Insesti-skandaali laukaisee uuden #MeToo-liikkeen Ranskassa

Brigitte Macron, Ranskan ensimmäinen nainen, kertoi TF1, ranskalainen televisioasema, sunnuntaina: “On ehdottoman välttämätöntä, että nämä toimet tunnetaan ja että niitä ei hiljennetä.”

Herra Loiseleur sanoi: “Insesti on kuin norsu huoneessa, jota kukaan ei halua nähdä” ja lisäsi: “Se on seksuaalisen väkivallan yleisimpiä muotoja ja siitä puhutaan vähiten.”

Samanlainen skandaali pedofiilikirjailijan Gabriel Matzneffin ympärillä, herra Duhamelia vastaan ​​esitetyt syytökset ovat aiheuttaneet huomattavaa levottomuutta ranskalaisessa laitoksessa. Herra Duhamel oli jyrkkä hahmo Pariisin arvostetun Sciences Po -yliopiston valvojan hallintoneuvoston päämiehenä ja pääkaupungin sosiaalisen eliittiklubin ”Le Siècle” presidenttinä. Epäilyt ovat kasvaneet kahden viime viikon aikana siitä, kuka saattoi tietää syytöksistä ja vaieta.

Frédéric Mion, tieteiden johtaja Po, kuka sanomalehden Le Monde mukaan oli tiennyt väitteistä jo vuodesta 2018, on ollut opiskelijoidensa painostuksessa eroamaan. Entinen oikeusministeri ja herra Duhamelin läheinen ystävä Élisabeth Guigou erosi viime viikolla lapsiin kohdistuvaa seksuaalista väkivaltaa käsittelevän komitean johtajana, mutta hän sanoi olevansa tietämätön väitetystä hyväksikäytöstä.

Herra Loiseleur sanoi, että insesti on tunnistettava “kansanterveydelliseksi ongelmaksi, joka vaatii huomattavia resursseja”. Hänen järjestönsä on jo pitkään kehottanut viranomaisia ​​tekemään insestin tietyn rikoksen, ilman vanhentumista.

Ranska äskettäin jatkanut alaikäiseen kohdistuvan raiskauksen vanhentumista 30 vuoteen, 20 vuodesta, ja kaksi lakiehdotusta, jotka loisivat iän suostumukselle seksuaalisuhteisiin alaikäisten kanssa, esitetään pian tutkittavaksi parlamentissa.

Ranskan lait kieltävät aikuisen ja alle 15-vuotiaan alaikäisen seksin, mutta sitä ei automaattisesti pidetä raiskauksena. Muut olosuhteet, kuten pakottaminen, uhkailu tai väkivalta, ovat välttämättömiä sellaisten seksuaalisten suhteiden luonnehtimiseksi kuin raiskaus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *