6 Park Rangers väijytettiin ja tapettiin Kongon Gorillan suojelualueella

NAIROBI, Kenia – Ainakin kuusi vartijaa on väitetty ja tapettu Virungan kansallispuistossa Kongon demokraattisessa tasavallassa, puiston virkamiesten mukaan osa Afrikan vanhimpia vaivanneista väkivalta-aalloista puisto ja vaarantaa edelleen noin kolmanneksen maailman vuoristo-gorilloista.

Virkamiehet pitivät sunnuntain hyökkäystä Mai-Mai-hävittäjinä, joka on kattavan nimi löyhästi sidoksissa olevalle paikallisten miliisien ryhmälle, joka taistelee vallasta ja resursseista Kongon itäosassa.

Puisto on ollut vuosien ajan kapinallisten ja miliisiryhmien sekä salametsästäjien ja puunkorjuijoiden toistuvia hyökkäyksiä, mikä tappaa satoja vartijoita.

Viimeisin hyökkäys tapahtuu tuskin vuotta hyökkääjien jälkeen tappoi 17 ihmistä, heidän joukossaan 12 vartijaa, puistossa. Puiston johtaja Emmanuel de Merode ammuttiin ja loukkaantui vuonna 2014, ja turisteja on siepattu kansallispuiston vierailujen aikana.

Vuonna 1925 Afrikan ensimmäiseksi kansallispuistoksi perustettu Virungan kansallispuisto sijaitsee 3000 neliökilometrin alueella upeilla maisemilla, paksuilla metsillä ja vertaansa vailla olevalla biologisella monimuotoisuudella.

Tunnetaan uhanalaisten kotona vuori gorilloja, puistossa on myös satoja lintulajeja, matelijoita ja nisäkkäitä. Vuonna 1979 puisto nimettiin Unescon maailmanperintökohteeksi.

Hyökkäys 25–30-vuotiaita rangereita vastaan ​​tapahtui, kun he partioivat jalkaisin noin kello 7.30, puisto sanoi lausunnossaan, lähellä Kabuendon kaupunkia, Virungan suojelualueen keskiosaa pitkin. Rangersit olivat yllättyneitä, eikä heillä ollut “mahdollisuutta puolustautua”.

Metsänhoitajat työskentelivät Kongon luonnonsuojelulaitoksessa, joka on valtion virasto, jonka tehtävänä on suojella Kongon suojelualueita.

Sunnuntaina puiston virkamiehet valittivat vartijoiden keskuudessa “traagista ihmishenkien menetystä” sanoen, että he “työskentelevät väsymättä ja omistautuneesti suojellakseen sekä puistoa että naapurialueita aseellisten ryhmien tyrannialta”.

“Heidän uhrautumistaan ​​ei unohdeta eikä se ole turhaa”, lausunnossa sanottiin.

Lisäksi yksi vartija loukkaantui vakavasti hyökkäyksessä ja hänet siirrettiin sairaalaan Gomaan, Pohjois-Kivun alueen pääkaupunkiin Kongon itäosassa, lausunnon mukaan. “Hänen loukkaantumistaan ​​ei enää pidetä hengenvaarallisena”, puiston viranomaiset sanoivat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *