Se on Äiti vs. poika Ison-Britannian priciest-avioerosodassa

Yhdistyneelle kuningaskunnalle Venäjän pääoman – ja pääomien superrikkailta muualta maailmasta – virralla oli noususuunta. Kiinteistöjen hinnat ja verokassat olivat romahtaneet, ja pienyritys kirjanpitäjistä, asianajajista ja neuvonantajista syntyi, jotka kaikki auttoivat näitä maahanmuuttajia liikkumaan verokoodeissa ja ostamaan isoja lippuja, kuten jalkapallojoukkueita.

Tällä molempia osapuolia hyödyttävällä suhteella on ollut oma osa hikkaita, ja Akhmedovin avioero on yksi niistä. Azerbaidžanista kotoisin oleva herra Akhmedov oli ansainnut arviolta 1,four miljardia dollaria Siperian energiayhtiön Northgasin kautta, ja hän näytti pitkään aikovan nauttia rikkauksistaan.

Kartanoiden, yksityisen suihkukoneen, helikoptereiden ja Rothkon ja Warholin taiteilijoiden mestariteosten lisäksi hän osti oligarkkikaveri Roman Abramovichilta 500 miljoonan dollarin jahdin, Luna. Se on 380 jalkaa kelluvaa ylellisyyttä, yhdeksän kansia, tilaa 18 vieraalle, 50 hengen miehistö ja – joka tapauksessa – ohjustunnistin ja pomminkestävät ovet.

Sekä aviomiehen että vaimon väitteet uskottomuudesta johtivat avioeroon, mutta Akhmedov kieltäytyi edes lähettämästä asianajajaa vuoden 2016 menettelyyn väittäen, että pari oli jo eronnut. Moskovan tuomioistuin purki avioliiton vuonna 2000, hän sanoi.

Tuomari Charles Haddon-Cave, joka valvoi tätä oikeudenkäyntiä, oli vaikuttamaton. Hän kuvasi “väärennetyiksi” asiakirjat, jotka tukevat Moskovan avioeroa. Kun rouva Akhmedova ei pystynyt keräämään enempää kuin palan ennätysasennosta, tuomari määräsi entisen aviomiehensä luovuttamaan hänelle jahdinsa. Hän kieltäytyi.

Siihen mennessä Akhmedova oli allekirjoittanut julkisen kaupankäynnin kohteena olevan oikeudenkäynnin rahoitusyhtiön Burford Capitalin, joka on vakuuttanut miljoonia lakimaksuja lakimiehilleen ja maksanut hänelle miljoonia asumismenoja. Yritys tekee ilmoituksen mukaan 30 prosentin leikkauksen mahdollisesta takaisinperinnästä sekä kerrottuna oikeudenkäyntikuluista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *