Ongelma ongelmahaissa

“Suurin osa hain tutkijoista ajattelee, ei väärin, vaan epätäydellisesti”, hän sanoi.

Yksi Clua-kirjoittajista, John Linnell Norjan luonnontieteiden tutkimuslaitoksesta, tutkii ihmisten konflikteja maalla toimivien saalistajien kanssa ja myöntää, ettei hän ole “hain henkilö”. Maan saalistajat joskus väijyvät ja hyökkäävät ihmisiin, kunnes heidät tapetaan, hän sanoi.

Lähihistoria on täynnä tällaisia ​​esimerkkejä, jotkut melkein myyttisiä. Kaksi urospuolista leijonaa, joiden lempinimi oli “aave” ja “pimeys”, syytettiin kymmenien ihmisten tappamisesta Lounais-Keniassa vuonna 1898. Metsästäjät jäljittivät ja ampuivat nämä leijonat. Kymmenen vuotta myöhemmin Bengalin tiikeri, joka tunnetaan nimellä “Champawat Tiger”, tappoi oletettavasti 436 ihmistä Nepalissa ja Intiassa. Metsästäjä tappoi myös hänet.

Craig Packer, Minnesotan yliopiston Lion Centerin perustaja, sanoi, että nämä tarinat ovat totta, vaikka siirtomaa-kirjoittajat korostavat niitä varmasti Britannian lukijoille. Tohtori Packer on tutkinut ihmissyöviä leijonia Tansaniassa ja vertannut ilmiötä ”taudinpurkaukseen”, joka voi levitä ylpeyden kautta tai jonka äiti voi opettaa pennuille.

“Toisinaan yksi heistä huomaa, että olemme ilmainen lounas”, hän sanoi.

Bittipainatus ei ole yhtä yksinkertaista kuin lähettää metsästäjiä kentälle ottamaan pois tiikeri, jolla on maku ihmislihalle, tohtori Linnell myöntää. Mutta hän sanoi, että “kaikki on parempaa kuin nykyinen epäselektiivinen joukkotapominen”. Jos ihmiset reagoivat karuihin samalla tavalla kuin heillä on haita, tohtori Linnell sanoi, että se olisi samanlainen kuin “mennä ulos metsään ja ampua satunnaisesti ensimmäiset 1 000 eläintä, jonka näet.”

Kuitenkin ihmiset reagoivat hain iskujen sattuessa, tohtori Shiffman tarjosi muistutuksen siitä, että tällaiset tapaukset ovat harvinaisia. Floridan yliopiston kansainvälisen hain hyökkäystiedoston mukaan viime vuonna ihmisiin kohdistui 64 provosoimatonta hyökkäystä ja 41 provosoi hyökkäykset, mikä tarkoittaa, että henkilö “aloittaa vuorovaikutuksen hain kanssa jollain tavalla”.

Viisi hyökkäyksistä oli kohtalokkaita. Kaatuvat puut tappavat Yhdysvalloissa enemmän ihmisiä vuosittain.

Vaikka hain hyökkäykset ovat harvinaisia, niin ovat myös hain teurastukset, vaikka viime aikoina merkittävä surffaaja pyysi yhtä Réunionin saari Intian valtamerellä, jossa on sonnihaita. Sen sijaan useat maat käyttävät aidan kaltaisia ​​hainverkkoja suosittujen rantojen surffauksen ulkopuolella. Vaaralliset hait sotkeutuvat verkkoihin, mutta samoin vaarattomat, delfiinien, merikilpikonnien ja muun merielämän kanssa.

Näiden menetelmien sijaan monet rantaviranomaiset ovat omaksuneet inhimillisemmät ennaltaehkäisymenetelmät hävittämisen yli. Drones, välähdyksiä ja tunnisteet yhdistyvät sovelluksiin, jotka varoittavat hengenpelastajia ja uimareita välttämään rantoja, kun hait ovat lähellä. Ja jälkeen kaksi kohtalokasta hyökkäystä on tapahtunut New Englandissa viime vuosina, Cape Codin asukkaat sai kiristyskoulutuksen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *