Toinen ranskalainen henkinen kaatuminen väärinkäytösten kommenttien jälkeen

PARIISI – Johtava ranskalainen televisiolähetysverkko on eronnut Alain Finkielkrautin, joka on yksi maan merkittävimmistä julkisista älymystöistä, vihjaten, että johtavan politologin syyllisyydessä kuukausi johtaneeseen politologiin syytettiin teini-ikäisen poikapuolensa seksuaalista väärinkäyttöä.

Finkielkrautia, 71, pyydettiin keskustelemaan tapauksesta Olivier Duhamel, 70, joka viime viikolla lopetti yliopiston ja tiedotusvälineiden viestit sen jälkeen, kun syytökset ilmestyivät kirjassa. Hän aloitti kertomalla verkostolle, LCI: lle, että herra Duhamel oli tehnyt “tuomittavan teon”, ja lisäsi, että “Se, mitä hän teki, oli hyvin vakavaa, se oli anteeksiantamatonta.”

Myöhemmin kuitenkin arvostetun Académie Françaisen jäsen Finkielkraut aloitti mietiskelysarjan. “Oliko suostumus? Missä iässä tämä alkoi? Oliko jonkinlainen vastavuoroisuus? ” Kun haastattelija muistutti häntä, että tapaus koski ”14-vuotiasta lasta”, hän sanoi: ”Ja niin? Puhumme murrosikäisestä, se ei ole sama asia. “

Seurauksena oli sosiaalisen median räjähdys. Adrien Taquet, valtiosihteeri lasten suojelemiseksi, twiittasi: “Missä maailmassa asut, Alain Finkielkraut? Puhutko todella suostumuksesta nuoren ja hänen perheenjäsenensä välillä? “

Maanantai-iltana, tunteja näyttelyn jälkeen, LCI erotti kirjailija ja esseisti Finkielkrautin kommentaattorina sanoen, että se “tuomitsi” hänen sanansa ja tuki “kunnioittavaa ja perusteltua keskustelua”.

Finkielkraut kertoi puhelinhaastattelussa, että hän oli haastanut LCI: tä kunnianloukkauksesta ja sopimuksettomasta irtisanomisesta. “Pedofilia kapinoi minua”, hän sanoi. “Tarkoitus ei ollut kieltää rikos, jonka tuomitsin painokkaasti, vaan täsmentää rikos. Selvittää tosiasiat, mitä todella tapahtui. Näyttää kuitenkin siltä, ​​että tällaisissa tapauksissa tosiseikkojen tutkimista pidetään rikoksen hemmotteluna. “

Se oli viimeisin monissa tapauksissa, joissa sukupolvi, jonka toukokuun 1968 seksuaalinen vapautuminen on muuttanut, on kohdannut nykykulttuurin, joka tunnustaa ja tuomitsee miesten saalistavan seksuaalisen käyttäytymisen.

Vuonna 1977 useat johtavat intellektuellit ja kirjailijat – mukaan lukien Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir, Roland Barthes, Jack Lang ja Louis Aragon – allekirjoittivat Le Monde -lehdessä kirjeen, jossa puolustettiin kolmea miestä, jotka oli vangittu kolmeksi vuodeksi seksisuhteidensa kanssa. 15-vuotiaat alaikäiset. He kirjoittivat, että nuoret olivat kuvanneet teot yksimielisiksi ja pahoittaneet kuilua ”vanhentuneen lain ja yhteiskunnan päivittäisen todellisuuden välillä, joka alkaa tunnustaa lasten ja nuorten seksuaalisen elämän olemassaolo”.

“Kolme vuotta vankilaa hyväinneistä ja suudelmista, se riittää”, he lisäsivät.

”La familia grande” -kirjassa Camille Kouchner syytti Pariisin Sciences Po -yliopistoa valvovaa elintä johtanutta herra Duhamelia jatkuvasta väärinkäytöksestä kaksosveljensä alkaessa 14-vuotiaana. Ranskan syyttäjä on aloittanut tutkinnan. Entinen oikeusministeri Elisabeth Guigou erosi tänään Ranskassa esiintyvän insestin esiintyvyyttä käsittelevän riippumattoman komission johtajasta, kun hänet tunnistettiin Duhamelin ystäväksi.

Neiti Kouchner on ehdottanut, että tietty pariisilainen taiteellinen ja kirjallinen maailma – kirjoittajien, taiteilijoiden ja älymystön hengelliset jälkeläiset, jotka kirjoittivat kyseisen vuoden 1977 kirjeen – oli osallisena hiljaisuudessa, joka ympäröi herra Duhamelin poikapuolen väitettyä väärinkäyttöä.

Yksi kirjeen allekirjoittajista oli Gabriel Matzneff, kirjailija, jota syytettiin viime vuonna alaikäisen väärinkäytöstä. Herra Finkielkraut sanoi viime vuoden alussa, että hän oli “sairas oloissaan, sillä Matzneffin tapauksen kautta koko vuoden 1968 jälkeinen ajankohta sekä Pariisin kirjallisuusympäristö kyseenalaistettiin”.

Haastattelussa herra Finkielkraut sanoi: “Yhtäkkiä näyttää siltä, ​​että olen syyllinen osallisuuteen, koska yritän tehdä eron lasten ja nuorten välillä. En halunnut anteeksi herra Duhamelia. Minulla ei ole hemmottelua pedofiliaa kohtaan. Tapahtuma oli rikos. Mutta meidän on tiedettävä sen tarkka luonne. “

Hän jatkoi: “Oikeudenmukaisuus tuomioistuimessa, jossa asianajajat väittävät asian, ja nykyajan tiedotusvälineiden oikeudenmukaisuus, jossa kaikki erot häviävät.”

Finkielkraut, Auschwitzista selviytyneen poika, tunnetaan mielipiteiden suorasta ja usein provosoivasta ilmaisusta. Häntä loukattiin antisemitistisellä hyväksikäytöllä, kun hän kääntyi Keltainen liivi protestiliike vuonna 2019 sanoen, että mielenosoittajat “tuhoavat ottamatta huomioon mitään tai ketään”. Esittelyssä häntä kutsuttiin “fasistiksi”. “Tel Aviv, takaisin Tel Aviviin”, väkijoukko huusi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *