Boeing saavuttaa 2,5 miljardin dollarin 737 dollarin maksusopimuksen Yhdysvaltojen kanssa

Boeing maksaa yli 2,5 miljardia dollaria Oikeusministeriön kanssa tehdystä sovintosopimuksesta, joka johtuu 737 Max -vika, hallitus ilmoitti torstaina. Sopimus ratkaisee rikosoikeudellisen syytteen, jonka Boeing salaliitosta huijata liittovaltion ilmailuhallintoa, joka säätelee yritystä ja arvioi sen koneita.

Max perustettiin maailmanlaajuisesti maaliskuussa 2019 sen jälkeen, kun 346 ihmistä kuoli onnettomuuksissa Indonesiassa ja Etiopiassa. Kaksi onnettomuutta vahingoitti syvästi Boeingin ennennäkemättömän mainetta ja vahingoitti sen suhteita lentoyhtiöihin ja ilmailun sääntelyviranomaisiin ympäri maailmaa. Yhtiö irtisanoi toimitusjohtajan lopulta, ja skandaali on maksanut sille miljardeja dollareita sakkoja, ratkaisuja ja menetettyjä tilauksia.

Asettumalla nyt, kun Trumpin hallinnossa on jäljellä alle kaksi viikkoa, yritys ottaa kysymyksen siitä, miten Bidenin oikeusministeriö suhtautuisi ratkaisuun pöydästä. Presidentti Trump oli toistuvasti keskustellut Boeingin merkityksestä taloudelle, jopa viime vuonna niin pitkälle sanoen, että hän kannatti yrityksen pelastamista.

Koskaan ei ollut todellista uhkaa siitä, että syyttäjät olisivat hakeneet rikosoikeudellisen tuomion. Tällainen siirto olisi voinut johtaa Boeingin, Yhdysvaltain suurimpien valmistajien, lopettamiseen ja maksaa kymmeniä tuhansia työpaikkoja lentokoneiden valmistajilla, toimittajilla ja muilla yrityksillä.

“Boeingin työntekijät valitsivat voiton polun ankaruuden sijasta kätkemällä FAA: lta olennaisia ​​tietoja sen 737 Max -lentokoneen toiminnasta ja pyrkimällä peittämään petoksensa”, osaston rikollisen apulaisasianajaja David P. Burns jako, sanoi lausunnossaan. “Tämä päätös nostaa Boeingin vastuuseen työntekijöidensä rikoksista, puuttuu Boeingin lentoyhtiöiden asiakkaiden taloudellisiin vaikutuksiin ja toivottavasti tarjoaa jonkin verran korvausta onnettomuuksien uhrien perheille ja edunsaajille.”

Osana torstain sopimusta varataan 500 miljoonaa dollaria korvaamaan kuolleiden perheille. Boeing maksaa myös hallitukselle lähes 244 miljoonan dollarin sakon ja maksaa 1,77 miljardia dollaria korvausta lentoyhtiöasiakkailleen, jotka eivät kyenneet käyttämään tai ottamaan vastaan ​​Maxin toimituksia, joka on edelleen maadoitettu joissakin osissa maailmaa. Lennot lentokoneella Yhdysvalloissa jatkui viime viikolla, kun FAA kumosi lentokiellon marraskuussa.

“Uskon vakaasti, että tämän päätöslauselman tekeminen on meille oikea tapa – askel, joka tunnistaa asianmukaisesti, kuinka jäimme alle arvojemme ja odotuksemme”, Boeingin toimitusjohtaja David Calhoun sanoi työntekijöille osoitetussa muistiossa. “Tämä päätöslauselma on vakava muistutus meille kaikille siitä, kuinka kriittinen velvollisuutemme avoimuuteen sääntelyviranomaisia ​​kohtaan on, ja seurauksista, joita yrityksellämme voi olla, jos joku meistä jää näiden odotusten alapuolelle.”

Sovintoratkaisu ei vaikuta rikosoikeudelliseen tutkimukseen siitä, onko vähintään kaksi Boeingin työntekijää rikkonut lakia liittyen FAA: n tietoiseen harhaanjohtamiseen, kun yhtiö hakee hyväksyntää 737 Max: lle, MCAS-nimiseen ohjelmistoon tehdyistä muutoksista. Heidän toimintansa johdosta FAA jätti tietoja ohjelmistosta loppuraportista, mikä puolestaan ​​johti sen jättämiseen lentokoneiden ja lentäjien koulutusmateriaaleista oikeusministeriön mukaan. Ohjelmisto oli osallisena molemmissa kaatumisissa.

Tutkimuksella näytti olevan jonkin verran vauhtia noin vuosi sitten, kun syyttäjät olivat kutsuneet useita Boeingin työntekijöitä liittovaltion suuren tuomariston edessä. Mutta tutkinnan nopeus hidastui maaliskuun pandemian jälkeen.

Syyttäjät tutkivat, oliko yrityksen huippulentäjä, Mark Forkner, oli tarkoituksellisesti valehdellut sääntelyviranomaiselle uuden lennonohjausohjelmiston luonteesta. Ohjelmisto, joka voi työntää koneen nenän, oli tärkeä rooli kahdessa tappavassa onnettomuudessa.

Forknerin lakimiehet ovat aiemmin sanoneet, ettei hän johtanut harhaan sääntelyviranomaisia ​​eikä koskaan vaarantaisi lentäjien tai matkustajien turvallisuutta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *