HG Wellsin fanit huutavat juhlarahan virheitä

Ajatuksena oli luoda juhlaraha juhlimaan HG Wellsin, brittiläisen kirjailijan, historioitsijan ja sosiologin työtä, joka tunnetaan parhaiten romaaneista “Maailmojen sota” ja “Näkymätön ihminen”.

Mutta kahden punnan kolikko Britannian kuninkaallinen rahapaja paljastettiin tällä viikolla on kiihdyttänyt joitain Wellsin faneja, jotka huomasivat nopeasti heitä kuvaamansa puutteet ja pilkkoivat kolikon suunnittelussa, joka on saanut inspiraationsa kirjoittajan kirjoista.

Esimerkiksi Marsin koneella, jonka Wells kuvasi ”Maailmojen sodassa” ”hirvittävänä jalustana, korkeampi kuin monet talot”, näyttää olevan neljä jalkaa kolmen sijasta. Ja kolikon näkymättömän miehen kuvassa on hahmo, jolla on lippalakki, eikä ”leveäreunainen hattu”, jonka Wells kuvasi kirjassaan.

Virheet ja Wellsin harrastajien vastaus olivat raportoi The Guardian.

“Voinko useless huomata, että kolikon suurella kävelykoneella on neljä jalkaa? Neljä jalkaa ”, digitaalinen taiteilija Holly Humphries, sanoi Twitterissä.

Neiti Humphries, Oxfordshirestä, Englannista, kertoi huomanneensa virheen maanantaina, päivänä, jolloin kuninkaallinen rahapaja ilmoitti kolikosta, kun hän luki siitä ”Maailmojen sodalle” omistetussa online-foorumissa.

“Kolmijalka on ikoninen, kuuluisa asia fiktiossa jo yli 120 vuoden ajan”, hän sanoi tiistaina haastattelussa. “Ja tämän virheen tekeminen osoittaa uskomattoman puutteen työhön, varsinkin kun yrität kunnioittaa kirjailija sellaisella kolikolla. “

Patrick Parrinder, hallituksen puheenjohtaja HG Wells Society Lontoossa ja kirjailija joka on kirjoittanut Wellsista, huomasi myös virheen.

“Kolme jalkaa hyvää, neljä jalkaa huonoa”, herra Parrinder sanoi jalustasta. “On sääli, että taiteilija ei valinnut sitä.”

Adam Roberts, Wells Societyn varapuheenjohtaja ja professori Royal Hollowayssa, Lontoon yliopistossa, sanoi Twitterissä, “Wellsin kolmijaloilla ei ollut useless kolme * jalkaa, Griffin, hänen näkymätön mies, ei käytä hattua.” Hahmon kasvot, hän lisäsi, oli sidottu ”leveän reunan hatun” alle.

“Joten se on kaksi kahdelle”, hän sanoi.

Wells, jota pidettiin aikansa merkittävänä kirjallisuushenkilönä, tunnetaan parhaiten tieteisromaaneistaan, joista osa on sovitettu elokuviksi. Hän kuoli vuonna 1946 79-vuotiaana.

Kolikon ilmoittaessaan kuninkaallinen rahapaja sanoi, että se “juhlii mielikuvitusta ja kiinnostavaa mieltä miehelle, joka auttoi muokkaamaan maailmaa, jossa elämme”.

Kuninkaallisen rahapajan tiedottaja sanoi keskiviikkona antamassaan lausunnossa, että se “tekee yhteistyötä johtavien suunnittelijoiden kanssa ympäri maailmaa luomaan taidetta kolikon ainutlaatuiselle kankaalle”.

“Kannustamme heitä olemaan luovia ja selkeitä vastauksissaan ohjekirjaan”, hän sanoi. “Kehittäessämme HG Wells -kolikon muotoilua pyysimme taiteilijoita miettimään hänen elämäänsä ja töitään varmistaen, että kolikko olisi heti tunnistettavissa ja hyödyntäisi parhaiten tilaa £ 2: lla.”

Kolikon on suunnitellut Bostonissa toimiva graafinen suunnittelija ja kuvittaja Chris Costello. Se kuvaa nelijalkaista ulkomaalaista konetta näkymättömän miehen kanssa etualalla. Kolikon grafiikka sisältää myös osittaisen roomalaisen numerokellon, nyökkäyksen “The Time Machine”, herra Costello sanoi verkkosivuillaan.

“Maailman sodan hahmoja on kuvattu monta kertaa, ja halusin luoda jotain omaperäistä ja nykyaikaista”, herra Costello sanoi kuninkaallisen rahapajan julkaisemassa lausunnossa. ”Suunnitteluni saa inspiraation monista kirjassa esitetyistä koneista – mukaan lukien jalustat ja käsittely koneet, joissa on viisi liitosjalkaa ja useita lisäosia. “

Hän lisäsi sen “Lopullinen muotoilu yhdistää useita tarinoita yhdeksi tyyliteltyyn ja yhtenäiseen sävellykseen, joka on vertauskuvallinen” Wellsin teoksesta “ja sopii kolikon ainutlaatuiseen kankaaseen.”

Kolikko, jonka toisella puolella on kuva kuningatar Elizabeth II: sta, laskee liikkeeseen myöhemmin tänä vuonna, 75 vuotta Wellsin kuoleman jälkeen, Royal Mint sanoi tiistaina. Se on osa Kuninkaallisen rahapajan vuosikokoelmaa, kokoelmaa kolikoita, jotka merkitsevät vuosipäiviä vuonna 2021, mukaan lukien kuningattaren 95. syntymäpäivä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *