Pyrkimys kiivetä pilvenpiirtäjään pyörätuolissa vangitsee Hongkongin

HONG KONG – Kylmän ja huimauksen huimauksesta kärsimässä Lai Chi-wai iski kypäräänsä uudestaan ​​ja uudestaan ​​pysyäkseen valppaana.

Hän meni vetämällä käsin vetävän vetämisen jälkeen, kun hän yritti skaalata Hongkongin pilvenpiirtäjää köydellä istuessaan pyörätuolissaan.

800 metrin korkeudessa puuskat kuitenkin vahvistuivat, säälimättömästi. Pyörätuoli alkoi pyöriä. Herra Lai, entinen mestari kalliokiipeilijä, joka ei ollut koskaan pelännyt korkeuksia, alkoi pelätä henkensä puolesta.

Lähes tunnin tuulessa heilutettuaan hän keskeytti nousun, juuri tavoitteensa ulkopuolella. Häntä valtasi pettymys. Mutta prosessin aikana hän oli innoittanut kaupunkia, joka on kärsinyt poliittisesta myllerryksestä ja hellittämättömästä pandemiasta, ja kerännyt yli 700 000 dollaria hyväntekeväisyyteen.

Maanantaina haastattelussa Mr. Lai, 38, katseli työntekijöitä kaksi päivää aikaisemmin irrottamalla köydet ja ankkurit, joita hän oli käyttänyt nousussaan pitkin 1050 jalan Nina-tornin – yhtä korkean rakennuksen kuin Eiffel-torni – lasijulkisivua.

“Katse ylöspäin näen epäedulliset olosuhteet, joita kohtasin, ja tunnen pelon ja avuttomuuden, kun minut keskeytettiin ilmassa”, hän sanoi. “Näin myös kuinka lähellä olin tavoitteen saavuttamisessa.”

Mr. Lai kertoi ylittäneensä omat odotuksensa voimastaan, joustavuudestaan ​​ja päätöksenteosta 10 tunnin nousunsa aikana. Silti hän sanoi: “En odottanut, että en pystyisi lopettamaan, kun ruumiissani oli vielä jonkin verran voimaa jäljellä. Minulla ei ole tekosyitä antaa urheilijana. “

Mr. Lai on nelinkertainen voittaja Aasian kalliokiipeilymestaruuskilpailuissa ja sijoittui kerran urheilussa maailman kahdeksanneksi. Hänet halvaantui vyötäröltä alas yhdeksän vuotta sitten tapahtuneen auto-onnettomuuden jälkeen.

Päättäessään jatkaa kiipeilyä, hän nousi pyörätuolissaan vuonna 2016 pyörätuolissaan Lion Rockiin, joka on jyrkkä vuoren harjanne, joka edustaa Hongkongin joustavuuden henkeä vaikeuksien keskellä.

Pilvenpiirtäjästä tuli hänen seuraava kohde. Hän pyrki, kuten hän sanoi, “ilmaisemaan Lion Rock -henkiä kaupunkien viidakossa” “kiipeämällä jatkuvasti ylös”.

Hän aloitti nousunsa lauantaiaamuna sinisen taivaan ja lempeiden tuulien alla. Mutta iltapäivällä voimakkaat tuulet takertelivat köysiä, joita hän käytti kiivetä. Hänen pyörätuolinsa heilui edestakaisin, toisinaan uhkaen törmätä rakennukseen.

Hän kiipesi vielä kaksi tusinaa tarinaa, kun puuskat jatkoivat räjähdystä 5-10 minuutin jaksoissa, pysähtyen köysien purkamiseksi.

800 metrin korkeudessa, kun tuuli huusi häntä hellittämättä, hänen kätensä ahdistivat ja sidotut sormet olivat älykkäitä rakkuloista. Hän tunsi myös ruumiinlämpötilan laskevan. Kannattajien ja pelastajien joukko lähetti hänelle radiopuhelimeen viestejä kysyäkseen, halusiko hän lopettaa.

Päiviä sen jälkeen, kun hän pyysi aikaa ponnisteluihin, hän sanoi, että nousun kohtaukset täyttivät vielä hänen päänsä, pitäen hänet hereillä yöllä. Palattuaan pilvenpiirtäjään maanantaina, hänen sormensa olivat raakoja, joten hän käytti useless peukalonsa kärkeä pyörätuolin renkaiden pyörittämiseen.

Maanantaina hänen ponnistelunsa ovat auttaneet keräämään 735 000 dollaria a robotti eksoskeleton potilaille, joilla on selkäydinvamma.

Hyvin toivovat ihmiset suihkuttivat häntä ylistykseen verkossa. Mutta se, mitä monet pitivät kuviteltavana kestävyyden saavutuksena, kantoi hänelle edelleen täyttämättömän unen pistosta.

“Voin hyväksyä useless tämän model tapahtumista”, hän sanoi. ”Mutta urheilijana en tiedä onko tämä paras loppu. Minulla ei ole vielä sulkemista. Etsin edelleen vastauksia. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *