UK eliminoi tamponiveron

Britanniasta tuli perjantaina viimeisin maa, joka muutti terveystuotteita koskevia toimenpiteitään poistamalla niin kutsutun tamponiveron, ei enää luokitella tuotteita epäolennaisiksi ja poistamalla ylimääräisiä kustannuksia, joita monet ovat kritisoineet seksistisiksi.

Terveydenhuollon tuotteille, kuten tamponeille ja tyynyille, asetettu 5 prosentin arvonlisävero on vähimmäisvaatimus, joka vaaditaan Euroopan unionin jäsenille, jotka luokittelevat nämä tavarat tarpeettomiksi. Kanssa Britannian ero Euroopan unionista tällä viikolla, vero poistettiin.

“Tähän pisteeseen pääseminen on ollut pitkä tie, mutta vihdoin seksistinen vero, jonka mukaan saniteettituotteet luokiteltiin epäolennaisiksi ylellisyystuotteiksi, voidaan lähettää historiakirjoihin”, Felicia Willow, toimitusjohtaja Fawcett-seura, hyväntekeväisyysjärjestö, joka tukee sukupuolten tasa-arvoa ja naisten oikeuksia, sanottiin lausunnossa.

Veron poistaminen on osa laajempaa hallituksen aloitetta “köyhyyden” lopettamiseksi ja kausituotteiden saattamiseksi kaikkien saataville taloudellisista rajoituksista riippumatta. Aloite on sisältänyt ilmaisten saniteettituotteiden käyttöönoton kouluissa, korkeakouluissa ja sairaaloissa viime vuodesta lähtien.

“Olemme jo ottaneet käyttöön ilmaisia ​​hygieniatuotteita kouluissa, korkeakouluissa ja sairaaloissa, ja tämä sitoutuminen vie meidät vielä yhden askeleen lähemmäksi niiden saataville asettamista kaikille naisille”, valtiovarainministeri Rishi Sunak totesi lausunnossaan.

Viime vuosina hallitukset ympäri maailmaa ovat tarkistaneet terveystuotteita koskevia toimenpiteitään. Marraskuussa, Skotlannista tuli ensimmäinen maa tehdä aikakauden tuotteita vapaasti saatavissa. Viime vuonna, Saksa virallisesti muuttanut kuukautistuotteita koskevaa kantaansa julistamalla ne välttämättömiksi ja alentamalla verokantaa sen jälkeen, kun ne oli pitkään luokiteltu “ylellisyystuotteiksi”.

vuonna Yhdysvallat, Nevada, New York, Florida, Connecticut ja Illinois poistivat verot vuosina 2016-2018. Kanada, Intia, Malesia ja Australia (joka myös kerran piti tuotteita “ylellisyyteen”) ovat myös poistaneet veron.

Naisaktivistit olivat iloisia uutisista perjantaina. Vuonna 2014, kun Laura Coryton oli 21, hän loi online-vetoomus osoitteessa Change.org jonka tarkoituksena oli poistaa vero.

Veron poistaminen oli vuosien mittainen ponnistelu, joka sisälsi Corytonin toimittaman vetoomuksensa käsin valtion virastoon vuonna 2016. Yksityiskohdat verojen poistamisesta pyöritettiin myös Brexitin ympärillä, hän sanoi perjantaina haastattelussa.

Vetoomuksessa löytyi yli 300 000 kannattajaa, mikä aiheutti aiheeseen julkisen painostuksen. “Hallituksen on todella, todella vaikeaa jättää huomiotta niin monet ihmiset”, sanoi Coryton, 27, Lontoosta.

“En koskaan ajatellut, että se olisi onnistunut, koska kyse on verotuksesta ja kuukautisista, ei kovin suosituista aiheista”, hän sanoi.

Perjantaiaamuna Change.org UK twiitti, “Ihmiset toimivat.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *