Hyperääniset superaseet ovat peili, uusi analyysi sanoo

Sotilasasiantuntijat soita hyperäänisiin taistelupäähän seuraava iso asia mannertenvälisessä sodankäynnissä. He näkevät nousevien aseiden, jotka voivat toimittaa ydin- tai tavanomaisia ​​ammuksia, vetoketjua jopa viisi mailia sekunnissa samalla kun siksakit ilmakehän läpi, jotta he voisivat kaventaa ennakkovaroitus satelliitteja ja joitain sieppaimia. erittäin nopeita aseitaasiantuntijoiden mukaan yllättävät iskut.

Presidentti Trump on kerskaillut hänen “super-dupereistaan” jopa viitaten suunniteltuun aseeseen “hydrosonic”, brandi sähköhammasharjaa. Viime vuonna hänen budjettinsa kysyi Pentagon käyttää 3,2 miljardia dollaria yliäänitutkimuksiin, 600 miljoonaa dollaria enemmän kuin edellisen vuoden pyynnössä. Ja kun presidentiksi valittu Joseph R.Biden Jr. ottaa hallintaansa maan armeijan, hänen on pohdittava, pitäisikö Trump-vuosina jatkettua puolustustoimintaa ylläpitää.

Riippumattomat asiantuntijat ovat nyt tutkineet suunnitellun aseen teknistä suorituskykyä ja tulleet siihen tulokseen, että sen mainostetut ominaisuudet ovat enemmän illuusorisia kuin todellisia. Heidän analyysinsä julkaistaan ​​tällä viikolla julkaisussa Science & World Safety.

Haastattelussa David WrightMassachusettsin teknillisen instituutin fyysikko ja uuden analyysin kirjoittaja kutsui superaseita mirageiksi.

“Vaatimuksia on paljon ja lukuja ei ole paljon”, hän sanoi. “Jos syötät numerot, huomaat, että väitteet ovat hölynpölyä.”

Armeijan virkamiehet kutsuivat paperia epäolennaiseksi sanoen, että se perustui vanhentuneisiin tietoihin. Mutta he kieltäytyivät paljastamasta uusia havaintoja.

“Hypersoniikkatekniikoiden luokitellun luonteen vuoksi meillä ei ole vapautta keskustella julkisesti nykyisistä kyvyistä”, Jared Adams, puolustusalan edistyneiden tutkimushankkeiden viraston tai Darpa-edustaja, sanoi sähköpostissa.

Richard L.GarwinFyysikko ja pitkäaikainen liittohallituksen neuvonantaja kutsui paperia “erittäin hyväksi ja tärkeäksi”. Hän lisäsi, että hän oli esittänyt puolustusviranomaisille oman vastaavanlaisen kritiikkinsä hypersonisista taistelupääistä.

James M. ActonCarnegien kansainvälisen rauhanrahaston ydinanalyytikko kutsui paperia “vakavaksi, uskottavaksi ja tärkeäksi teokseksi”.

Tohtori Wright on sidoksissa MIT: iin Ydinturvallisuuden ja -politiikan laboratorio ja teki analyysin Cameron L. Tracy, materiaalitieteilijä Huolestuneiden tutkijoiden liitto, Cambridgessa Massachusettsissa sijaitseva yksityinen ryhmä, joka usein tukee asevalvontaa.

Hyperääniset ajoneuvot lentävät määritelmän mukaan yli viisi kertaa äänen nopeudella – tai jopa kymmeniä kertoja nopeammin kuin jetlinerit. Taistelupäät nousevat avaruuteen perinteisen pitkän kantaman ohjuksen huipulla, mutta laskeutuvat sitten nopeasti ilmakehään pankkiin, hoitoon ja muuten liikkumiseen. Ne ovat pohjimmiltaan omituisia purjelentokoneita. Heidän kiilamaisen rungonsa kaarevat yläpinnat antavat heille osan lentokoneen siiven nostovoimasta.

Tohtori Wright ja Dr. Tracy perustivat analyysinsä Hypersonic Know-how -ajoneuvo 2 – ilmavoimien kehittämä kokeellinen taistelupää ja Darpa. Heidän havaintonsa, heidän mukaansa, koskevat myös muita amerikkalaisia ​​prototyyppejä sekä laitteita, joita Kiina, Venäjä ja muut maat kehittävät.

Tietokonesimulaatioissa hyödynnettiin liikkuvien kappaleiden fysiikkaa ja julkisia paljastuksia Hypersonic Know-how Automobile 2: sta sen uskottavimpien lentoreittien mallinnamiseksi. Joukkue nollasi hyperäänilennon allekirjoitusvaiheet – kun ajoneuvo zoomaa ilmakehän läpi ja sitten syöksyy osumaan kohteeseen.

Kaksi asiantuntijaa sanovat, että heidän tietokonemallinnuksensa täyttävät julkiset aukot aseen yleisessä suorituskyvyssä sekä sen mahdollisessa vuorovaikutuksessa olemassa olevien sotilaallisten järjestelmien kanssa kaukaisilta alueilta lähetettyjen aseiden havaitsemiseksi ja voittamiseksi.

Asiakirjassaan he näkevät aseen olennaisilta osiltaan kaventamasta varhaisvaroittavia satelliitteja ja sieppaimia. Esimerkiksi heidän mukaansa nykyiset avaruuspohjaisten antureiden sukupolvet pystyvät seuraamaan aseen tulisia käänteitä suurimman osan lennosta ilmakehän läpi.

Ja yllättäen, kun otetaan huomioon aseen nopea maine, he sanovat, että heidän analyysinsä osoittaa, että se lentää mannertenvälisiä etäisyyksiä hitaammin kuin matalilla lentoreiteillä tunnetut ballistiset ohjukset ja taistelukärjet. Sodassa tällainen taktiikka nähdään hyvä tapa hyökkääjille kiertää sieppaajia ja lyhentää varoitusaikaa.

Tohtori Wright ja Dr. Tracy päättelevät, että suunniteltu uusi ase on parhaimmillaan “evoluutio – ei vallankumouksellinen”.

Kirjoittajansa kirjoittajat erottavat havainnot sotilaallisista väitteistä. Esimerkiksi he lainaavat senaatin vuoden 2019 todistus Kenraali John E. Hyten, ilmavoimien upseeri, joka vastasi sitten Yhdysvaltain strategisesta johtamisesta, joka valvoo maan ydinohjuksia. Aika, joka hyökkäyksen loppuun viemiseen kestää hyperäänellä, kenraali Hyten sanoi, “voisi olla puolet” tavallisen ohjuksen vastaavasta. “Se voisi olla vielä vähemmän”, hän lisäsi.

Hyperäänisten taistelukärkien julkisten näkemysten ja niiden todellisten kykyjen väliset ristiriidat, asiantuntijoiden mukaan, johtuvat yliarvioiduista virallisista väitteistä, joiden tarkoituksena on “perustella niiden kehittämiseen ja käyttöönottoon tarvittavat menot”.

Yhdysvaltain armeija tutkii parhaillaan puoli tusinaa hyperäänivarren. Tohtori Wright sanoi, että rajallinen määrä heidän toimintaansa ja lentotietojaan teki tunnetusta Hypersonic Know-how Automobile -laitteesta parhaan mahdollisen ikkunan prototyyppivarsien nykyiseen tilaan ja tulevaisuuden potentiaaliin.

Joukkueen analyysi, hän totesi, keskittyy fysiikan kysymykseen, jonka hän sanoi kyseenalaistavan uuden aseluokan yleensä.

Sitä ilmailun insinöörit kutsuvat hissi / vetosuhteeksi. Esoteerinen termi on mitoitus nostovoimasta vetoon nähden. Nosto työntää ylinopeutta ajavan aerodynaamisen rungon ylös ja ilmakehän vastus yrittää torjua eteenpäin suuntautuvaa liikettä, pahimmassa tapauksessa saada aikaan pysähtymisen.

Tohtori Wright sanoi, että joukkueen analyysissä hypersonic-ajoneuvosta käytettiin hissi-vetosuhdetta 2,6. Sen sijaan jetlinereiden ja joidenkin lintujen suhde on noin kahdeksan kertaa suurempi. Toisin sanoen, taistelukärjet ovat parhaimmillaan näyttämättömiä lentäjiä.

Kaarevien, rakkuloiden muodostamien kuumien pintojen rajallinen voima tuottaa merkittävä nostovoima tuottamatta myös paljon vastusta heikentänyt väitteitä siitä, että ase voi lentää pitkiä matkoja monimutkaisilla reiteillä, hän sanoi.

“Elleivät he ole löytäneet jotain maagista tapaa pitää nämä järjestelmät ajan tasalla”, tohtori Wright sanoi, “heillä on ongelmia.”

Poliittiset asiantuntijat odottavat Bidenin hallinnon keskittyvän asevalvonnan edistämiseen, ja näyttää todennäköiseltä, että Trumpin hallinnon suunnitelmat hyperäänisiin taistelupäähän pääsevät tarkkaan tutkimukseen. Hyperääniset aseet ovat yksi niistä aiheista, joihin puolustusasiantuntijat näkevät hallintovirkailijoiden käsittelevän varhaisissa neuvotteluissa Venäjän ja Kiinan kanssa, mukaan lukien mahdollisuus löytää tapoja asettaa rajoituksia.

Bidenin siirtymätiimin edustaja Ned Value kieltäytyi kommentoimasta hyperäänisten taistelupäätä.

“Valitulla presidentillä Joe Bidenillä on kokenut ryhmä selvittämään nämä monimutkaiset kysymykset”, Hans Binnendijk, entinen kansallisen turvallisuusneuvoston virkamies, kirjoitti viime kuussa ehdottamalla tapoja asevalvonnan elvyttämiseksi. “Mutta menestyminen vie aikaa ja luovuutta.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *