Pohjois-Korea paljastaa uuden sukellusveneillä laukaistun ballistisen ohjuksen

SEOUL, Etelä-Korea – Kuukausi ennen Yhdysvaltain presidentinvaaleja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un järjesti armeijan paraatin, joka näytti maan kaikkien aikojen suurimmalta mannertenväliseltä ballistiselta ohjukselta. Tällä viikolla, useless muutama päivä ennen presidentiksi valitun Joseph R. Biden Jr: n virkaanastumista, Pohjois-Korean diktaattori järjesti uuden paraatin, jossa esiteltiin uutta sukellusveneiden laukaisemaa ballistista ohjusta.

Kim-hallinnolle öiset sotaparaatiot Pjongjangissa, pääkaupungissa, olivat vallan mielenosoituksia, joiden tarkoituksena oli lisätä kotimaista moraalia lamauttavien taloudellisten pakotteiden keskellä. Bidenin hallinnolle he ennakoivat, mistä voi tulla tulevan presidentin suurin ulkopolitiikan haaste.

Kahden näyttävän näyttelyn ajoitus on kiinnittänyt huomion kahden maan väliseen diplomaattiseen jäädyttämiseen. Pohjois-Koreassa herra Biden perii kilpailijan, jonka ydinvoima on rohkeampi ja vaarallisempi kuin neljä vuotta sitten, kun presidentti Barack Obama lähti virastaan.

Paraateissa korostettiin, että Pohjois-Korea on hiljaa kasvattanut ydinvoimavarojaan jo vuosia, vaikka presidentti Trump väitti, että hänen ylhäältä alaspäin suuntautunut, persoonallisuuslähtöinen diplomatia herra Kimin kanssa tarkoitti pohjoisen olevan “ei enää ydinuhka. ”

“Jos jotain, pohjoisen ydinuhka on useless kasvanut”, sanoi Soulin Korean kansallisen diplomaattisen akatemian entinen kansleri Yun Duk-min. “Armeijan paraati on todiste.”

Tämän viikon paraati tapahtui vuoden lopussa Pohjois-Korean hallitsevan työväenpuolueen kahdeksan päivän kongressi, jota ulkopuoliset analyytikot seurasivat tarkasti, jotta löydettäisiin vihjeitä siitä, kuinka herra Kim voisi kalibroida uudelleen politiikkaansa Washingtonia kohtaan.

Kim käytti kongressia juhlimaan pohjoisen ydinaseita yhtenä ylpeimmistä saavutuksistaan ​​ja anteeksi kansalleen anteeksi pandemian aiheuttamista taloudellisista vaikeuksista ja maan tuhannesta ydinkokeen jälkeen vuonna 2016 asetetuista tuhoisista kansainvälisistä pakotteista.

Kimin historialliset huippukokoukset Mr. Trumpin kanssa Singaporessa ja Vietnamissa eivät onnistuneet lopettamaan näitä pakotteita. Selkä seinää vasten ja diplomatia Yhdysvaltojen kanssa pysähtyneenä, jotkut asiantuntijat varoittavat, että Kim voi palata ohjusten testaamiseen tuomaan Washingtonin takaisin neuvottelupöydälle houkuttelevammilla ehdotuksilla.

Pohjois-Korean historia on vetäytynyt syvemmälle eristyneisyyteen ja nostanut jännitteitä vahvistaakseen vaikutusvaltaansa, kun neuvottelut eivät johda myönnytyksiin tai kun uusi Yhdysvaltain presidentti astuu virkaan.

“Pohjois-Korea ei jätä juurikaan epäilyksiä aikomuksistaan: Se halusi tulla kohdelluksi tasa-arvoisina ydinaseiden vähentämistä koskevissa neuvotteluissa Yhdysvaltojen kanssa”, sanoi Cheon Seong-whun, Korean kansallisen yhdistämisen instituutin entinen johtaja. Soul.

“Kahden paraatin aikana paljastettuja uusia aseita ei ole koskaan aiemmin testattu, emmekä tiedä, toimivatko ne todella”, Cheon sanoi. “Mutta tiedämme mihin suuntaan Pohjois-Korea on menossa.”

Aikaisempi paraati, pidettiin 10. lokakuuta juhlan vuosipäivän kunniaksi paljastettiin suurin pohjoisten välinen ballistinen ohjus, jonka Pohjoinen oli koskaan rakentanut. Siinä oli myös Pukguksong-4, uusi versio sukellusveneen laukaisema ballistinen ohjustai SLBM. Kumpaakaan asetta ei ole testattu.

Torstaina pidetyn paraatin aikana esillä oleva SLBM näyttää edeltävältä uudelta päivitetyltä, testaamattomalta versiolta Pohjois-Koreaa, jota Kim on kehittänyt yhdessä Hwasongin maalla sijaitsevien mannertenvälisten ballististen ohjusten kanssa.

Pohjois-Korea testattu kolme Hwasong ICBM: ää Viimeisen vastaavan testin jälkeen se väitti, että se voisi nyt kohdistaa Yhdysvaltojen mannerosan ydinkärillä.

Kuvia tämän viikon paraateista, jotka julkistettiin valtion tiedotusvälineiden välityksellä, Kim näki ylpeänä tarkkailevansa ohjuksia, raketteja, tankkeja ja hanhen askeleen sotilaita, jotka marssivat Pyongyangin pääaukion yli, joka oli nimetty isoisänsä, pohjoisen perustajan, Kim Il-sungin mukaan. .

Paraatissa oli myös ilotulitusvälineitä ja sotilaskoneita, jotka ampuivat soihdut yön taivaalla, kun ihmisjoukot tanssivat aukion päällä, valtion tiedotusvälineet ilmoittivat perjantaina.

Kim Jong-un on luvannut vahvistaa pohjoisen ydinpelotetta sen jälkeen, kun hänen keskustelunsa Trumpin kanssa keskeytyi vuonna 2019. Ja talouden heikkenemisen myötä hänen neuvottelumahdollisuutensa ovat rajalliset.

“Tasavallan asevoimat sisältävät ehdottomasti kaikki sotilaalliset uhkat Korean niemimaan alueella ja käyttävät ennaltaehkäisevästi voimakkainta hyökkäysvoimaa murskaamaan vihamieliset joukot perusteellisesti, jos ne vaarantavat valtiomme turvallisuuden edes vähän”, puolustusministeri Kim Jong – Pohjois-Korean gwanista lainattiin paraatin aikana. (Hän tarkoitti pohjoista, jonka virallinen nimi on Korean demokraattinen kansantasavalta.)

Puoluekongressissa herra Kim teki selväksi, että pohjoisen kohtaamat jyrkät taloudelliset haasteet eivät vaikuta hänen aseohjelmaansa. Hän kutsui ydinaseitaan suurimmaksi saavutukseksi “Korean kansakunnan historiassa” ja lupasi “vahvistaa entisestään ydinvoiman pelotetta”.

Hän tarjosi myös epätavallisen yksityiskohtaisen luettelon aseista, “hypersonisista liukulentopäästä” ja sotilastiedustelusatelliiteista “ultramodernisiin taktisiin ydinaseisiin”, joista on tullut kasvava huoli Yhdysvalloille ja alueen liittolaisille, mukaan lukien Etelä-Korea. ja Japani.

Pohjois-Korea on nähnyt ydinvoimansa parhaana keinona varmistaa Kim-perheen dynastisen säännön jatkuvuus ja neuvottelupalana taloudellisten ja muiden myönnytysten purkamiseksi Yhdysvalloista. Puoluekongressin aikana herra Kim väitti, että hänen ydinaseensa olivat tehneet Pohjois-Koreasta turvallisemman amerikkalaisten uhkien varalta ja asettaneet sen paremmalle asemalle rakentamaan talouttaan.

Hänen koveneva asenteensa heijastaa “syvää raivoa ja pettymystä” hänen epäonnistuneiden neuvottelujensa jälkeen Trumpin kanssa, sanoi Lee Byong-chul, Pohjois-Korean asiantuntija Kaukoidän tutkimuksen instituutissa Kyungnamin yliopistossa Etelä-Koreassa.

Etelä-Korean presidentin Moon Jae-inin hallitus auttoi järjestämään Trumpin ja Kimin huippukokoukset, jotka keskittyivät henkilökohtaisen luottamuksen kasvattamiseen kahden johtajan välillä toiveenaan saavuttaa läpimurto. Herra Trump halusi ydinvapaan niemimaan, ja Kim halusi sanktioiden lopettamisen. Heidän kokouksensa eivät menneet mihinkään, vaikka Pohjois-Korea on sittemmin pidättäytynyt suurista provokaatioista odottaessaan Yhdysvaltojen presidentinvaalien sekaannusta.

Vaalit ovat nyt ohi, mutta kaaos on useless syventynyt Yhdysvalloissa, ja herra Kimin kärsivällisyys saattaa olla ohi. “Voimme odottaa hänen nostavan jännitteitä riippuen siitä, reagoiko Biden ja miten”, sanoi Lee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *