Albert Roux, kokki, joka toi ranskalaisen keittiön Lontooseen Le Gavrochen kanssa, kuoli 85-vuotiaana

Albert Roux, ranskalainen syntynyt kokki, jonka Lontoon ravintola Le Gavroche ansaitsi ensimmäisenä Britanniassa kolme Michelin-tähteä, kuoli maanantaina. Hän oli 85-vuotias.

Hänen kuolemansa vahvistettiin vuonna lausunto ravintolan verkkosivustollavetoamalla herra Rouxin perheeseen.

Lausunnossa sanottiin, että herra Roux “oli ollut huonosti jonkin aikaa”. Se ei antanut syytä kuolemaan eikä sanoa, missä hän kuoli.

Herra Roux ja hänen veljensä Michel Roux joka kuoli viime vuonna, toi hienot ruokailupaikat uudelle tasolle Lontoossa avaamalla Le Gavroche vuonna 1967 Decrease Sloane Streetillä Chelseassa. Se nimettiin kuvitteellisen poikahahmon tai “urkin” mukaan Victor Hugon teoksessa “Les Misérables”.

Se oli ainoa ravintola, joka tarjosi klassista ranskalaista ruokaa Lontoossa.

Le Gavroche oli ensimmäinen ravintola Britanniassa, joka sai yhden, kaksi ja sitten kolme Michelin-tähteä, ja se oli ensimmäinen Michelin-luokiteltu ravintola, joka tarjosi kiinteän hinnan lounaan. Se sai kolmannen Michelin-tähtensä vuonna 1982.

Mayfairiin vuonna 1982 muuttaneella ravintolalla on tällä hetkellä kaksi Michelin-tähteä.

“Hän oli mentori niin monelle vieraanvaraisuuden teollisuudelle ja todellinen inspiraatio aloitteleville kokkeille, myös minä”, sanoi Rouxin poika, Michel Roux Jr., joka on johtanut ravintolaa vuodesta 1991, lausunnossaan.

Albert ja Michel Roux tehtiin Britannian valtakunnan kunniavirkailijoiksi vuonna 2002.

Michelin-opas Britannialle sanoi Twitterissä että herra Roux oli “Ison-Britannian ravintolateollisuuden isä ja hänen perintönsä tulee elämään monien keittiömestareiden kautta, jotka kulkivat hänen keittiönsä läpi”.

Niiden kokkien joukossa oli Pierre Koffmann, Marco Pierre White ja Gordon Ramsay. Vuonna Instagram-viesti keskiviikkona, Herra Ramsay kuvaili herra Rouxia “legendaksi, mieheksi, joka asetti gastronomian Isossa-Britanniassa”.

Täydellinen nekrologi julkaistaan ​​pian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *