Pakolaiset joutuvat tuleen, kun vanhat viholliset taistelevat konsertissa Etiopiassa

Kun herra Abiyn ja TPLF: n välillä nousi jännitteitä, herra Isaias näki mahdollisuuden ratkaista vanhat tulokset ja rauhoittua alueella, kertoi Martin Undernut, Eritrean ymmärtämisen kirjoittaja ja vanhempi tutkija Lontoon yliopistossa.

“Se on tyypillinen Isaias”, sanoi herra Plaut. “Hän pyrkii heijastamaan valtaa tavoilla, joita ei voida kuvitella niin pienen maan johtajalle.”

Apuryhmät varoittavat, että ilman välitöntä pääsyä Tigray joutuu pian humanitaarisen katastrofin kohteeksi. Sota puhkesi juuri kyläläisten valmistautuessa sadonkorjuuseen alueella, joka jo kamppaili heinäsirkkojen parilla ja toistuvalla kuivuudella.

Pakolaiset ovat erityisen haavoittuvia. Yhdistyneiden Kansakuntien mukaan 96 000 eritrealaista pakolaista oli Tigrayssa taistelun alkaessa, vaikka jotkut leirit ovat sittemmin tyhjentäneet. Sisäinen YK: n 12. joulukuuta julkaisema raportti, jonka The Instances näki, kuvasi Hitsatsin tilannetta “äärimmäisen hirvittäväksi” ilman ruokaa tai vettä.

Kauempana pohjoisessa Shimelban leirillä Eritrean sotilaat hakkasivat pakolaisia, sitoivat kätensä ja jättivät heidät koko päivän auringon alle, kertoi Etiopian pääkaupunkiin Addis Abebaan pakeneva asukas Efrem.

“He kaatoivat maitoa ruumiinsa, jotta heitä olisi täynnä kärpäsiä”, hän sanoi.

Myöhemmin, Efrem sanoi, sotilaat keräsivät 40 pakolaista ja pakottivat heidät matkustamaan takaisin rajan yli Eritreaan.

Declan Walsh raportoi Nairobista Keniassa ja Simon Marks Addis Abebasta Etiopiasta. raportoi Washingtonista, an Christiaan Triebert New Yorkista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *