzille viitaten: “Luulen, että Cruz haluaa meidän tekevän tämän, joten luulen, että olemme hyviä.”

Useat armeijan jäsenet, aktiiviset ja eläkkeellä olevat, olivat osa joukkoa. FBI tutkii Valanpitäjät, hallituksen vastainen miliisi, joka koostui pääosin entisistä lainvalvontaviranomaisista ja sotilasveteraneista. (Vastauksena Pentagon sanoo tehostavansa sisäisiä taistelupyrkimyksiä äärioikeistolainen ääriliike.)

Toinen mellakka oli kultamitalia voittanut uimari Klete Keller. Yksi Kellerin entisistä olympiakaverista kuvasi häntä “päämäärättömänä, peräsimettömänä, 30-vuotiaana miehenä, josta… tuli täydellinen ehdokas putoamaan radikaalin, konservatiivisen kaninreikiin salaliittoteoristeista ja kapinoihin osallistuneista mellakoista”, The Publish kertoo. Mellakosta lähtien Keller kertoi entiselle valmentajalle, että hän “ei tarkoittanut minkään tämän tapahtumista”. Occasions kertoi.

Tähän mennessä ainakin 70 ihmistä on pidätetty ja syytetty osallistumisesta hyökkäykseen. Viranomaiset sanovat etsivänsä edelleen tietoja, kuten tämä FBI-juliste epäiltyjen valokuvien kanssa.

Aamuluku: Yhdeksän vuotta sitten kalliokiipeilymestari Lai Chi-wai lamautui vyötäröltä alas auto-onnettomuudessa. Se ei estänyt häntä yrittää nousta pilvenpiirtäjälle.

Lausunnosta: Jamelle Bouie ja Jennifer Senior on sarakkeita.

Eletyt asunnot: Harry Joseph Brant oli seuraavan sukupolven suihkukoneiden perustajajäsen ja uuden ilmeisen ”It” -poika, joka tunnetaan sukupuolistereotypian rajojen ylittämisestä sekä kosmetiikassa että vaatteissa. Hän kuoli 24-vuotiaana.

Kanada keksi jääkiekkoilun, ja suuri osa maasta on pakkomielle sen kanssa. Mutta maan ammattilaisjoukkueilla on ollut karkea muutama vuosikymmentä: Yksikään kanadalainen joukkue ei ole voittanut Stanley Cupia – palkinnon, joka saa Nationwide Hockey League -mestarin – Montreal Canadiensista 28 vuotta sitten. Kanadan edellinen pisin kuivuus oli useless kuusi vuotta.

Tämä vuosi lupaa olla erilainen. Vaikka amerikkalainen joukkue voittaakin kupin, Kanada pystyy ainakin kruunamaan oman mestarinsa.

Koska Kanadan hallitus on rajoittanut matkustamista Yhdysvaltoihin ja takaisin Yhdysvaltoihin, joissa pandemia on pahempi, NHL: llä on organisoi uudelleen divisioonansa – ja on sijoittanut kaikki seitsemän kanadalaista joukkuetta uuteen pohjoisosioon.

Kanadan joukkueet pelaavat useless toisiaan runkosarjan aikana, ja neljä parasta kohtaavat sitten pudotuspeleissä tänä keväänä. Kumpi joukkue nousee esiin – Kanadan mestari – kohtaa kolme voittajaa Yhdysvaltojen divisioonasta Stanley Cupin kannattimessa.

“Joka ilta tuntuu kuin lauantai-iltana,” Hockey Night time Kanadassa, “rannikolta rannikolle”, Calgary Flamesin pääjohtaja kertoi Nationwide Publish, viitaten suosittuun televisiolähetykseen. “Se voi olla useless yksi kausi, mutta luulen, että se tulee olemaan mahtavaa.”

Kausi alkoi viime viikolla, ja kertoimet, kuten Toronto Maple Leafs, joilla on tunnetusti kamppaili suuren osan viimeisen puolen vuosisadan ajan.

Eilisen oikeinkirjoituksen mehiläisen pangram oli keräilykelpoinen. Tämän päivän palapeli on yllä – tai voit pelata verkossa jos sinulla on Video games-tilaus.

Tässä tänään Mini-sanaristikko, ja vihje: Perhosierot (neljä kirjainta).


Kiitos, että vietit osan aamustasi The Timesin kanssa. Nähdään huomenna. – David

Korjaus: Eilinen uutiskirje sisälsi väärän sijainnin Egyptin sairaalalle, josta happi oli loppunut. Se oli El Husseineyassa, ei Kairossa.

PS Occasions -lehden viimeisimmissä painetuissa julkaisuissa on yleensä ollut paljon banneriotsikoita. Voit tutustua joihinkin niistä – presidentinvaaleista rokotteen käyttöönottoon ja Capitol-mellakoon – tässä.

Sinä pystyt näkemään tämän päivän painettu etusivu täällä.

Tämän päivän jaksoPäivittäinen”Sisältää keskusteluja Trumpin kannattajien kanssa Capitol-mellakasta. ViimeisimmässäHeiluta, Näyttelijä Bryan Cranston hajottaa menetelmänsä.

Claire Moses, Ian Prasad Philbrick, Tom Wright-Piersanti ja Sanam Yar tekivät elokuvan The Morning. Voit tavoittaa joukkueen osoitteessa themorning@nytimes.com.

Rekisteröidy täällä saadaksesi tämän uutiskirjeen postilaatikkoosi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *