Nikolai Antoshkin, joka auttoi pysäyttämään Tšernobylin katastrofin, kuoli 78-vuotiaana

Palontorjunnan ja suojarakennusten jälkeen helikopterit olivat niin radioaktiivisia, että heidät hylättiin paikalla. Jotkut haudattiin myöhemmin. Erityisen huolestuttava oli rungon pohja, joka oli altistettu avoimelle reaktorisydämelle. Kun helikopterit oli hylätty pelloilla, niiden alla oleva ruoho muuttui keltaiseksi, todistajat sanoivat.

Se oli ahdistava kokemus lentäjille. Yhteensä 28 selvittäjää, mukaan lukien maan palontorjuntaryhmän jäsenet, kuoli säteilymyrkytykseen muutaman päivän tai viikon kuluessa altistumisestaan. Lentäjien pidemmän aikavälin tullimaksut syövästä tai muista sairauksista ovat epävarmoja. Yksi helikopterilentäjä, Anatoly Grishchenko, kuoli leukemian vuonna 1990 sen jälkeen, kun se on osoitettu säteilylle.

Mutta kenraali Antoshkin onnistui. Altistumisestaan ​​huolimatta hän jatkoi kolmen vuosikymmenen uraaan Venäjän ilmavoimissa, sitten palveli parlamentissa hallitsevan Yhtenäinen Venäjä -puolueen kanssa ennen kuin hän sai viruksen viime vuoden lopulla.

Tietoja eloonjääneistä ei ollut heti saatavilla.

Nikolai Timofejevich Antoshkin syntyi 19. joulukuuta 1942 kylässä eteläisellä Uralin vuoristoalueella Bashkortostanissa virallisen elämäkerran mukaan. Hänet otettiin armeijaan 19-vuotiaana ja hänet valittiin lentokouluun.

Hän taisteli useissa maansa sodissa, mukaan lukien Tšekkoslovakian hyökkäys vuonna 1968, rajasota Kiinan kanssa vuonna 1969 ja Afganistanin vuonna 1979, mukaan elämäkerta, jonka on julkaissut valtion uutistoimisto RIA.

Mutta hän voitti korkeimmat arvosanoinsa, mukaan lukien Neuvostoliiton sankari -palkinnon, Tšernobylin ylittävistä lennoista tunnustuksena poikkeuksellisista riskeistä.

“Vaarantamalla oman henkensä hän pelasti muiden henki”, sanoi parlamentin puhemies Volodin lausunnossaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *