Hän pilkasi miesten blusteria. Sitten tuli valitukset.

HONG KONG – Yang Li, koomikko, kertoo vitsejä miehistä ja heidän egoistaan.

Hän tuskin on ensimmäinen stand-up-maailmassa, joka kaivaa niin rikkaan materiaalilähteen. Mutta Yang on koomikko Kiinassa, jossa kodeissa ja toimistoissa pidetään edelleen kiinni perinteisistä sukupuolirooleista ja missä syntyvä #MeToo-liike on kohdannut huomattavaa poliittista ja sosiaalista vastustusta.

Erityisesti yksi hänen linjoistaan ​​on käynnistänyt kiivaan verkkokeskustelun: “Kuinka hän voi näyttää niin keskimääräiseltä ja silti olla niin paljon luottavainen?”Monien miesten mielestä se ei ollut hauskaa. Ja tämä on, monien Yangin puolustajien mukaan, täsmälleen asia.

Tänä kesänä nauhoitetussa komediaesityksessä Ms Yang vertaili miesopiskelijoita naispuolisiin kollegoihinsä. Vaikka naisopiskelijat, jotka saavat korkeat arvosanat, ihmettelevät usein, miksi he eivät pysty saavuttamaan täydellisiä pisteitä, rouva Yang sanoi, jotkut miespuoliset luokkatoverit eivät vaikuta heikosta suorituksestaan.

“Sinusta tuntuu, että hän omistaa koko maailman”, hän sanoi verraten miesopiskelijaa naisopiskelijoihin, joiden pisteet ovat vähintään 85 prosenttia. “Hän voi kulkea ympäri huonetta korkealla olevilla tenttipapereillaan. “Katso minua, minulla on 40. Olen tyhmä.” ”

Kun videot tästä näyttelystä ja muista esiintymisistä ovat levinneet, jotkut miehet ovat työntäneet taaksepäin. Sunnuntaina ryhmä, joka kutsui itseään miesten oikeuksien puolustajaksi, aloitti verkkokampanjan, jonka tarkoituksena oli saada hallituksen sensuurien huomio. Se tarjosi esimerkkikirjeen lähetettäväksi Kiinan mediavalvontaviranomaiselle ja syytti Yangia “kaikkien ihmisten loukkaamisesta” ja “vihan levittämisestä”. Viesti poistettiin myöhemmin kritiikin keskellä.

Kuvakaappaukset postista levisivät laajalti, mikä herätti keskustelua koomikoiden ja fanien keskuudessa.

Yksi Yangin merkittävimmistä tekijöistä on Pekingin kansainvälisten suhteiden yliopiston oikeustieteen professori Chu Yin. Hän esitti valituksensa ensimmäisen kerran syyskuussa Douyinissa, TikTok-sovelluksen Kiinan versiossa.

“Kuinka erikoisen miehen on oltava, jotta hän näyttää itsevarmalta?” Herra Chu sanoi. “Ehkä nämä keskimääräiset miehet eivät näytä niin hyvältä, mutta olet todennäköisesti ruma, kun olet pestä meikki.”

Herra Chu julkaisi myös pitkäaikaisen julkaisun blogipostaus tiistaina varoittaen, että rouva Yangin “porvarillinen” sukupuolipolitiikka voi uhata työväenluokan yhtenäisyyttä. “Tällainen identiteettipolitiikkaan perustuva liike livahtaa melkein varmasti vihan mobilisointiin”, hän kirjoitti, nimittäin “suorien miesten viha”.

Kiinassa naiset painostavat yhä enemmän oikeuksiaan. Juuri tässä kuussa satoja ihmisiä kokoontui Pekingin tuomioistuimen ulkopuolelle tueksi entiselle harjoittelijalle, joka nosti seksuaalista häirintää koskevan oikeudenkäynnin tunnettua televisio-isäntää vastaan ​​poplaulajana lauloi tosielämän perheväkivaltatapauksista suorassa televisiossa. Tänä vuonna valtakunnalliset opiskelijat ovat myös osallistuneet ruohonjuuritason kampanjaan poista leima kuukautisten ympärillä.

Mutta naisilla on edelleen esteitä työllisyydessä, koulutuksessa, terveydenhuollossa ja oikeusjärjestelmässä, mikä usein torjuu ihmisiä, jotka etsivät apua perheväkivalta.

Neiti Yangin vitsi liian luottavaisista miehistä sai ensimmäisen kerran laajaa huomiota sen jälkeen, kun hän esiintyi elokuussa Tencent Video -sarjan Rock & Roast -tapahtumassa, jossa amatöörikoomikset kilpailevat tuomareiden ja yleisön jäsenten hyväksynnästä. Kuten muutkin online-videoalustat Kiinassa, Tencent Videota säätelee kansallinen radio- ja televisiohallinto.

Neiti Yang vastasi joillekin mieskriitikoilleen a erityinen rutiini viime viikollasanoen: “He ajattelevat olevani kauhistuttavin noita maailmassa. Kaikki, mitä he ovat kärsineet, johtuu siitä, että sanoin: “Kuinka voit näyttää niin keskimääräiseltä ja olla niin luottavainen?”

Kansallinen radio- ja televisiohallinto tai rouva Yang eivät vastanneet kommentointipyyntöihin. On epäselvää, onko häntä vastaan ​​virallisesti jätetty valituksia ja onko häntä tarkistettava.

Yang on sanonut stand-up-rutiinissaan ja haastatteluissaan, että hän tulee Hebein maakunnan siankasvattajien perheestä ja opiskeli graafista suunnittelua ennen kuin löysi mainetta viime vuonna Rock & Roast -elokuvasta, joka kerää kymmeniä miljoonia katsojia.

Neiti Yang kertoi Kiinan tiedotusvälineille että hänet alun perin hämmästytti vitsinsä saanut vastahyökkäys, joka hänen mukaansa sisälsi väkivaltaisia ​​uhkauksia. Mutta jotkut miespuoliset kiinalaiset viihdyttäjät ovat puolustaneet Yangin oikeutta tehdä vitsejä, vaikka he eivät itse nauraisikaan.

”En henkilökohtaisesti pitänyt hänen rutiiniaan hauskana. Osa siitä oli puolueellista ”, kiinalainen laulaja Su Xing kirjoitti Weiboon, joka on Kiinan karkea vastine Twitterille. “Mutta hänellä pitäisi vielä olla tilaa ilmaista itseään stand-up-tilassa.”

Toisten mukaan hänen arvostelijoidensa puolustava sävy on paljastava.

“Yang Li oli väärässä: Jotkut miehet eivät loppujen lopuksi ole niin luottavaisia”, julkkis-esittäjä Xiao Xiao kertoi Weibolle sunnuntaina.

Joe Wong, koomikko, joka esiintyi amerikkalaisissa myöhäisillan näyttelyissä ennen televisio-uransa aloittamista Kiinassa, kiitti Yangin lyöntiä. “Hänen materiaalinsa koskee miesten sokeaa kohtaa, joten ehkä siksi jotkut eivät löydä siitä huumoria”, hän kirjoitti Weibossa.

Yang sanoi viime viikolla esityksessään, että hänen kannattajansa ylittivät hänen kriitikonsa.

“Vitsillä voi useless nauraa yhdestä syystä”, hän sanoi. “Koska se resonoi.”

Claire Fu osallistunut tutkimukseen Pekingissä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *