Eurooppa toivottaa Bidenin tervetulleeksi, mutta ei odota häntä

Poliittina, jolla on katse kongressin puolivälissä pidettäviin vaaleihin, “Biden keskittyy ensimmäisenä vuonna laserina pandemiaan, talouden avaamiseen uudelleen, työttömyyteen, infrastruktuuriin, terveydenhuoltoon, taloudelliseen kannustimeen”, Mr. Kupchan sanoi. “Ulkopolitiikkaan kuluu paljon vähemmän aikaa, energiaa ja rahaa.”

Sophia Besch ja Luigi Scazzieri Euroopan uudistuskeskuksesta väittävät uudessa paperissa että “monet eurooppalaiset haluavat unohtaa Trumpin puheenjohtajuuden koskaan tapahtunut”. Mutta he lisäävät, “Eurooppa ei voi jatkossakin etsiä Yhdysvaltoja vastaamaan avainkysymyksiin siitä, mitkä ovat sen edut ja miten sen pitäisi pyrkiä niihin.”

Tämä pätee erityisesti puolustukseen, johon useimmat eurooppalaiset johtajat ovat yhtä mieltä.

Saksan puolustusministeri Annegret Kramp-Karrenbauer väittää, että eurooppalaiset eivät voi korvata Amerikkaa turvallisuuden tarjoajana, kuten Keski- ja Itä-Euroopan johtajat. Mutta muut, erityisesti ranskalainen presidentti Emmanuel Macron ja EU: n ulkopolitiikan päällikkö Josep Borrell Fontelles, väittävät, että eurooppalaiset eivät voi olla varmoja Amerikan luotettavuudesta.

Herra Bidenin voitto ei saisi häiritä tai estää eurooppalaisia ​​pyrkimästä itsenäisempään puolustukseen ja strategisempaan autonomiaan, heidän mielestään edes Naton yhteydessä.

On tiettyjä kysymyksiä, kuten terrorismi, epävakaus Pohjois-Afrikassa ja muuttoliike, joissa eurooppalaiset kokevat tarvitsevansa toimia tehokkaammin yksin.

“Se, missä meidän, eurooppalaisten, on oltava varovaisia ​​odotuksiamme vastaan ​​amerikkalaisia ​​kohtaan, on naapurustossamme”, sanoi Nathalie Tocci, Italian kansainvälisten asioiden instituutin johtaja. Valkovenäjän, Ukrainan ja Balkanin maiden kanssa “koordinointi Yhdysvaltojen kanssa on tärkeää, mutta emme voi odottaa Yhdysvaltojen tehostavan sitoutumistaan”, hän sanoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *