Amazonin Tandav-näyttely vihastuttaa Intian hindukansallistujia

UUSI DELHI – Bollywood on jälleen pudonnut Intian Hindu-nationalistisen hallituspuolueen ristiin – ja suuret länsimaiset suoratoistopalvelut, kuten Amazon ja Netflix, joutuvat yhä useammin keskelle.

Kaksi erillistä rikosvalitusta jätettiin poliisille viikonloppuna “Tandav,”Loistava uusi suuren budjetin verkkosarja Amazonissa. Nopea tahdissa oleva poliittinen draama, joka näyttää lainaavan voimakkaasti Intian poliittiselta näyttämöltä, saattaa olla epämiellyttävän lähellä nykyisiä tapahtumia ja maan suurimpia kiistoja.

Kantelijat, joihin kuuluu poliitikko hallitsevan Bharatiya Janata -puolueen kanssa, ovat vaatineet, että hallitus vetää sarjan pois ilmasta tai ottaa esiin tärkeimmät kohtaukset. Muiden vastaväitteiden lisäksi he syyttivät sarjaa Hindujumalien epäkunnioittamisesta, yksittäisten kastien jäsenten halveksimisesta ja pääministerin viran rikkomisesta.

Jos poliisi löytää ansioista valitukset, Amazon ja näyttelyn promoottorit voivat lopettaa rikosoikeudessa.

Tandavin johtaja Ali Abbas Zafar lähetti maanantaina Instagram-tililleen lausunnon, jonka mukaan present “on fiktioteos ja kaikki muistutukset teoista, henkilöistä ja tapahtumista ovat puhtaasti sattumaa”. Lausunnossa sanotaan kuitenkin, että näyttelijät ja miehistö “ymmärtävät ihmisten ilmaisemat huolenaiheet ja pyytävät ehdoitta anteeksi, jos se on vahingossa vahingoittanut kenenkään tunteita”.

Amazonin virkamiehet ovat kieltäytyneet kommentoimasta.

Näyttelyn puolustajien mukaan valitukset ovat tekosyitä. Heidän mukaansa Amazonin paine pudottaa sarja on osa Intian yhä suvaitsemattomampaa ilmapiiriä, joka vaikuttaa jopa Bollywoodiin, Intian elokuva- ja viihdeteollisuuteen. Näyttelijät, koomikot, tuottajat, taiteilijat ja kaikki, jotka uskaltavat kyseenalaistaa hallitusta, jopa epäsuorasti, voivat löytää uransa vaarassa.

“Kun otat kantaa, sinun on maksettava hinta”, sanoi Sushant Singh, bollywoodilainen näyttelijä, joka on kampanjoinut avoimesti useita hallituksen politiikkoja vastaan. ”Ei edes yllätty näinä päivinä. Ja kukaan ei osaa enää reagoida. “

Nämä asenteet vaikeuttavat sekä Bollywood-studioiden että suurten yritysten pyrkimyksiä kaapata valtava intialainen yleisö kannettavien tietokoneiden ja älypuhelimien avulla. Kuten Hollywood-elokuvateollisuus, Bollywood on yhä enemmän siirtynyt suoratoistoon, kun pandemian rajoitukset lyödä teatteriliiketoimintaa.

Globaalit yritykset auttavat tarjoamaan alustoja intialaisille katsojille. Suurimmat suoratoistopalvelut, kuten Amazon, Netflix ja Disneyn omistama Hotstar, ovat investoineet paljon maassa, jolla heidän mielestään on suuri kasvupotentiaali.

Mutta heidät on ajoittain tartuttu Intian yhä rajoittavampaan poliittiseen ympäristöön.

Kaksi kuukautta sitten näytön suudelma pani Netflixin vastaavaan sidokseen. Hindu nationalistit olivat raivoissaan siitä sarja Netflixissä osoitti, että hindu nainen suuteli muslimimiehiä hindutemppelin edessä – kohtaus, jonka hindulaiset kansallismieliset kokivat rikkoneen useita tabuja. Hindujen kansallismieliset ovat vaatineet viranomaisia ​​tutkimaan Netflixiä ja vaatineet boikotointia. Mitään maksuja ei ole esitetty.

Todellinen vastalause “Tandaville” voi olla yksinkertaisesti se, että se on liian todellinen. Aloitusjakso näyttää melkein kuin uutiskirje. Se jakautuu maanviljelijöiden mielenosoituksista opiskelijoiden mielenosoituksiin poliisitapoihin – kaikkiin tapahtumiin, joita on tapahtunut viime kuukausina Intian hindulaisen kansallismielisen pääministerin Narendra Modin hallinnolla.

Se ei välitä koskettavista aiheista. Yhdessä kohtauksessa kuvitteellinen Intian pääministeri vähättelee alemman kastipoliitikon koskettaen arkaluonteista aihetta ikivanhasta hindu-yhteiskuntajärjestelmästä.

Jopa jakson otsikko on provosoiva. Sitä kutsutaan “Diktaattoriksi”.

“He käyttävät väärinkäyttöä ja yrittävät loukata pääministerin virkaa vihjaen selvästi nykyiselle pääministerillemme”, sanoi yhden rikosvalituksen tekevän BJP: n lainsäätäjä Ram Kadam.

Uttar Pradeshin osavaltion viranomaiset, joissa asuu monia viimeaikaisia ​​poliisin tapoja ja jota johtaa yksi herra Modin lähimmistä liittolaisista, hindumunkki, josta on tullut pääministeri, vaikuttavat erityisen loukkaantuneilta. He sanoivat siellä poliisille tekemässään arkistossa, että Amazon-sarja kuvaa pääministerin virkaa “hyvin siveettömällä tavalla”. Maanantaina, valtion virkamiehet varoittivat, että elokuvantekijöiden tulisi “valmistautua pidätykseen”.

Viime kuukausina herra Modin puolueeseen kuuluvat virkamiehet ovat piristäneet painostustaan ​​maan menestyneimpiin taiteilijoihin. Kriitikot pitävät tätä painostusta pyrkimyksenä kumota näkemyksiä, jotka kyseenalaistavat hindujen kansallismielisen ideologian, jolla pyritään muuttamaan Intia avoimeksi hindu-valtioksi ja työntämään ei-hindulaiset vähemmistöt marginaalille.

Huumeviranomaiset ovat seuranneet johtavat toimijat syytettyinä marihuanaan hallinta. Suosittu koomikko vangittiin äskettäin väitetysti murtamasta vitsejä herra Modin oikeakätisestä miehestä Amit Shahista, vaikka viranomaiset eivät ole esittäneet mitään todisteita siitä, että koomikko olisi sanonut väittämänsä.

Paine ulottuu muille elämänaloille. An Intialainen lentäjä ja sisustettu armeijan veteraani erotettiin työstään tässä kuussa sen jälkeen, kun oli twiitannut, että pääministeri oli “idiootti”.

Intialainen elokuva on yleensä kulttuurisesti konservatiivinen, Intian sensuurilautakunnan kannustamana seksikohtauksia ja säädyttömyyksiä. Mutta viime aikoihin asti verkkosisältö Intiassa putosi harmaalle alueelle.

Intian hallitus päätti marraskuussa, että tiedotus- ja yleisradioministeriö, jota tällä hetkellä johtaa Modin läheinen liittolainen Prakash Javadekar, on viranomainen säännellä verkkosisältöä.

Hindu-nationalistit kehottavat nyt hallitusta astumaan sisään.

Verkkolähetykset ovat ”täynnä seksiä, väkivaltaa, huumeita, hyväksikäyttöä, vihaa ja mautonta”, kirjoitti BJP: n lainsäätäjä Manoj Kotak äskettäisessä kirjeessään Javadekarille. Hän päätti kirjeensä käskemällä ministeriä perustamaan sääntelyelimen verkkosisältöä varten ja “kieltämään sillä välin kiistanalaiset Tandav-verkkosarjat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *