Tässä ovat eight kiinalaista sovellusta, jotka Trump on kielletty

WASHINGTON – Presidentti Trump allekirjoitti tiistaina toimeenpanomääräyksen, jolla kiellettiin liiketoimet kahdeksan kiinalaisen ohjelmistosovelluksen kanssa, mukaan lukien Ant Groupin omistama maksualusta Alipay ja Tencentin omistama WeChat Pay.

Muutama viikko ennen herra Trumpin kauden päättymistä voisi auttaa lukkiutumaan hänen hallinnonsa ankarampaan asemaan Kiinaa kohtaan ja todennäköisesti edelleen sijoittamaan Pekingin. Mutta määräyksen soveltamisalan määritteleminen ja sen täytäntöönpano putoaisi oletettavasti tulevan Bidenin hallinnon tehtäväksi, joka ei ole selvittänyt, yrittääkö se panna täytäntöön Trumpin kiellot, mikä luo epävarmuutta siirron tehokkuudesta.

Tiistan myöhään antama toimeenpanomääräys estää kaikki liiketoimet sellaisten henkilöiden kanssa, jotka kehittävät tai hallitsevat Alipayn, CamScannerin, QQ Walletin, SHAREitin, Tencent QQ: n, VMaten, WeChat Payin, WPS Officen ja heidän tytäryhtiöidensä sovelluksia 45 päivän kuluttua. päivää.

Määräyksessä presidentti sanoi, että Kiina oli käyttänyt “joukkotiedonkeruuta” edistääkseen taloudellista ja kansallista turvallisuuttaan ja että kohdennetut sovellukset asettivat amerikkalaiset vaaraan.

“Yhdysvallat on arvioinut, että useat kiinalaiset yhdistetyt ohjelmistosovellukset kaappaavat automaattisesti valtavan määrän tietoja miljoonilta Yhdysvaltojen käyttäjiltä, ​​mukaan lukien arkaluonteiset henkilökohtaiset tiedot ja yksityiset tiedot”, käskyn mukaan. “Tällä hetkellä on ryhdyttävä toimiin näiden Kiinaan kytkettyjen ohjelmistosovellusten aiheuttaman uhan torjumiseksi”, hän kirjoitti.

Toimenpide on Trumpin hallinnon viimeisin eskalaatio Kiinaa vastaan. Herra Trumpin johdolla Valkoinen talo on korottanut tulleja ja käynyt kauppasodan. Se on kohdentanut myös kiinalaisten omistamat sosiaalisen median palvelut sanoen, että ne tarjoavat kanavan Kiinan vakoilulle ja aiheuttavat kansallisen turvallisuuden riskin amerikkalaiselle yleisölle. Viime syksynä Trumpin hallinto antoi toimeenpanomääräyksiä kieltämällä kaksi muuta suosittua kiinalaisomistuksessa olevaa sosiaalisen median palvelua, TikTok ja WeChat.

Mutta molemmista kielloista on tullut sotkeutunut oikeudenkäynneissä, ja palvelut jatkavat toimintaansa Yhdysvalloissa. Tämä herättää kysymyksen siitä, antavatko amerikkalaiset tuomioistuimet määräyksen lopettaa myös Trumpin viimeisimmät kiellot kiinalaisille palveluille.

Trumpin hallinnon ylempi virkamies totesi tiistai-iltana pitämässään tiedotustilaisuudessa, että sen odotetaan edelleen vallitsevan kyseisissä oikeustapauksissa, ja että TikTok- ja WeChat-tilausten oikeudelliset haasteet ovat keskittyneet ensimmäisen muutoksen oikeuksiin, mikä ei todennäköisesti ole merkittävä huolta maksualustoista ja muista sovelluksista, joihin viimeisin tilaus vaikuttaa.

Ylin virkamies sanoi myös, että Trumpin hallinto ei ollut ollut yhteydessä Bidenin hallintoon järjestyksestä. Bidenin hallinto ei vastannut välittömästi kommentointipyyntöön.

Tencent kieltäytyi kommentoimasta. Muilla kiinalaisilla teknologiayrityksillä, joihin tilaus vaikuttaa, ei ollut heti kommentteja.

Tilauksen kattavuus voi olla rajoitettu, koska suurin osa sovellusten käyttäjistä asuu Kiinassa. Esimerkiksi Alipayn käyttäjiltä vaaditaan yleensä pankkitili Kiinassa ja kiinalainen matkapuhelinnumero. Samm Sacks, kyberturvallisuuspolitiikka ja Kiinan digitaalitalouden tutkija New America -ajattelussa, sanoi, että on epätodennäköistä, että monet toimeenpanomääräykseen sisältyvät sovellukset käsittelivät paljon Yhdysvaltain kansalaisille kuuluvia tietoja.

Silti rajoitukset saattavat laskea voimakkaasti kiinalaisamerikkalaisille, jotka matkustavat maiden välillä tai käyttävät palveluja pitääkseen yhteyttä tai harjoittavat liiketoimintaa kontaktien kanssa Kiinassa.

Toimenpide voi olla myös valittu presidentti Joseph R. Biden Jr., joka on ilmoittanut haluavansa kalibroida uudelleen Yhdysvaltojen Kiinan-politiikan ja painostaa edelleen maata joissakin asioissa.

“Täytäntöönpanomääräys tulee voimaan Bidenin kellolla”, sanoi rouva Sacks. “Vaikka hänen tiiminsä ei ostaisikaan kansallista turvallisuusriskiä, ​​poliittisesti tilauksen purkaminen on vaikeaa, eikä se näytä olevan myönnytys Pekingille. Mielestäni käsky on viime hetken heilahtelu yrittää sitoa Bidenin kädet. “

Uusi tilaus antaa kauppasihteerille tehtäväksi tunnistaa tapahtumatyypit, joihin 45 päivän kuluessa vaikuttaa. Se myös kehottaa sihteeriä tunnistamaan ja toteuttamaan asianmukaiset toimet muita sovelluksia vastaan ​​ja antamaan laajempia suosituksia siitä, kuinka Yhdysvaltojen tulisi kehittää ohjelma hallita Yhdysvaltain henkilötietojen kulkua ulkomaisille vastustajille, Trumpin hallinnon korkea virkamies sanoi. Virkamiehen mukaan määräyksen tarkoituksena ei ollut estää kiinalaisia ​​yrityksiä maksamasta palkansaaan työntekijöilleen Yhdysvalloissa.

Kauppasihteeri Wilbur Ross sanoi lausunnossaan, että hän oli käskenyt osastoa ryhtymään toimeenpanemaan tilauksia, “mukaan lukien tunnistamaan tiettyihin Kiinaan kytkettyihin ohjelmistosovelluksiin liittyvät kielletyt liiketoimet”.

“Kannatan presidentti Trumpin sitoutumista suojella amerikkalaisten yksityisyyttä ja turvallisuutta Kiinan kommunistisen puolueen aiheuttamilta uhilta”, hän lisäsi.

Täytäntöönpanomääräys tuli Trumpin hallinnon ja myös kongressin jäsenten joukossa painosti tiistaina New Yorkin pörssiä poistaa Kiinan kolme suurinta valtion ylläpitämää teleyritystä pörssistä.

Pörssi oli myöhään maanantaina kääntänyt viime viikolla ilmoitetut alkuperäiset suunnitelmansa poistaa yritykset listalta noudattamaan hallinnon toimeenpanomääräystä, jolla pyritään estämään amerikkalaiset investoinnit Kiinan armeijaan liittyviin yrityksiin.

Alan Rappeport ja David McCabe osallistui raportointiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *