Gunmen Storm Wake Meksikossa, tappaa vähintään yhdeksän

MEKSIKON KAUPUNKI – Ainakin yhdeksän ihmistä kuoli Meksikon keskustassa, kun aseet avasivat tulen myöhästyneenä torstaina myöhään torstaina, paikalliset viranomaiset kertoivat, sosiaalisessa mediassa oli kuvia, joissa oli verisiä ruumiita, jotka oli ruiskutettu arkin lähelle, ja ihmisiä, jotka olivat kaatuneet kadulla.

Ammunta tapahtui yksityisen kodin ulkopuolella Celayan kaupungissa Guanajuaton osavaltiossa paikallisten viranomaisten mukaan, jonka mukaan yksi haavoittunut oli viety sairaalaan. Jotkut paikalliset tiedotusvälineet ilmoittivat, että kuolleiden määrä voi olla jopa 13.

Hyökkäys tapahtui noin klo 21 Arboledas de San Rafaelin naapurustossa. Turvallisuusjoukot etsivät vastuuhenkilöitä Celayan paikallisen viraston Citizen Securityn sihteeristön mukaan.

Nopea tulitus kuului sosiaalisen median videoista, jotka näyttivät nauhoittaneen paikan päällä.

Hyökkäys on viimeisin paikka Guanajuatolle, joka oli aikoinaan suhteellisen rauhallinen alue, joka on kilpailevien rikollisryhmien välisen turvasodan keskipisteessä.

San Miguel de Allenden kaltaisten matkailukohteiden osavaltiosta on viime aikoina tullut yksi Meksikon tappavimmista. Heinäkuussa, 26 ihmistä kuoli jälkeen, kun aseistetut miehet hyökkäsivät huumeiden kuntoutuslaitokseen Irapuaton kaupungissa, viimeisin joukko väkivaltaisia ​​iskuja, joita on tapahtunut suuressa osassa maata.

Autonvalmistuskeskus Mexico Citystä luoteeseen, Guanajuato, teki vuonna 2020 keskimäärin vähintään yhdeksän murhaa päivässä, mikä on yksi maan korkeimmista murhista.

Guanajuaton verenvuodatus on suurelta osin seurausta alueellisesta kiistasta Santa Rosa de Lima -kartellin ja suuremman ja tehokkaamman Jalisco New Technology -kartellin välillä, joka on laajentanut toimintaansa Guanajuatoon. Raivostunut konflikti on johtanut voimakkaaseen väkivaltaan ja useisiin joukkotapoihin.

“Guanajuaton tilanne on erittäin vakava”, Meksikon presidentti Andrés Manuel López Obrador sanoi heinäkuussa järjestetyn verilöylyn jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. “Jengien välillä on taistelua, ja useimmissa tapauksissa se on niiden välistä aggressiota.”

Huolimatta lupauksesta toimittaa rauha “halauksilla, ei luoteilla”, herra López Obrador ei ole kyennyt tekemään mielekästä mietintöä Meksikon voimakkaasta väkivallasta. Virallisten lukujen mukaan viime vuoden tammi-marraskuun aikana kuoli yli 31 000 ihmistä.

Joulukuussa entinen Jaliscon osavaltion kuvernööri Aristóteles Sandoval ammuttiin lomalla Puerto Vallartan lomakohteessa, yhdessä Meksikon lähihistorian suurimmista poliittisista murhista. Turvallisuusasiantuntijoiden mukaan Jalisco New Technology -kartelli oli todennäköisesti syyllinen.

Herra Sandoval tappoi useless muutaman kuukauden kuluttua julma salamurhayritys Meksikon poliisipäällikkö, joka oli myös sidottu Jaliscon kartelliin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *