Trump ja avustajat ajavat perheen erottamista rajalla, asiakirjat sanovat

WASHINGTON – Presidentti Trump ja Valkoisen talon ylimmät avustajat ajavat aggressiivisesti kovaa politiikkaa, joka johti maahanmuuttajien lasten erottamiseen aikuisista Meksikon rajalla, oikeusministeriön ylimmän virkamiehen mukaan osaston päävaltuutetun uudessa raportissa ja muut sisäiset asiakirjat.

vuonna raportti, virallisesti julkistettu torstaina, ylimmän virkamiehen Gene Hamiltonin mukaan politiikka toteutettiin sen jälkeen, kun presidentti ja muut Valkoisessa talossa valitukset tekivät hänen maahanmuuttoohjelmansa toteuttamisesta.

“Oikeusministeri oli tietoinen Valkoisen talon toiveista laittoman maahanmuuton torjuntaan liittyvien lisätoimien toteuttamiseksi”, raportissa lainataan herra Hamiltonin vastausta ohjelman alkuperää koskeviin kysymyksiin, joihin oikeusministeriö aloitti syytteeseen saapuneet maahanmuuttajat, jotka saapuivat maahan rajalla lasten kanssa.

Herra Hamilton sanoi, että entinen oikeusministeri Jeff Periods “koki tarpeen toimia nopeasti” herra Trumpilta ja että Valkoisessa talossa 3. huhtikuuta 2018 pidetyn kokouksen jälkeen herra Periods käski “laatia muistion, joka pani täytäntöön nollatoleranssimallin maahanmuuton valvonnassa rajalla. “

Valkoisen talon edustaja kieltäytyi kommentoimasta.

Torstaina tarkastajan kertomuksen jälkeen antamassaan lausunnossa nollatoleranssipolitiikkaan osallistunut entinen apulaisoikeusministeri Rod J.Rosenstein ilmaisi syvän pahoillaan sen kehityksestä ja hänen osuudestaan.

“Siitä lähtien, kun lähdin osastolta, olen usein kysynyt itseltäni, mitä meidän olisi pitänyt tehdä toisin, eikä mikään asia ole dominoinut ajatustani enempää kuin nollatoleranssi maahanmuuttopolitiikka”, hän sanoi. “Se oli epäonnistunut käytäntö, jota ei olisi koskaan pitänyt ehdottaa tai toteuttaa. Toivon, että meillä kaikilla olisi mennyt paremmin.

The New York Timesin saamat muistiinpanot kahdesta kokouksesta – yksi lounaisrajan varrella toimivien liittovaltion syyttäjien ja herra Sessionsin välillä ja toinen herra Rosensteinin kanssa – osoittavat myös, että lainvalvontaviranomaiset ajavat erottamispolitiikkaa vastauksena presidentin painostukseen.

Tapaamisessa herra Sessionsin kanssa 11. toukokuuta 2018 oikeusministeri kertoi syyttäjille:meidän on otettava lapset pois, ”Muistiinpanojen mukaan. Hetkiä myöhemmin hän kuvaili herra Trumpia “erittäin intensiiviseksi, hyvin keskittyväksi” asiaan, erään kokouksessa muistiinpanoja tekevän henkilön mukaan.

Toinen henkilö, joka osallistui 11. toukokuuta pidettyyn kokoukseen, kirjoitti samasta osasta keskustelua, johon osallistui herra Trump: “INTENSE: syyttää kaikkia.”

Tarkastajan kertomus on pääosin sama kuin luonnos Instances kertoi lokakuun alussa. Se tulee melkein kaksi ja puoli vuotta sen jälkeen, kun oikeusministeriön kesällä 2018 tekemä nollatoleranssi johti lähes 3000 lapsen, joista monet olivat hyvin nuoria, pitkäaikaiseen erottamiseen ja loi maailmanlaajuisen poliittisen tulipalon.

Sadat noista lapsista pysyvät erillään vanhemmistaan ​​joko siksi, että Trumpin hallinto oli jo karkottanut vanhemmat kotimaahansa tai koska he eivät enää löytäneet heitä. Maahanmuuttajien puolustajat, joita kutsutaan oikeusministeriön raportiksi, on syytetty epäonnistuneesta politiikasta.

“Barbaarinen perheiden erottaminen oli moraalitonta ja laitonta”, sanoi Lee Gelernt, Yhdysvaltain kansalaisvapausliiton politiikkaa vastaan ​​nostetun oikeusjutun pääasianajaja. “Oikeusministeriön lakimiesten olisi pitänyt tuntea ainakin jälkimmäinen. Tämä uusi raportti osoittaa kuinka pitkälle Trumpin hallinto oli valmis menemään tuhoamaan nämä perheet. Juuri kun luulet, että Trumpin hallinto ei voi uppoutua matalammalle, niin se tapahtuu. “

Demokratit Capitol Hillillä kertoivat mietintöön vedoten pitävänsä Trumpin hallinnon virkamiehiä vastuullisena myös sen jälkeen, kun presidentiksi valittu presidentti Joseph R. Biden Jr. astuu virkaan ensi viikolla.

“Niiden, jotka suunnittelivat ja toteuttivat nollatoleranssipolitiikkaa, on elettävä tietäen, että heidän julmuutensa ja arkkuutensa ovat vastuussa arpista, jota nämä lapset kantavat loppuelämänsä”, sanoi senaattori Richard J. Durbin, Illinoisin demokraatti , joka lupasi kuulemisia aloittaessaan oikeuslautakunnan puheenjohtajuuden ensi viikolla. “Heidät on saatettava vastuuseen tekemistään ihmisoikeusloukkauksista.”

Herra Trump on toistuvasti yrittänyt välttää vastuun hallinnonsa perheen erottamispolitiikasta syyttämällä virheellisesti demokraatteja ja entistä presidentti Barack Obamaa.

Tarkastajan yleiskertomus ei anna muodollista päätelmää siitä, että vastuu nollatoleranssipolitiikasta on Mr. Trumpillä. Siinä todetaan, että oikeusministeriön ylimmät virkamiehet olivat “liikkeellepaneva voima” päätöksessä ottaa käyttöön politiikkaa, joka johti perheiden erottamiseen.

Mutta raportti ja muut asiakirjat viittaavat suoraan Trumpin Valkoiseen taloon.

Raportissa mainitaan Hamilton sanoneen, että Valkoisessa talossa oli alkukeväästä 2018 ahdistusta Keski-Amerikan maahanmuuttajien lisääntyneestä määrästä, joka oli matkalla Yhdysvaltain rajalle.

“Meille kerrottiin, että yksi tapahtumista, joka herätti huolta DOJ: ssa, DHS: ssä ja Valkoisessa talossa, oli 1540 keski-amerikkalaisen siirtolaisvaunu, joka liikkui Yhdysvaltoihin Meksikon kautta 16 bussilla”, raportissa viitataan Yhdysvaltain osastoihin. Oikeus ja kotimaan turvallisuus.

Muut The Timesin saamat asiakirjat paljastavat, että Valkoisen talon huolenaiheet jatkuivat alkukesästä, kun herra Trump ja hänen avustajansa turhautuivat laittomien rajanylittäjien lisääntyneiden syytteiden puuttumisesta.

14. toukokuuta, useless muutama päivä sen jälkeen, kun herra Periods tapasi syyttäjänsä, Trumpin maahanmuuttopolitiikan pääarkkitehti Stephen Miller välitti herra Hamiltonille sähköpostiviestin, jossa ilmoitettiin uutisartikkeli, jonka mukaan Yhdysvaltain asianajajat kieltäytyivät toisinaan. syytteeseen laittomasti rajan ylittäneistä maahanmuuttajista osittain siksi, että maahanmuuttajat ylittivät pienten lasten kanssa. Herra Hamilton vastasi: “Tämä artikkeli on iso ongelma.”

Nämä huolenaiheet pääsivät nopeasti oikeusministeriöön useiden sähköpostien mukaan, jotka dokumentoivat kokouksen aikataulun keskustellakseen asioista.

Kahdeksan päivää myöhemmin, 22. toukokuuta, herra Rosenstein tapasi jälleen Yhdysvaltojen asianajajia, jotka käsittelivät rajakysymyksiä vaatiakseen, että he asettavat syytteeseen jokaisen laittoman ylityksen tapauksen, jonka heille osoitti rajavartio. Hän hylkäsi ainakin yhden syyttäjän huolen siitä, että alle 5-vuotiaat lapset erotettaisiin vanhemmista, jos aikuiset saataisiin syytteeseen.

“Jos he viittaavat, syytetään. Lapsen iällä ei ole merkitystä ”, herra Rosenstein sanoi yhden henkilön muistiinpanojen mukaan kokouksessa.

Herra Biden on luvannut perustaa työryhmän auttamaan yhdistämään lapset, jotka pysyvät erillään vanhemmistaan. Huonet demokraatit oikeuslaitoksen ja valvontakomiteoissa antoivat raportin julkaisemisen jälkeen julkilausuman, jossa he kutsuivat päävaltuutetun tulemaan kuulemistilaisuuteen ja julistivat, että “tätä historian pimeää lukua ei saa koskaan toistaa”.

Huolimatta herra Trumpin päätöksestä luopua suurimmaksi osaksi perheiden erottamispolitiikasta vuonna 2018, herra Miller ja kotimaan turvallisuuden johtavat virkamiehet ovat jatkaneet töitä saadakseen herra Trumpin maahanmuuttoagendan toimikautensa viimeisinä päivinä.

Useat liittovaltion tuomarit olivat mitätöineet joitain tiukempia turvapaikkasääntöjä ja viisumimaksujen korotuksia havaittuaan, että Chad F.Wolfin nimittäminen kotimaan turvallisuusministeriön johtoon todennäköisesti rikkonut liittovaltion lakia, joka määrää peräkkäinjärjestyksen.

Herra Wolf astui alas sihteerin tehtävästä tällä viikolla, mutta osasto on sittemmin löytänyt keinon kiertää tuomioistuimen päätöksiä.

Wolfin sijainen Peter T. Gaynor antoi keskiviikkona muistion, jossa valtuutettiin nykyään politiikan sihteerinä toimiva Wolf Wolf vahvistamaan säännöt. Liittovaltion hätätilanteiden hallintoviraston entinen ylläpitäjä Mr. Gaynor oli viime viikkoina kertonut kollegoilleen, ettei hän aikonut ratifioida sääntöjä itse, asiaan perehtyneen virkamiehen mukaan.

Zolan Kanno-Youngs osallistui raportointiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *