Egyptin tuomioistuin tuomitsi Ex-Studentin three vuoteen #MeToo-tapauksessa

CAIRO (AP) – Egyptin tuomioistuin tuomitsi tiistaina eliittiyliopiston entisen opiskelijan seksuaalirikkomuksista ja tuomitsi hänet kolmen vuoden vankeuteen, mikä on ensimmäinen tuomio asiassa, joka on ruokkinut #MeToo-liikettä arabimaiden väkirikkaimmalla alueella maa.

Kairon talousoikeus tuomitsi Ahmed Bassam Zakin, Kairon amerikkalaisen yliopiston entisen opiskelijan, kahden naisen kiristämisestä ja seksuaalisesta häirinnästä.

Herra Zakia syytetään erikseen rikosoikeudessa syytteinä kolmen muun naisen raiskauksesta ja raiskauksesta, joka oli väitettyjen rikosten aikaan alaikäinen. Lisäksi häntä syytetään huumeiden hallussapidosta.

Tiistain tuomio voidaan valittaa ylemmän oikeusasteen tuomioistuimeen.

Herra Zaki pidätettiin heinäkuussa sen jälkeen, kun häntä vastaan ​​esitetyt syytökset tulivat esiin sosiaalisessa mediassa, mikä johti tulipaloon. #MeToo -liikkeen tarkoituksena on saada vastuuseen seksuaaliseen väärinkäytökseen osallistuvat henkilöt ja ne, jotka peittävät sen.

Useat yritykset tuolloin ottaa yhteyttä Zakin perheeseen ja hänen lakimiehensä olivat epäonnistuneet.

Sosiaaliseen mediaan lähetettyjen syytösten mukaan herra Zaki kaivaisi joukon yhteisiä ystäviä Facebookissa, verkkoryhmissä tai koulukerhoissa, jotta naiset voisivat kohdistaa.

Hän aloitti imartelulla ja painosti sitten naisia ​​ja tyttöjä jakamaan intiimiä valokuvia, joilla hän myöhemmin kiristi heitä, jos he eivät harrastaneet seksiä hänen kanssaan syytösten mukaan. Joissakin tapauksissa hän uhkasi lähettää kompromisseja sisältäviä kuvia perheenjäsenille.

Herra Zaki on kotoisin varakkaasta perheestä ja opiskeli American Worldwide Schoolissa, joka on yksi Egyptin kalleimmista yksityisistä lukioista, ja Kairon amerikkalaisessa yliopistossa. AUC: n virkamiesten mukaan hän jätti yliopiston vuonna 2018.

Aktivistien mukaan herra Zakin tapaus osoittaa, että misogynia leikkaa Egyptin jyrkät luokan linjat. Monet Egyptissä ovat aiemmin kuvanneet seksuaalista häirintää köyhien kaupunkien nuorten ongelmaksi.

Seksuaalinen väkivalta ja häirintä ovat syvään juurtuneita ongelmia Egyptissä, jossa uhrien on myös torjuttava konservatiivisen kulttuurin alavirtaa, joka yleensä sitoo naisten siveyden perheen maineeseen. Oikeudessa todistustaakka on suuresti tällaisten rikosten uhreilla.

Entisen opiskelijan syytökset kerättiin Instagram-tilillä @assaultpolice. Siitä lähtien tilillä on ollut ratkaiseva rooli paljastettaessa väitetty jengiväkivalta, joka järkytti Egyptin yhteiskuntaa viime viikkoina.

Seksuaalirikkomuksia on esitetty myös useille oikeuksien puolustajille ja merkittäville toimittajille, mutta nämä syytökset eivät ole tienneet oikeuteen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *