Navalny valmistautuu lentämään Moskovaan pidätysuhasta huolimatta

Mutta analyytikot sanoivat, että byrokraattisesta rumpusta huolimatta lopullinen päätös herra Navalnyn kohtalosta tehdään Kremlissä. Aiemmin vuosina viranomaiset ovat välttäneet herra Navalnyn lukitsemista pidempään kuin muutamaan viikkoon kerrallaan, ilmeisesti välttääkseen sitä, että hänestä tulisi vankilassa ollessaan presidentti Vladimir V.Putinin vastustuskeskus.

Silti hänen näkyvyytensä nousi yhdessä venäläisten tyytymättömyyden kanssa. Herra Navalnyn populistinen ja kovaääninen tyyli, liukas ja humoristinen YouTube-video sekä hallitsevan luokan ”roistojen ja varkaiden” säälimätön pilkka ovat kaikki soineet venäläisten kanssa turhautuneina korruptoituneista virkamiehistä ja pysähtyneistä tuloista.

Hallitus kielsi hänet ehdokkaasta presidentiksi vuonna 2018. Mutta 44-vuotias Navalny rakensi valtakunnallisen alueellisten toimistojen verkoston ja houkutteli miljoonia online-yleisöjä videoesityksiinsä piilotetusta varallisuudesta ja ulkomaisten kiinteistöomistuksista. Venäjän eliitti. Hän kehotti venäläisiä käyttämään alueellisia ja paikallisia vaaleja – vaikka he eivät olekaan vapaita ja oikeudenmukaisia ​​- piilottamaan Putinin valtaa tukemalla opposition ehdokkaita, joilla oli parhaat mahdollisuudet voittaa.

Herra Navalny sairastui elokuussa tapahtuneeseen myrkytykseen palattuaan matkasta Siperiaan ennen siellä pidettyjä vaaleja. Hänet kuultiin huutavan lentokoneen kylpyhuoneessa ennen kuin hän kaatui. Luotsin nopea hätälasku ja herra Navalnyn välitön hoito kentällä Omskin kaupungissa todennäköisesti pelastivat hänen henkensä, lääkärit myöhemmin sanoi. Pysähdyksen jälkeen herra Putin suostui antamaan koomassa olevan Navalnyn lentää Berliiniin hoitoon.

Saksassa sotilalaboratorio totesi, että herra Navalny oli myrkytetty Neuvostoliiton ja Venäjän kehittämän kemikaalin avulla Novichok hermostoaineiden perhe. Herra Navalny palasi tajuihinsa ja lupasi palata Venäjälleja syyttäen herra Putinia hänen elämänsä yrityksestä.

Joulukuussa ilmeni todisteita tuon model tukemisesta. Tutkimusryhmä Bellingcat, työskentelee Venäjän uutistoimiston The Insider kanssa, käytti vuotaneita puhelinluetteloita näytettäväksi että Venäjän salaisen vakoojayksikön upseerit, joilla on asiantuntemusta myrkyllisistä aineista, vetivät Navalnya vuosien ajan ja olivat lähellä, kun hänet oletettavasti myrkytettiin.

Herra Navalny sitten soitti puhelun miehelle, jonka hän oli sanonut olevan salamurhan kohteena olevan yksikön jäsen ja teeskenteli olevansa Venäjän vanhempi virkamies, joka pyrkii selvittämään hänet. Yli 20 miljoonaa kertaa YouTubessa katsotussa videossa herra Navalny nähdään erottavan tunnustuksen mieheltä, joka kuvailee suunnitelmia myrkkyjen istuttamiseksi oppositiojohtajan alusvaatteiden haaran sisäsaumaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *