Viha Senegalissa sen jälkeen kun sen paras opiskelija puuttuu Pariisissa

PARIISI – Kun Päiväkirja Sow kruunattiin Senegalin parhaaksi opiskelijaksi, saavutettuaan ensimmäisenä kansallisissa lukiokilpailuissa vuosina 2018 ja 2019, suuri osa maasta ihastui nuoreen naiseen, loistavaan vaatimattomasta taustasta ja esimerkillisestä työetiikasta erinomainen tiede ja kirjallisuus.

Senegalin viranomaiset antoivat Sowille ansiot stipendin, hän ilmoittautui yhteen Ranskan arvostetuimmista kouluista Pariisissa ja jopa julkaisi oman romaaninsa. Senegalin hyvin toivovat ihmiset näkivät hänet suuruudeksi.

Joten kun 20-vuotiaan Ms Sowin ilmoitettiin kadonneen tässä kuussa, Senegalissa ja Ranskassa, jossa syyttäjät ovat aloittaneet tutkinnan, esiintyi huolta. Senegalilainen diaspora Ranskassa on myös ryhtynyt toimiin toivoen löytävänsä hänet.

“Hän symboloi toivoa”, sanoi Fatou Bintou Sanoho, hallituksen jäsen Senegalin opiskelijoiden ja harjoittelijoiden liitto Ranskassa.

“Kehittyvässä maassa nuorten tyttöjen koulunkäynti on erittäin tärkeää”, rouva Sanoho sanoi ja lisäsi, että rouva Sow oli kaikkien senegalilaisten tyttöjen vakiokantaja. “Hän sopi täydellisesti tähän rooliin.”

Rouva Sow opiskeli Lycée Louis-le-Grandissa Pariisin latinalaiskorttelissa uuvuttavalla opetussuunnitelmalla, joka valmistaa opiskelijoita erittäin kilpailukykyisiin tentteihin, jotka avaavat oven Ranskan parhaisiin liike-, tiede- ja tekniikkakouluihin.

Hän näytti menestyvän. Senegalin opiskelijapalveluita Ranskassa hoitava virkamies Emile Bakhoum sanoi, että Sow ei ole koskaan ilmoittanut erityisongelmista osastollaan.

Elokuussa Ms Sow jakoi kuva Senegalin presidentti Macky Sallin kirjassa Facebookissa, jonka presidentti itse on nimittänyt hänelle. “Päiväkirja Sowille, nousevalle tähdelle, joka on koko kansan ylpeys”, herra Sall kirjoitti.

Mutta 4. tammikuuta, talvilomaloman päättymisen jälkeen, Sow ei ilmestynyt luokalle. Useita päiviä myöhemmin hän oli edelleen kadonnut.

Torstaina hänen koulunsa ilmoitti Pariisin Senegalin viranomaisille, jotka tekivät ilmoituksen poliisille. Sow ilmoitettiin viimeksi opiskelija-asunnossa Pariisin 13. kaupunginosassa, jossa hänellä oli pieni studiohuoneisto, Senegalin konsulaatin mukaan, vaikka ei ollut selvää, onko joku todella nähnyt häntä tai onko hänen merkkiä käytetty siellä .

Senegalin viranomaisten mukaan rikoksesta ei ole merkkejä eikä yksikään sairaala ole ilmoittanut ottaneensa Sowia vastaan, mutta varoitti myös, että tutkimus oli vasta alkanut.

Neiti Sow on kotoisin Mbourista, noin 35 mailia Dakarista etelään sijaitsevasta kaupungista, jossa tasainen paikallisten ja ulkomaisten toimittajien virta vieraili tiistaina tiistaina hiljaisessa ja kireässä ilmapiirissä.

Perheenjäsenet kieltäytyivät useimmista lehdistohaastatteluista, mutta yksi setä, joka kieltäytyi antamasta nimeään perheen yksityisyyden suojelemiseksi, kertoi puhuneensa viimeksi rouva Sow’n kanssa 2. tammikuuta.

Rouva Sow otettiin valintakorkeakouluun Diourbelissa, Länsi-Senegalissa, ja hän voitti tiedepalkinnon vuonna 2017. Vuosina 2018 ja 2019 hänet julistettiin Senegalin “parhaaksi opiskelijaksi”, kun hän tuli ensimmäisenä valtakunnallisessa kilpailussa Concours général tieteellisiin ja kirjallisiin haasteisiin.

Senegalin konsulaatissa on nyt näkyvästi kuva Sowista, joka poseeraa romaanillaan verkkosivusto. “Päiväkirja on ohut, 172 cm pitkä ja siinä on tummanruskeat silmät”, ilmoituksessa lukee. “Auta meitä löytämään hänet jakamalla. Luotamme sinuun! “

Viikonloppuna noin 200 Senegalin yhteisön jäsentä jakoi lehtisiä Pariisin kaduilla lauloi “Mennään yhdessä etsimään Diary Sow!” Toiset liittivät julisteita hänen kuvansa seinillä koulunsa.

Myös sosiaalisessa mediassa on käynnissä kampanja, jonka tarkoituksena on levittää sanaa Sowin katoamisesta hashtagilla #RetrouvonsDiarySow, tai Löydetään päiväkirja kylvää.

Senegalissa katoaminen on herättänyt maan huomion ja tehnyt sanomalehtien otsikoita. Mandione Laye Kebe, valokuvaaja, joka johtaa a laajalti seurattu Twitter-tili Senegalissa, oli yksi monista, jotka ovat mobilisoineet verkossa #RetrouvonsDiarySow-hashtagilla.

“En voi kuvitella hänen perheensä surua”, hän sanoi. ”He asuvat hyvin kaukana. Heillä ei ole aavistustakaan mitä tapahtuu, eivätkä he tiedä mitä tehdä tai kenen kanssa puhua. Se on hyvin vaikeaa.”

Aida Alami Dakar, Senegal ja Mady Camara Mbourista, Senegalista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *