Soulin neuvot raskaana oleville naisille: kokki, puhdista ja pysy houkuttelevana

Mukaan vuoden 2017 raportti Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön mukaan sukupuolten palkkaero Etelä-Koreassa on korkein sen 37 jäsenmaasta. Työssäkäyvät naiset ansaitsevat lähes 40 prosenttia vähemmän kuin miehet, ja monet lakkaavat työskentelemästä, kun heillä on lapsia, ja usein heidän perheensä ja työpaikkansa painostavat.

Muilla alueen mailla, mukaan lukien Japani – jolla on myös väestön ikääntyminen ja alhainen syntyvyys – on suuria sukupuolieroja etenkin raskauden suhteen. Japanissa, termi “matahara”(Lyhenne äitiys häirinnästä) tarttui kiinni, kun naisen väitteet työpaikan kiusaamisesta synnytyksen jälkeen kuultiin maan korkeimmassa oikeudessa vuonna 2014.

Nämä väestön väheneminen uhkaavat maiden taloutta, mikä on sitäkin tärkeämpää, että hallitukset kannustavat huolellisesti naisia ​​saamaan lapsia.

Viime vuonna, Etelä-Korean väestö väheni ensimmäistä kertaa putosi lähes 21 000. Syntymät vähenivät yli 10,5 prosenttia ja kuolemat lisääntyivät three prosenttia. Sisä- ja turvallisuusministeriö tunnusti hälyttävät seuraukset sanoen, että “nopeasti laskevan syntyvyyden keskellä hallituksen on tehtävä perusteellisia muutoksia asiaankuuluvaan politiikkaansa”.

Vaikka Soulin hallitus on saattanut hämmentää neuvojaan, joidenkin mukaan takaisku osoitti asenteiden muuttuvan.

“Tämä on useless vanhentuneita neuvoja”, sanoi syntymädula ja italialainen ulkomaalainen Adele Vitale, joka on asunut Busanissa, satamakaupungissa maan kaakkoisrannikolla, vuosikymmenen ajan.

Neitsyt Vitale, joka työskentelee pääasiassa korealaisten miesten kanssa naimisissa olevien ulkomaisten naisten kanssa, sanoi, että vaikka Korean yhteiskunta oli perinteisesti kokenut raskaana olevat naiset “työkyvyttömiksi”, hän oli yhä useammin nähnyt heidän aviomiehensä omaksuvan tasa-arvoisemmat näkemykset synnytyksestä ja lasten kasvattamisesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *