Navalny, palannut Venäjälle, joutuu tuomioistuimen kuulemaan poliisiaseman sisällä

Moskova – Venäjän oppositiojohtaja Aleksei A.Navalny kohtasi maanantaina oikeudenkäyntiä poliisiasemalla lähellä lentokenttää, jossa hänet pidätettiin edellisenä iltana Venäjän viranomaisten ylimääräinen toimenpide.

Herra Navalnyn asianajajalle ilmoitettiin maanantai-iltapäivällä, että hänen asiakkaansa saisi muutamassa minuutissa oikeudenkäynnin harkitsemaan, pysyisikö hän vankilassa. Kirjeen mukaan lähetetty verkossa asianajaja Vadim Kobzevin mukaan istunto ei tapahtuisi oikeussalissa vaan poliisiasemalla Khimkissä, Moskovan ulkopuolella sijaitsevassa kaupungissa, jossa herra Navalnya pidettiin.

Venäjän oikeusjärjestelmä ei ole riippumaton, mutta sen tavoitteena on yleensä säilyttää menettelyllisen puolueettomuuden viilu oppositiohahmoja vastaan. Maanantaina viranomaiset näyttivät kuitenkin tekevän kaiken voitavansa pitääkseen herra Navalnyn kannattajat tasapainossa käsittelemällä hänen tapaustaan ​​hurjasti.

Valokuvat lähetetty herra Kobzev näytti poliisiasemalla välitöntä oikeussalia, jossa oli yksinkertainen pöytä ja mikrofoni ilmoitustaulun eteen. Herra Navalnyn sähke-tilille lähetetyssä videossa nähtiin mustalla kaapulla tuomari istumassa ilmoitustaulun edessä. Herra Navalny sanoi, että hänet oli johdettu huoneeseen minuutti aikaisemmin vankilakammiostaan.

“Mitä täällä tapahtuu, on mahdotonta”, herra Navalny sanoi video-. “Tämä on laittomuuden korkein aste – en voi kutsua sitä millään muulla.”

Herra Navalny oli viettänyt yön poliisiasemalla – lähellä Sheremetjevon lentokenttää, Moskovan tärkeintä kansainvälistä solmukohtaa, jossa herra Navalny pidätettiin sunnuntai-iltana passintarkastuksessa – ilman, että hänelle annettiin pääsyä asianajajaansa. Herra Kobzev päästettiin poliisiasemalle vasta maanantaiaamuna.

“Näyttää siltä, ​​että bunkkerissa oleva isoisä pelkää kaikkea niin, että he repivät demonstratiivisesti rikosprosessilain ja heittivät sen roskakoriin”, herra Navalny sanoi, käyttäen yhtä epiteettinsä presidentti Vladimir V. Putinille.

Suurinta osaa poliisiaseman ulkopuolelle kokoontuneista toimittajista ei päästetty sisään, mutta vähintään kolme Kremliä kannattavaa uutistoimistoa päästettiin sisään takaoven kautta.

“Vaadin, että tämä menettely on mahdollisimman avoin, jotta kaikilla tiedotusvälineillä on mahdollisuus havaita täällä tapahtuvan uskomatonta järjettömyyttä”, herra Navalny kertoi tuomarille. toinen video lähetti hänen tiedottaja.

Herra Navalny pidätettiin muutaman minuutin kuluttua siitä, kun hän saapui Venäjälle ensimmäistä kertaa elokuun jälkeen, jolloin hänet lennätettiin koomassa Berliiniin melkein tappavan hermostohyökkäyksen jälkeen. Venäjän vankilapalvelun mukaan hän oli rikkonut kuusivuotisen ehdollisen rangaistuksen ehtoja, kun hän toipui Saksassa.

“Kuinka valtava hämmennys koko oikeusjärjestelmälle”, Ivan Zhdanov, herra Navalnyn korruptiontorjuntasäätiön johtaja, lähetetty Twitteriin. “Tämä on yksinkertaisesti jotain uskomatonta.”

Saksassa ja Euroopan unionissa maanantaina liittyi kansainvälinen kuoro, joka vaatii herra Navalnyn vapauttamista. Mutta Venäjän ulkoministeri Sergei V.Lavrov vaati, että Kremlillä ei ollut aikomusta muuttaa kurssia paineen alaisena.

“Tietysti meidän on ajateltava imagoamme, mutta emme ole nainen, joka tulee palloon”, herra Lavrov sanoi vuotuisessa tiedotustilaisuudessa vastaamalla kysymykseen siitä, mitä herra Navalnin pidättäminen tarkoitti Venäjälle kansainvälisellä tasolla. vaiheessa. “Navalny-tapaus on saanut ulkopolitiikan merkityksen, joka on keinotekoinen ja, sanoisin, täysin perusteeton.”

Mutta herra Navalnyn pidättämistä pidettiin ympäri maailmaa ja monet venäläiset pitivät Putin räikeänä yrityksenä tukahduttaa maassa kuplivaa kansan tyytymättömyyttä.

“Venäjän viranomaisten on vapautettava hänet välittömästi ja varmistettava hänen turvallisuutensa”, Ursula von der Leyen, Euroopan komission puheenjohtaja, Euroopan unionin toimeenpanovirasto, sanoi lausunnossaan. “Poliittisten vastustajien pidättäminen on Venäjän kansainvälisten sitoumusten vastaista.”

Saksan ulkoministeri Heiko Maas sanoi Twitter-viestissään, että Navalnyn pidättäminen oli “täysin käsittämätöntä”, ja kehotti Venäjää kunnioittamaan oikeusvaltiota. Yhdysvalloissa sekä lähtevät että tulevat hallitukset vaativat herra Navalnyn vapauttamista, ja ulkoministeri Mike Pompeo kirjoitti, että “luottavat poliittiset johtajat eivät pelkää kilpailevia ääniä”.

Herra Lavrov sanoi kuitenkin, että länsimaiset virkamiehet pitivät tapausta useless tervetullut häiriötekijä omien ongelmiensa suhteen.

“Näemme, kuinka he ovat tarttuneet eilisiin uutisiin Navalnyn paluusta Venäjälle – voi todella tuntea, kuinka iloisesti he kommentoivat sitä”, herra Lavrov sanoi. “He ovat onnellisia, koska se antaa länsimaisten poliitikkojen ajatella, että he voivat siten viedä huomion pois globaalista kriisistä, johon liberaali kehitysmalli on päätynyt.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *