True-Crime Podcast valaisee väärinkäytöksistä syytettyä irlantilaista valmentajaa

Sittemmin lukuisat irlantilaiset pedofiilit ovat joutuneet syytteeseen jopa vanhemmista syytteistä, jotka perustuvat pääasiassa uhrien todistuksiin.

1990-luvun lopulla Irlannin poliisi tutki muita herra Gibneyä koskevia väitteitä lapsen seksuaalisesta väkivallasta, mutta syyttäjät kieltäytyivät nostamasta syytteitä tai pyytämästä hänen luovuttamistaan ​​Justine McCarthyn, The Sunday Instances of London -lehden toimittajan ja kirjan “Deep Deception” kirjoittajan mukaan. , Vuonna 2009 julkaistu kirja seksuaalisen hyväksikäytön skandaaleista irlantilaisessa uinnissa.

Irlannin valtion virasto, julkisten syytetoimien johtajan toimisto, kun sitä pyydettiin kommentoimaan, “ei kommentoi yksittäisiä tapauksia”.

Herra Gibneylle ei ole nostettu rikosvalituksia tai syytöksiä Yhdysvalloissa. Neiti McCarthy kertoi kuitenkin haastattelevan irlantilaista naista – aikoinaan Irlannin olympialaisten uimajoukkueen potentiaalia -, jonka mukaan herra Gibney raiskasi hänet raiskausleirillä Floridan Tampanlahden alueella vuonna 1991, kun hän oli 17-vuotias.

John D.Fitzgerald, vanhempi oikeudenkäynnin asianajaja, jolla on asiantuntemusta Irlannin rikos- ja luovuttamislainsäädännöstä, sanoi, että jos Irlannissa olisi uusia rikosoikeudellisia syytöksiä, tämä voi johtaa Irlannin Yhdysvaltojen kanssa tekemän kahdenvälisen sopimuksen mukaiseen luovutuspyyntöön. Tämä hakemus voidaan sitten riitauttaa amerikkalaisissa tuomioistuimissa.

Poistuessaan Irlannista vuonna 1994 herra Gibney yritti jatkaa uraansa ensin Skotlannissa – jossa hänet pakotettiin eroamaan uimareittien eliittiyhdistyksestä Edinburghissa vanhempien käskyn jälkeen – ja sitten Yhdysvalloissa.

Kun hänen tapauksensa hylättiin, hän pääsi Yhdysvaltoihin viisumilla, jonka hän sai vuonna 1992, pian sen jälkeen, kun kaksi Irlannin uinnin johtohahmoa – Francis White, syytti häntä väärinkäytöksistä. valmentaja, jonka mukaan herra Gibney ja entinen olympiauimikko Gary O’Toole kuulivat väärinkäytöksistä muilta uimareilta – mutta ennen syytteiden nostamista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *