Kinkkuleipä on salakuljetusta rohkeassa uudessa Brexitin jälkeisessä maailmassa

Tulliviranomaiset takavarikoivat kinkkuvoileivän kuorma-autonkuljettajalta, joka saapuu Alankomaihin lautalla Iso-Britanniasta huolimatta miehen kiihkeästä vetoomuksesta ainakin jättää hänelle leipä.

Muut tullivirkailijat käyvät läpi auton tavaratilassa olevista laukkuista ja keskustelevat, pitäisikö heidän ottaa kiinni mahdollisesti salakuljetettujen sardiinien tina.

Alankomaiden ajankohtaisohjelman lähettämät kohtaukset osoittivat Brexitin jälkeisten tuontisääntöjen tiukan täytäntöönpanon sen jälkeen, kun Iso-Britannia saattoi irti Euroopan unionista 31. joulukuuta ja uudet matka-, kauppa-, maahanmuutto- ja turvallisuusyhteistyöjärjestelyt tulivat voimaan. .

“Tervetuloa Brexitiin, sir”, yksi tullivirkailijoista sanoo kuorma-auton kuljettajalle nauraen. “Voitko ottaa lihan ja jättää minulle leivän?” kuljettaja vetoaa hedelmättömästi. “Olen pahoillani”, upseeri vastaa.

Euroopan unioni ei salli ulkopuolisten maiden matkustajien tuoda hedelmiä, vihanneksia, lihaa tai maitotuotteita edes henkilökohtaiseen kulutukseen. Ja nyt näiden maiden ulkopuolelle kuuluu Iso-Britannia.

”Me yksinkertaisesti teloitamme määräyksiä. Tammikuun 1. päivästä alkaen Yhdistyneestä kuningaskunnasta ei enää saa tuoda pilaantuvia tavaroita matkustajille ”, sanoi Alankomaiden tullin edustaja Bob van ‘t Klooster. Hän vaati, että tämä ei ollut nokkelaa.

“Meillä on samat säännöt Yhdistyneestä kuningaskunnasta Amsterdamin lentokentällä saapuville ihmisille.”

Pandemian takia erotuksen vaikutuksia ei vielä tunneta täysin. Britannian ja Method-Euroopan välillä on edelleen suhteellisen vähän liikennettä.

Mutta Alankomaiden ajankohtaisohjelman “EenVandaag”Seurasi Hoek van Hollannin satamassa työskentelevää tullivirkailijoiden joukkoa, kun noin sata matkustajaa laskeutui lähes seitsemän tunnin lauttamatkan jälkeen Englannin Harwichin satamasta.

Ohjelma lainaa Rien de Ruijteria, paikallisen tullilaitoksen ryhmänjohtajaa, joka sanoi, että vaikka matkustajien määrä oli nyt pieni, hän odotti odotusajan ja turhautumisen kasvavan, kun matkarajoitukset poistettiin.

“Tullipolitiikka on muuttunut”, hän sanoi, “mutta tästä ei ilmoiteta Englannissa.”

Ohjelman toisessa kohtauksessa tullivirkailija takavarikoi tardin sardiinia julistaen, että kalaa ei saa tuoda. Mutta käy ilmi, että virkamies itse ei ollut täysin perehtynyt uusiin säännöksiin: Matkustajat saavat tuoda EU: hun yhteensä 20 kiloa (noin 44 kiloa) kalaa

“Tämä ei ole 20 kiloa”, toinen virkamies päättelee tinaa katsellen.

“En usko, että kukaan Yhdistyneessä kuningaskunnassa olisi koskaan odottanut tätä. Mutta tämä on Brexit ”, herra De Ruijter sanoi. “Tämä on uusi todellisuus, jota meidän on käsiteltävä.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *