Trump kieltää Alipayn ja 7 muuta kiinalaista sovellusta

WASHINGTON – Presidentti Trump allekirjoitti tiistaina toimeenpanomääräyksen, jolla kiellettiin liiketoimet kahdeksan kiinalaisen ohjelmistosovelluksen kanssa, mukaan lukien Ant Groupin omistama maksualusta Alipay ja Tencentin omistama WeChat Pay.

Muutama viikko ennen herra Trumpin kauden päättymistä voisi auttaa lukkiutumaan hänen hallinnonsa ankarampaan asemaan Kiinaa kohtaan ja todennäköisesti edelleen Pekingissä.

Tiistan myöhään antama toimeenpanomääräys estää kaikki henkilöt, jotka kehittävät tai hallitsevat Alipayn, CamScannerin, QQ Walletin, SHAREitin, Tencent QQ: n, VMaten, WeChat Payn, WPS Officen ja heidän tytäryhtiöidensä sovelluksia tietyn ajan kuluttua. 45 päivää.

Presidentti totesi määräyksessä, että “tiettyjen kytkettyjen mobiili- ja työpöytäsovellusten sekä muiden Kiinan kansantasavallassa olevien ihmisten kehittämien tai hallitsemien ohjelmistojen leviämisen vauhti ja yleisyys Yhdysvalloissa” uhkasi edelleen Yhdysvaltojen kansallista turvallisuutta. “Tällä hetkellä on ryhdyttävä toimiin näiden Kiinaan kytkettyjen ohjelmistosovellusten aiheuttaman uhan torjumiseksi”, hän kirjoitti.

Trumpin hallinto on viime vuosina korottanut tulleja ja käynyt kauppasotaa Kiinaa vastaan. Se on kohdentanut myös kiinalaisten omistamat sosiaalisen median palvelut sanoen, että ne tarjoavat kanavan Kiinan vakoilulle ja aiheuttavat kansallisen turvallisuuden riskin amerikkalaiselle yleisölle. Viime syksynä Trumpin hallinto antoi toimeenpanomääräyksiä kieltämällä kaksi muuta suosittua kiinalaisten omistamaa sosiaalisen median palvelua, TikTok ja WeChat.

Mutta molemmista kielloista on tullut sotkeutunut oikeudenkäynneissä, ja palvelut jatkavat toimintaansa Yhdysvalloissa. Tämä herättää kysymyksen siitä, antavatko amerikkalaiset tuomioistuimet määräyksen lopettaa myös Trumpin viimeisimmät kiellot Kiinan palveluille.

Kauppasihteeri Wilbur Ross sanoi lausunnossaan, että hän oli määrännyt osastoa aloittamaan tilausten toteuttamisen, “mukaan lukien tiettyihin Kiinaan kytkettyihin ohjelmistosovelluksiin liittyvien kiellettyjen tapahtumien tunnistaminen”.

“Kannatan presidentti Trumpin sitoutumista suojella amerikkalaisten yksityisyyttä ja turvallisuutta Kiinan kommunistisen puolueen aiheuttamilta uhilta”, hän lisäsi.

Tuleva Bidenin hallinto ei ole selvittänyt, yrittääkö se jatkaa Trumpin kieltojen täytäntöönpanoa. Reuters aiemmin raportoitu allekirjoittamisen.

Tämä on kehittyvä tarina. Tarkista päivitykset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *