Miljoonat parveilevat sähkeeseen ja signaaliin, kun pelot kasvavat yli suuren tekniikan

Neeraj Agrawal, cryptocurrency -ajattelun edustaja, on tyypillisesti käyttänyt salattu viestisovellussignaali keskustella yksityisyyttä ajattelevien kollegoiden ja ikäisensä kanssa. Joten hän oli yllättynyt maanantaina, kun sovellus ilmoitti hänelle kahdelle uudelle käyttäjälle: äidille ja isälle.

“Signaalilla oli silti kumouksellinen loisto”, sanoi herra Agrawal, 32. “Nyt vanhempani ovat siinä.”

Telegramilla, toisella salatulla viestisovelluksella, Gavin McInnes, äärioikeistolaisen Proud Boys -ryhmän perustaja, oli juuri ilmoittanut paluunsa. “Mies, en ole kirjoittanut tänne vähään aikaan”, hän kirjoitti sunnuntaina. “Lähetän postituksia säännöllisesti.”

Ja Twitterissä myös miljardööriyrittäjä Elon Musk punnitsi viime viikolla kaksisanaisella suosituksella: “Käytä signaalia”.

Viimeisen viikon aikana kymmenet miljoonat ihmiset ovat ladanneet Sign and Sähke, mikä tekee niistä kaksi kuuminta sovellusta maailmassa. Signaali sallii viestien lähettämisen “end-to-end-salauksella”, mikä tarkoittaa, että kukaan muu kuin lähettäjä ja vastaanottaja eivät voi lukea sen sisältöä. Sähke tarjoaa joitain salattuja viestintävaihtoehtoja, mutta on suurelta osin suosittu ryhmäkeskusteluissaan, joissa ihmiset voivat keskustella monista aiheista.

Heidän äkillisen suosionsa nousun sai aikaan viime viikon tapahtumasarja, joka herätti kasvavaa huolta joistakin suurista teknologiayrityksistä ja niiden viestintäsovelluksista, kuten Facebookin omistamasta WhatsAppista. Teknologiayritykset, mukaan lukien Fb ja Twitter, poistivat tuhansia äärioikeistolaisia ​​tilejä – mukaan lukien Presidentti Trump– Capitolin myrskyn jälkeen. Amazon, Apple ja Google myös katkaisi Parlen tukir, sosiaalinen verkosto, joka on suosittu herra Trumpin fanien keskuudessa. Vastauksena konservatiivit etsivät uusia sovelluksia, joissa he voisivat kommunikoida.

Samalla yksityisyyden huolet lisääntyivät WhatsAppissa, mikä muistutti viime viikolla käyttäjiä ponnahdusikkunassa että se jakaa osan tiedoistaan ​​emoyhtiönsä kanssa. Ilmoitus laukaisi ahdistuksen aallon, jota ruokkivat virusketjuviestit, jotka väittivät virheellisesti, että Fb voisi lukea WhatsApp-viestejä.

Tuloksena oli joukkomuutto, joka jos se kestää, voi heikentää Facebookin ja muiden suurten teknologiayritysten voimaa. Tiistaina Telegram ilmoitti, että se lisäsi yli 25 miljoonaa käyttäjää edeltävien kolmen päivän aikana ja työnsi sen yli 500 miljoonaan käyttäjään. Sign lisäsi melkein 1,three miljoonaa käyttäjää pelkästään maanantaina, kun viime vuonna keskimäärin useless 50 000 latausta päivässä, sovellustietoyrityksen Apptopia arvioiden mukaan.

“Meillä on ollut latausvaurioita aiemmin”, sanoi Telegramin pääjohtaja Pavel Durov sovelluksen tiistaina lähettämässä viestissä. “Mutta tämä aika on erilainen.”

WhatsAppin edustaja Carl Woog sanoi, että käyttäjien yksityisyysasetukset eivät ole muuttuneet ja että huhut siitä, mitä tietoja jaetaan, olivat suurelta osin perusteettomia.

“Se ei muutu, että yksityiset viestit ystäville ja perheenjäsenille, ryhmäkeskustelut mukaan lukien, suojataan alusta loppuun salauksella, jotta emme näe niitä”, hän sanoi.

Sähkeen ja signaalin nousu voi sytyttää keskustelu salauksesta, joka auttaa suojelemaan ihmisten digitaalisen viestinnän yksityisyyttä, mutta voi torjua viranomaisia ​​rikostutkinnoissa, koska keskustelut ovat piilossa.

Varsinkin äärioikeistolaiset ryhmät ovat siirtäneet sovelluksia huolestuttavasti Yhdysvaltain viranomaisia, joista osa yrittää seurata väkivaltaisten mielenosoitusten suunnittelua seuraavalla viikolla valittavan presidentti Joseph R. Biden Jr: n virkaanastumisen yhteydessä tai ennen sitä. .

“Salattujen alustojen, joissa lainvalvontaviranomaiset eivät voi edes seurata retoriikkaa, leviäminen sallii ryhmien, joilla on pahaa aikomusta, suunnitella verhon taakse”, kertoi Louis Grever, valtion rikostutkintavirastojen liiton johtaja.

Sähke on ollut erityisen suosittu äärioikeistolaisten keskuudessa, koska se jäljittelee sosiaalista mediaa. Joten sen jälkeen kun Fb ja Twitter rajoitti Trumpin palvelujaan viime viikolla ja muut yritykset alkoivat hakea tukea Parlerilta, Parlerin äärioikeistolaiset ryhmät ja muut syrjäiset sosiaaliset verkostot lähettivät linkkejä uusille Telegram-kanaville ja kehottivat ihmisiä liittymään niihin.

Neljän tunnin kuluttua siitä, kun Parler meni offline-tilaan maanantaina, yksi Proud Boys -ryhmä Telegramissa sai yli 4000 uutta seuraajaa.

“Älä luota Huge Techiin”, luettiin viesti Parlerin Proud Boys -ryhmästä. “Meidän on löydettävä turvallisempia tiloja.”

Signaalilla Floridassa sijaitseva miliisiryhmä ilmoitti maanantaina, että se järjestää keskustelunsa pienissä, kaupunkikohtaisissa ryhmissä, joissa kussakin on useless muutama kymmenen ihmistä, The New York Timesin näkemien viestien mukaan. He varoittivat toisiaan olemasta päästämättä ketään, jota he eivät henkilökohtaisesti tunne, välttääkseen lainvalvontaviranomaiset vakoilemasta keskusteluitaan.

Dubaissa sijaitsevan Telegramin ja Piilaaksossa sijaitsevan Signalin käyttäjien tulva ylittää pelkästään Yhdysvaltojen äärioikeiston. Herra Durov kertoi, että 94 prosenttia Telegramin 25 miljoonasta uudesta käyttäjästä tuli Aasiasta, Euroopasta, Latinalaisesta Amerikasta, Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta. Apptopian tiedot osoittivat, että vaikka Yhdysvallat oli Signalin uusien käyttäjien lähde, molempien sovellusten lataus lisääntyi Intiassa, Indonesiassa, Meksikossa, Brasiliassa ja muualla.

Pelot WhatsAppin tietosuojakäytännöistä ovat johtaneet sähkeen ja Signalin suosioon. Vaikka siellä oli ei merkityksellisiä muutoksia siihen, miten WhatsApp käsittelee käyttäjien tietoja, ihmiset tulkitsivat sovelluksen tietosuojailmoituksen heti viime viikolla tarkoittamaan, että se tunkeutui kaikenlaisiin henkilökohtaisiin tietoihin – kuten henkilökohtaisiin chat-lokeihin ja äänipuheluihin – ja jakanut tietoja yrityksille.

WhatsApp sanoi nopeasti, että ihmiset olivat väärässä ja että se ei voinut nähdä mitään salattujen chattien ja puhelujen sisällä. Mutta oli liian myöhäistä.

“Koko maailma näyttää nyt ymmärtävän, että Fb ei rakenna sovelluksia heille, Fb rakentaa sovelluksia heidän tietoihinsa”, kertoi Signalin perustaja ja toimitusjohtaja Moxie Marlinspike. “Kesti tämä pieni katalysaattori työntää kaikki muutoksen reunan yli.”

Kiihkeys on ollut sellainen, että tiistaina Los Angelesin räppäri Moses Tsali julkaisi musiikkivideon kappaleelleen “Hit Me on signaali. ” Ja herra Musk hyväksyi Signalin viime viikolla lähetti pienten lääkinnällisten laitteiden valmistajan Sign Advance Inc: n julkisesti vaihdettuja osakkeita, kohoava noin 50 miljoonan dollarin markkina-arvosta yli three miljardiin dollariin. (Yrityksellä ei ole yhteyttä viestisovellukseen.)

Jotkut maailman johtajat ovat myös kehottaneet ihmisiä liittymään heihin sovelluksissa. Meksikon presidentti Andrés Manuel López Obradorin Twitter-tili puhui sunnuntaina uudesta ryhmästä Telegramissa. Keskiviikkoon mennessä sillä oli lähes 100 000 jäsentä.

Apptopian toimitusjohtaja Eli Sapir sanoi, että vaikka ihmisten huoli Facebookin tietojen keräämisestä oli oikeudenmukaista, WhatsApp käyttää itse asiassa turvallisempaa salausta kuin sähke. “Se on kuin siirtyminen jostakin korkean sokeripitoisuuden maissisiirapiksi”, hän sanoi ja lisäsi, että Sign oli turvallisin kolmesta.

Meyi Alabi, 18, opiskelija Ibadanissa Nigeriassa, sanoi olevansa yllättynyt tällä viikolla, kun äiti kutsui hänet Signaliin. Hänen äitinsä oli ladannut sovelluksen WhatsAppista huolestuneen ystävänsä kehotuksesta.

“Olin shokissa, koska hän sai sen ennen minua”, hän sanoi. ”Kerromme yleensä vanhemmillemme uusista sovelluksista. Nyt yhtäkkiä meitä informoidaan. “

Kryptovaluuttatyöntekijä Agrawal sanoi, että hänen vanhempansa olivat jo pitkään olleet aktiivisia useissa WhatsApp-ryhmäkeskusteluissa yliopiston ystävien ja sukulaisten kanssa Intiassa. Hänen mukaansa he kertoivat hänelle liittyneensä Signaliin seuraamaan monia niistä chatista, jotka liikkuivat siellä, koska jotkut osallistujat olivat huolissaan WhatsAppin uudesta käytännöstä.

Hän sanoi tietävänsä WhatsApp-käytännön vaarat liian suuriksi, mutta suuri osa yleisöstä ei ymmärrä, miten heidän tietojaan käsitellään.

“He kuulevat nuo avainkysymykset – tietojen jakaminen, Fb, yksityisyys”, herra Agrawal sanoi, “ja se riittää, kun he sanovat, minun on päästävä irti tästä.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *