Käänteessä Pentagon ilmoittaa lentoyhtiön Nimitzin pysyvän Lähi-idässä

WASHINGTON – Pentagon ilmoitti sunnuntaina, että se oli määrännyt lentotukialus Nimitzin pysymään Lähi-idässä presidentti Trumpia ja muita amerikkalaisia ​​virkamiehiä vastaan ​​olevien Iranin uhkien takia, useless kolme päivää sota-aluksen lähettämisen jälkeen kotiin signaalina kasvavien jännitteiden poistamiseksi Teheranin kanssa.

Puolustusasioista vastaava sihteeri Christopher C. Miller kumosi äkillisesti aiemman määräyksensä nimitzin uudelleen sijoittamisesta, minkä hän oli tehnyt ylimmän armeijan neuvonantajansa vastalauseiden vuoksi. Armeija oli ollut viikkojen ajan mukana lihasten taipumisstrategiassa, jonka tarkoituksena oli estää Irania hyökkäämästä Yhdysvaltain henkilöstöön Persianlahdella.

“Iranin johtajien presidentti Trumpia ja muita Yhdysvaltain hallituksen virkamiehiä vastaan ​​äskettäin esittämien uhkien takia olen käskenyt USS Nimitzin lopettamaan rutiininomaisen uudelleensijoittamisensa”, Miller sanoi lausunnossa sunnuntai-iltana.

Yhdysvaltain tiedustelupalvelut ovat arvioineet kuukausien ajan, että Iran pyrkii kohdistamaan Yhdysvaltain vanhempiin upseereihin ja siviilijohtajiin kostaa kenraalimajuri Qassim Suleimani, Iranin islamilaisen vallankumouksellisen vartijajoukon Quds-eliitin joukkojen komentaja, amerikkalaisessa drone-iskussa vuosi sitten.

Mutta oli epäselvää, mikä uusi kiireellisyys näissä uhissa, jos sellaisia ​​oli, sai Mr. Millerin peruuttamaan aikaisemman tilauksensa lähettää Nimitz kotiin. Viime päivinä Iranin virkamiehet ovat lisänneet tulista viestinsä Yhdysvaltoja vastaan. Iranin oikeuslaitoksen päällikkö Ebrahim Raisi sanoi, että kaikki ne, joilla oli rooli kenraali Suleimanin tappamisessa, eivät pystyisi “pakenemaan lakia ja oikeutta”, vaikka he olisivatkin Yhdysvaltojen presidentti.

Viime viikolla oli epäselvää, oliko herra Trump tietoinen herra Millerin määräyksestä lähettää Nimitz kotisatamaansa Bremertoniin, Washingtonin osavaltioon tavallista pidemmän 10 kuukauden käyttöönoton jälkeen.

Jotkut Trumpin hallinnon virkamiehet ehdottivat sunnuntaina, että kiistanalaisella poliittisella viikolla on tulossa – tiistaina pidetyt senaatin valintajoukot Georgiassa sekä parlamentin ja senaatin keskiviikkokokous todistamaan valitun presidentti Joseph R. Biden Jr.: n voiton – lentokoneen optiikan. Lähi-idästä pois höyrystetty kuljetusalusta ei sopinut Valkoiseen taloon.

Olipa syy mikä tahansa, operaattorin liikkeitä ympäröivä sekoitettu viestintä herätti uusia kysymyksiä kokemattoman Pentagonin johdon ja Valkoisen talon välisestä koordinoinnista ja viestinnästä Trumpin hallinnon hiipuvina päivinä.

Jotkut nykyiset ja entiset Pentagonin virkamiehet ovat arvostelleet päätöksentekoa Pentagonissa siitä lähtien, kun Trump erosi marraskuussa puolustusministeri Mark T. Esperin ja useita hänen avustajiaan ja korvasi heidät Valkoisen talon entisellä terrorismin vastaisella avustajalla ja useita Trumpin uskollisia.

Virkamiehet sanoivat perjantaina, että herra Miller määräsi Nimitzin uudelleensijoittamisen osaksi Teheranille suunnattua “deeskalatorisoitumista”, jotta vältetään kompastuminen herra Trumpin hallinnon lopussa olevaan kriisiin, joka laskeutuu herra Bidenin syliin hänen edessään. astui virkaan.

Viime viikkoina Trump on toistuvasti uhkaillut Irania Twitterissäja marraskuussa kansallisen turvallisuuden avustajat puhui presidentille ennalta ehkäisevästä lakosta Iranin ydinlaitosta vastaan.

Pentagonin keskuskomento oli viikkojen ajan julkistanut useita voimanäytöksiä varoittaakseen Teherania amerikkalaisten joukkoja tai diplomaatteja vastaan ​​tapahtuneen hyökkäyksen seurauksista.

Nimitz ja muut sotalaivat saapuivat tarjoamaan ilmansuojan Irakista, Afganistanista ja Somaliasta vetäytyville amerikkalaisjoukoille. Ilmavoimat lähettivät B-52 -pommikoneita kolme kertaa lentämään 60 mailin säteellä Iranin rannikolta. Ja laivasto ilmoitti ensimmäistä kertaa lähes vuosikymmenen ajan, että se oli tilannut risteilyohjuksia kantavan sukellusveneen Persianlahdelle.

Amerikkalaisten tiedusteluraporttien mukaan Iran ja sen edustajat ovat saattaneet valmistella lakkoa jo viime viikonloppuna kostaakseen kenraali Suleimanin ja Irakin Iranin tukeman miliisin Kataib Hezbollahin johtajan Abu Mahdi al-Muhandisin kuoleman. kuoli samassa Yhdysvaltain drone-iskussa Bagdadissa viime tammikuussa.

Amerikkalaisten tiedusteluanalyytikkojen mukaan viime päivinä he ovat havainneet Iranin ilmapuolustuksia, merivoimia ja muita hälytysvalmiita yksiköitä. He ovat myös todenneet, että Iran on siirtänyt enemmän lyhyen kantaman ohjuksia ja droneja Irakiin.

Mutta vanhemmat puolustusministeriön virkamiehet myöntävät, että he eivät voi kertoa, ovatko Iran tai sen shiikkivaltuutetut Irakissa valmiita iskemään amerikkalaisia ​​joukkoja vai valmistelevatko ne puolustustoimia siltä varalta, että herra Trump määrää ennaltaehkäisevän hyökkäyksen heitä vastaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *