Mielenosoittajat antoivat vankilaille ehdokkaan lyödä Hongkongin lentokentällä

HONG KONG – Hongkongin tuomioistuin tuomitsi perjantaina kaksi miestä ja yhden naisen useaksi vuodeksi vankeuteen Kiinan valtion tiedotusvälineiden toimittajan pahoinpitelystä protestin aikana, joka lamautti alueen kansainvälisen lentokentän vuonna 2019.

Tuomiot vaihtelivat neljästä vuodesta kolmesta kuukaudesta viiteen ja puoleen vuoteen – yhden vuoden syytetyn asianajajan mukaan ankarimmat rangaistukset, jotka on määrätty Hongkongia samana vuonna syövän protestiliikkeen yhteydessä.

Hyökkäys tapahtui vedon aikana lentokentän miehitys hallitusten vastaiset mielenosoittajat elokuussa 2019, mikä johti satojen lentojen peruuttamiseen ja lamautti yhden maailman vilkkaimmista kauttakulkukeskuksista kahdeksi päiväksi.

Kun jännitteet kasvoivat mielenosoittajien, poliisien ja Hongkongin hallituksen kannattajien välillä ainakin kymmenkunta ihmistä ympäröi syyttäjien mukaan Kiinan hallitsevan kommunistisen puolueen omistaman nationalistisen tabloidin, International Occasions -lehden toimittajan, Fu Guohaon.

Herra Fu, 29, väitti olevansa turisti, mutta mielenosoittajat epäilivät hänen henkilöllisyyttään. He alkoivat lyödä ja potkia häntä ja sitoivat hänet myös vetoketjuilla ja loistivat valoja hänen silmiinsä, syyttäjät sanoivat.

Tuomari Lee Hing-nin sanoi, että CCTV ja mediakuvaus tapahtumasta osoittivat kolmen syytetyn syyllisyyden: Lai Yun-long, 20; Amy Pat Wai -fani, 25; ja Ho Ka-lok, 30. Neljäs syytetty vapautettiin, kun tuomari Lee sanoi, ettei hänen roolinsa jaksossa ollut selvä videoista.

Tuomari Lee kirjoitti päätöksessään että syytetyt olivat yrittäneet ”herättää ja herättää vihan tunteita” väkijoukossa herra Fua kohtaan ja että he olivat herättäneet pelkoja innoittavan muita “tuhoamaan yhteiskunnan rauhan”.

Kesäkuussa 2019 alkaneet mielenosoitukset käynnistettiin ehdotuksella sallia luovuttaminen Hongkongista, entisestä brittiläisestä siirtomaa, joka palasi Kiinan hallintaan vuonna 1997, Method-Kiinaan ja muihin paikkoihin. Heistä kehittyi pian laajempia mielenosoituksia Kiinan hallitusta vastaan, joita toisinaan leimasi kova kaunaa ja suoraa aggressiota ketään kohtaan. katsotaan liittyvän mantereeseen.

Jotkut mielenosoittajat anteeksi myöhemmin käytöksestään lentokentän mielenosoituksen aikana. He sanoivat, että Hongkongin poliisin käytös peitelevyjen tunkeutumisessa heidän joukkoonsa oli tehnyt heistä pelokkaita ja epäilyttäviä.

Uhmaava huomautus, jonka herra Fu esitti mielenosoittajille – “Tuen Hongkongin poliisia. Voitte kaikki nyt hyökätä minua kohtaan ”- siitä tuli kansallismielinen meme Kiinan voimakkaasti sensuroidussa internetissä, osittain International Timesin ja muiden valtion ylläpitämien tiedotusvälineiden vetämänä.

Protestit on sittemmin kumonnut sekä pandemia että laaja-alainen kansallisen turvallisuuden laki, jonka Peking antoi Hongkongille viime kesäkuussa ja jonka nojalla laaja-alaisten erimielisyyksien ryhmistä on tehty laitonta ja lukuisat mielenosoittajat, poliitikot ja muut on pidätetty.

Ho tuomittiin perjantaina viideksi vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi vankilaan, Laiille viideksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi ja Patille neljäksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi. Heidät tuomittiin sekoituksista, joihin sisältyi mellakka, pahoinpitely ja laiton vankeusrangaistus.

Patin asianajaja Wong Sze Hai sanoi, että hänen tietonsa mukaan rangaistukset olivat mielenosoitusten yhteydessä vielä pisin. Aiemmin mielenosoittaja oli tuomittu neljäksi vuodeksi.

Hongkongin poliisi tervehti rangaistuksia. “Niin tärkeässä paikassa tapahtuneet mellakat paitsi loukkaavat uhreja myös nöyryyttävät Hongkongin kansaa”, Cheung Man Hon, vanhempi tarkastaja, sanoi perjantaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa. “Tämä lause heijastaa mellakan vakavuutta ja sillä on varmasti pelottava vaikutus.”

Elsie Chen osallistui tutkimukseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *