Veneellä paenneet Hongkongin mielenosoittajat tuomitaan vankilaan Kiinassa

HONG KONG – Ryhmä Hongkongin mielenosoittajia, jotka Method-Kiinan viranomaiset pidättivät pakenemalla kaupungista pakenemassa kaupunkia, tuomittiin vankilaan mantereen tuomioistuimessa keskiviikkona Kiinan kommunistisen puolueen viimeisimmässä hyökkäyksessä demokratiaa kannattavia aktivisteja vastaan. haastaa sen sääntö.

Kahdeksalle mielenosoittajalle, jotka syytettiin rajan laittomasta ylittämisestä, tuomittiin seitsemän kuukauden vankeusrangaistus. Kaksi muuta, Tang Kai-yin, 31, ja Quinn Moon, 33, jotka syytettiin vakavammasta pakenemisyrityksen järjestämisestä, saivat kolme vuotta ja kaksi vuotta.

Mielenosoittajat saivat myös 10000 – 20000 yuanin sakot, noin 1500 – 3000 dollaria.

Kaksi muuta syytettyä, jotka olivat pidätyshetkellä alaikäisiä, tunnustivat syyllisyytensä suljetuissa ovissa, eikä heitä syytetty myöhemmin syyttäjien keskiviikkona tekemän lausunnon mukaan Method-Shenzhenissä, jossa aktivisteja pidettiin. Hongkongin poliisi ilmoitti keskiviikkona saavansa huoltajuuden kaksi nimeämätöntä vastaajaa Method-viranomaisilta.

12 mielenosoittajaa olivat Kiinan rannikkovartiosto tarttui elokuussa, noin 45 mailia kaakkoon Hongkongin saarelta yrittäessään paeta Taiwaniin. Monet Hongkongin kansalaiset, jotka vastustavat Pekingiä, ovat etsineet turvapaikkaa Taiwanista viime kuukausina, varsinkin kesäkuusta lähtien, jolloin keskushallinto asetti a ankara uusi kansallisen turvallisuuden laki Hongkongista, jonka monet uskovat tukahduttaneen kaupungin arvokkaat kansalaisvapaudet.

Yhtää vangittua mielenosoittajaa, Andy Liä, tutkittiin uuden lain nojalla, kun hän yritti paeta.

12 aktivistin tapaus, jonka kannattajat ovat kutsuneet kotimaassaan “Hongkongin nuoriksi”, vaikka heidän ikänsä vaihtelevat 17-33-vuotiaiksi, on tullut ilmentävät monien hallitusten vastaisten mielenosoittajien pelkoja keskushallituksen jatkuvasta hyökkäyksestä Hongkongiin, entiseen brittiläiseen siirtokuntaan, jolle luvattiin 50 vuoden suhteellinen autonomia, kun se palasi Kiinaan vuonna 1997.

Koska pidätettyjä pidettiin ja tuomittiin mantereella, heiltä evättiin pääsy sukulaistensa valitsemiin lakimiehiin perheenjäseniä edustavan ryhmän mukaan. Heitä ei myöskään syytetty rikoksista tähän kuuhun asti, yli kolme kuukautta niiden vangitsemisesta.

Keskiviikkorangaistus Yantian piirin kansanoikeudessa Shenzhenin kaupungissa paljasti entisestään Method-oikeusjärjestelmän, joka on läpinäkymätön ja jota käytetään usein toisinajattelijoiden vaimentamiseen, ja Hongkongin yleisen oikeuden periaatteita noudattavan järjestelmän erot.

Hongkongin perheenjäsenten mukaan kaksi päivää kestäneestä oikeudenkäynnistä ei ollut läsnä syytettyjen sukulaisia, vaikka Shenzhenin tuomioistuin sanoi lausunnossaan, että jotkut sukulaiset olivat osallistuneet. Perheenjäsenille ilmoitettiin koepäivästä useless kolme päivää etukäteen.

Oikeudenkäynti ei myöskään ollut avoin tarkkailijoille perheen ja joidenkin ulkomaisten diplomaattien pyynnöistä huolimatta. (Shenzhenin virkamiesten kerrottiin sanoneen, että oikeussali oli täynnä.)

Kiinan valtion valvomien tiedotusvälineiden raporttien mukaan 10 mielenosoittajaa tunnusti syyllisyyden toivoen saavansa kevyemmän rangaistuksen.

Perheenjäsenryhmä sanoi maanantaina lausunnossa oikeudenkäynnin alkamisen jälkeen, että oikeudenkäynnit olivat “todisteita ilmeisestä, drakonisesta poliittisesta vainosta.

“12: n perheen perhe on ollut suuressa tuskassa koko pidätyksen ajan”, lausunto jatkoi. “He pyytävät nyt useless lastensa turvallisuutta ja heidän aikaisinta paluuta Hongkongiin.”

Tapaus sai myös tuomion ulkomaisilta hallituksilta, jotka ovat suhtautuneet kriittisesti Kiinan Hongkongin vastatoimiin. Yhdysvaltojen Kiinan suurlähetystön edustaja pyysi aktivistien “välitöntä vapauttamista” lisäämällä a julkilausuma maanantaina että “heidän niin sanotun” rikoksensa “oli paeta tyranniasta.”

Euroopan unionin tiedottaja sanoi, että vastaajien oikeudet oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin olivatei ole kunnioitettu. ” Ja Britannian ulkoministeri Dominic Raab, sanoi sen hän oli “syvästi huolissaan” menettelystä.

Vastauksena syytöksiin Kiinan ulkoministeriön tiedottaja Zhao Lijian sanoi sen Yhdysvaltojen tulisi “lopettaa välittömästi puuttuminen Kiinan sisäisiin asioihin ja oikeudelliseen suvereniteettiin”.

Hongkongin viranomaiset ovat myös syyttäneet mielenosoittajia. Tiistaina 19-vuotias opiskelijaaktivisti Tony Chung tuomittiin neljän kuukauden vankeuteen laittomasta kokoamisesta ja kansallisen lipun loukkaamisesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *