Yhdysvallat rankaisee Venezuelan virkamiehiä, jotka ovat osallistuneet kuuden amerikkalaisen öljynjohtajan vangitsemiseen

WASHINGTON – Trumpin hallinto asetti keskiviikkona sanktiot kahdelle Venezuelan virkamiehelle heidän roolistaan ​​lähettää kuusi amerikkalaista öljyjohtajaa vankilaan korruptiosyytösten vuoksi.

Yhdysvaltojen hallituksen rankaisemiin kuului tuomari Lorena Carolina Cornielles Ruiz ja syyttäjä Ramon Antonio Torres Espinoza osallistumisestaan ​​oikeustapaukseen, jonka seurauksena kuusi Houstonissa sijaitsevan öljy-yhtiö Citgon virkamiestä tuomittiin vankilaan kahdeksan – 13 vuotta, valtiovarainministeriö sanoi.

Amerikkalaisten hallituksen virkamiesten mukaan johtajat – niin sanottu Citgo 6 – “vangittiin epäoikeudenmukaisesti” Venezuelaan, ja heidät alistettiin epäoikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin, jota tiedotusvälineet ja ihmisoikeusryhmät kritisoivat avoimuuden puutteesta.

“Näiden kuuden yhdysvaltalaisen henkilön epäoikeudenmukainen vangitseminen ja tuomitseminen osoittavat edelleen, kuinka korruptio ja vallan väärinkäyttö on syvään upotettu Venezuelan instituutioihin”, valtiovarainministeri Steven Mnuchin sanoi lausunnossaan. “Yhdysvallat on edelleen sitoutunut suojelemaan kansalaisiaan ja kohdistamaan ne, jotka myötävaikuttavat laittoman Maduro-hallinnon vallankumoukseen Venezuelassa.”

Seuraamusten seurauksena Yhdysvallat jäädyttää kaikki varat ja varat, jotka tuomari Cornielles ja herra Torres ovat Yhdysvalloissa, valtiovarainministeriö sanoi, vaikka on epäselvää, onko kummallakaan heistä.

Citgon edustajat kieltäytyivät kommentoimasta.

Rahoitusministeriön toimet ovat viimeinen käänne pitkään jatkuneessa saagassa, joka koskee Citgon kuuden työntekijän pidättämistä. Houston-yhtiön omistaa Venezuelan valtion valvoma öljy-yhtiö PDVSA.

Vuonna 2017 kuusi miestä – Gustavo Cárdenas, Jorge Toledo, Tomeu Vadell, Jose Luis Zambrano, Alirio Jose Zambrano ja Jose Angel Pereira – kutsuttiin viime hetken liiketapaamiseen Venezuelan pääkaupungissa Caracasissa ja pidätettiin pian saapumisen jälkeen. aseistetut ja naamioidut vartijat.

Miehet syytettiin kavalluksesta, joka liittyi sopimukseen, joka olisi jälleenrahoittanut Citgon joukkovelkakirjoja jopa four miljardin dollarin arvosta, mikä Venezuelan hallituksen mukaan ei saanut presidentti Nicolás Maduron hallinnon asianomaisten viranomaisten hyväksyntää. Ehdotusta ei koskaan toteutettu, ja kaikki kuusi ovat sanoneet olevansa viattomia.

Miesten perheet ovat kertoneet Amerikkalaiset uutiset että heitä pidettiin epäinhimillisissä olosuhteissa ja että he ovat kärsineet vakavaa painonpudotusta pidätyksen aikana. Viisi miehistä on venezuelalaisia ​​amerikkalaisia, joiden juuret ovat Texasissa ja Louisianassa. Yksi on pysyvä asukas Yhdysvalloissa, uutisraporttien mukaan.

Kaksi miehistä – herra Cárdenas ja herra Toledo – on vapautettu kotiarestissa Caracasissa heinäkuusta lähtien, kun entinen hallitsija Invoice Richardson New Mexicosta ja joukko neuvottelijoita teki heidän puolestaan ​​humanitaarisen vierailun Venezuelaan.

Elokuussa alettiin järjestää viikoittaisia ​​kokeita kuudelle miehelle. Marraskuussa tuomari Cornielles antoi päätöksen joka totesi miehet syylliseksi korruptioon. Viisi tuomittiin kahdeksaksi vuodeksi ja 10 kuukaudeksi vankeuteen, ja yksi tuomittiin 13 vuodeksi.

Yhdysvaltojen hallitus on vuosien mittaan pyrkinyt turvaamaan miesten vapauttamisen. Tapaus on useless yksi monista jännitteistä Maduro ja Trumpin hallinnon välillä, joka tunnistaa oppositiojohtaja Juan Guaidó Venezuelan oikeutettuna johtajana.

ulkoministeri Mike Pompeo sanoi keskiviikkona antamassaan lausunnossa että tuomari Cornielles ja herra Torres “näyttivät kriittisiä rooleja jokaisen Citgon johtajan kenguruoikeudenkäynneissä”. Hän lisäsi, että heidän oikeudenkäyntinsä “heikentivät oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin takuiden puuttuminen ja perustuivat poliittisesti perusteltuihin syytteisiin”.

Vuonna 2017 herra Maduron hallinto oli sanonut, että kuuden johtajan pidätykset olivat välttämättömiä toimenpiteitä maan öljyteollisuuden poistamiseksi korruptiosta. Hänen hallintonsa pidätti myös PDVSA: n johtajan, entisen öljyministerin ja jono muita osana hänen puhdistustaan ​​maan kerran kukoistavasta öljykaupasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *