Afganistanin sodan uhrien raportti: tammikuu 2021

5. tammikuuta Faryabin maakunta: yksi siviili tapettiin

Taleban hyökkäsi turvallisuuspisteisiin lähellä piirikaupunkia Shirin Tagabin piirikunnassa. Yhteentörmäysten aikana siviiliajoneuvo iski Taleban-raketti, joka tappoi yhden siviilin ja haavoittui kolme muuta. Taleban yritti lyödä turvapaikan autopommilla, mutta siihen kohdistui turvallisuusjoukkojen ampuma raketti.

5. tammikuuta Ghaznin maakunta: seitsemän sotilasta kuoli

Seitsemän sotilasta tapettiin ja toinen vangittiin sisäpiiriläishyökkäyksessä Tawhid Abadin alueella Ghaznin kaupungissa, maakunnan pääkaupungissa. Sotilaisena toiminut Talebanin soluttaja myrkytti ensin seitsemän kollegaansa etuvartiossa ja ampui sitten ja tappoi heidät tukahdutetulla ampuma-aseella. Hän takavarikoi aseet ja varusteet etuvartiosta ja otti yhden sotilaan vankiin.

5. tammikuuta Kunarin maakunta: yksi poliisi tapettiin

Taleban hyökkäsi turvallisuusjohtoon Jaje Tapan alueella Sarkanon piirissä, tappamalla yhden poliisin ja haavoittamalla kaksi muuta.

5. tammikuuta Kapisan maakunta: yksi poliisi ja yksi siviili tapettiin

Maakunnan neuvoston jäsenen henkivartija ammuttiin ja tapettiin maakunnan pääkaupungissa Mahmood Raqin ensimmäisessä poliisipiirissä. Samat hyökkääjät, jotka olivat moottoripyörällä, ampuivat ja tappoivat siviilialueen Kalota Hese-e-Dowam Kohistanin alueella. Poliisi käynnisti ovelta ovelle -operaation tappamiseksi syyllisten jäljittämiseksi.

5. tammikuuta Kabulin maakunta: yksi sotilas tapettiin

Eversti Mojaba Sarwari, Afganistanin armeijan ensimmäisen pataljoonan komentaja, joka oli haavoittunut autopommituksessa 3. marraskuuta, kuoli haavoihinsa pääkaupungin Kabulin sairaalassa.

4. tammikuuta Nangarharin maakunta: kaksi poliisia tapettiin

Paikalliseen poliisiautoon kiinnitetty magneettipommi räjähti maakunnan pääkaupungissa Jalalabadin neljännellä poliisialueella, jolloin kuoli kaksi paikallista poliisia ja haavoittui kolme poliisia ja yksi siviili.

4. tammikuuta Kandaharin maakunta: yhdeksän poliisia tapettiin

Yhdeksän poliisin erikoisjoukkojen jäsentä kuoli näennäisessä sisäpiirihyökkäyksessä Arghandabin alueella. Talebanin soluttajat myrkyttivät ensin virkailijat ja ampui ne sitten. Tunkeilijat takavarikoivat sotilaallisia varusteita ja pakenivat alueelta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *