Indonesian lentokoneen kaatuminen ‘Black Field’ on palautettu

Indonesian laivaston sukeltajat ovat palauttaneet lennonrekisteröintilaitteen Sriwijayan ilmalento 182, joka törmäsi Jaavanmerelle pian lauantaina lentoonlähdön jälkeen 62 henkilön ollessa aluksella, virkamiehet sanoivat tiistaina.

Joidenkin uhrien jäännökset tuotiin myös maihin kymmenissä ruumiinpusseissa, virkamiesten mukaan. Tähän mennessä on tunnistettu neljä uhria. Lennolta ei odoteta löytävän eloonjääneitä.

Lennonrekisteröintilaitteen, joka tunnetaan joskus nimellä “musta laatikko” ja yksi kahdesta lentokoneessa, nopea palauttaminen auttaa virkamiehiä ymmärtämään, miksi 26-vuotias Boeing 737-500 kaatui useless neljä minuuttia lentoonlähdön jälkeen Jakartasta, iso alkukirjain. Kone oli matkalla kohti Pontianakia Borneon saarella, noin 90 minuutin lento.

Sukeltajat hakivat lennonrekisteröintilaitteen hylkyistä noin 75 jalkaa vettä pienien saarien välillä Lancang ja Lakivirkamiehet sanoivat.

Boeing kuljetti kahta tallenninta koneen vastakkaisissa päissä: lentotietotallenninta koneen hännässä, joka voi antaa tietoa suihkukoneen mekaanisesta toiminnasta sen lyhyen lennon aikana, ja ohjaamon äänitallenninta, joka tallentaa ohjaajan välisen keskustelun ja perämies.

Tutkijat toivovat, että molempien laitteiden tietojen analysointi voi antaa selkeän kuvan lennon aikana tapahtuneista.

Kone syöksyi melkein 11 000 jalkaa pian nousun jälkeen Jakartan Soekarno-Hattan kansainväliseltä lentokentältä ja hylky on levinnyt noin 1200 jalkaa pitkälle ja 300 jalkaa leveälle alueelle, viranomaisten mukaan.

Romukentän suhteellisen kompakti koko on yhdenmukainen lentokoneen kanssa, joka ei räjähtänyt ennen kuin löi vettä.

Jokaisessa tallentimessa on vedenalainen akustinen majakka, joka lähettää signaalin kaatumisen yhteydessä auttaakseen hakijoita palauttamaan tallentimet.

Mutta tässä tapauksessa akustinen majakka hajosi ohjaamon äänitallentimesta, ja se löydettiin erikseen, sanoi Indonesian kansallisten asevoimien komentaja Hadi Tjahjanto. Sukeltajat jatkavat itse tallentimen etsimistä, hän kertoi.

“Olemme varmoja, että ohjaamon äänitallennin löytyy myös”, hän sanoi.

Sriwijaya Air julkaisi lausunnon, jonka mukaan ilma-alus oli saanut liikenneministeriöltä lentokelpoisuustodistuksen, joka oli voimassa 17. joulukuuta 2021 asti.

Ministeriön tiedottaja Adita Irawati sanoi, että lentokoneen käyttötodistusta on jatkettu marraskuussa.

“Sriwijaya Air on täyttänyt määrätyt ehdot”, hän sanoi.

Viimeisin kaatuminen lisää luetteloa Indonesian edellisistä lentotragedioista. Air Asia -lento 8501 kaatui Jaavanmerelle Borneon rannikon edustalla joulukuussa 2014. Ja lokakuussa 2018 Lion Air Flight 610 nenä-sukelsi Jaavanmerelle Jakartasta koilliseen, muutaman minuutin kuluttua lentoonlähdöstä.

Dera Menra Sijabat kirjoitti raportteja Jakartasta, Indonesiasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *