Jotkut Pfizerin rokoteannokset viivästyvät hieman kylmävarastointiin liittyvistä huolista.

Pienen määrän rokoteannosten toimittaminen Pfizerista useisiin Euroopan unionin maihin viivästyi vähäisessä määrin, kun lämpötilansäätöjä käytettiin pitämään annokset erittäin kylminä. Espanjan terveysviranomaisten mukaan asia pakotti Belgiassa sijaitsevalta tehtaalta lähetyksiä viivästyttämään päivällä.

Pfizerin tehdas Puursissa, Belgiassa, kertoi yhtiön espanjalaiselle divisioonalle maanantai-iltana, että lähetykset kahdeksaan Euroopan maahan viivästyvät “lastaus- ja lähetysprosessin ongelman vuoksi”, Espanjan ministeriö sanoi lehdistötiedotteessa.

Julkaisussa ei määritelty, mitä maita Espanjan lisäksi tämä koskee. Kun terveysministeri Salvador Illa kysyi Espanjan radiolähetyksen Ser viivästymisestä, hän sanoi, että ongelma liittyy lähetysten “lämpötilan säätelyyn” ja että se on ratkaistu.

Annosten pitäisi saapua tiistaina, yhden päivän myöhässä.

Pfizerin tiedottaja sanoi kuitenkin, että vaikka oli olemassa “pieni logistiikkakysymys”, “ei ollut mitään ilmoitettavia valmistus- tai lämpötilansäätöongelmia”.

Viivästys korosti logistisia haasteita miljoonien rokoteannosten nopeuttamisesta, jotka on pidettävä miinus 70 astetta ympäri maailmaa mahdollisimman nopeasti.

Sunnuntaina, Euroopan rokotuskampanjan ensimmäisenä päivänä, Saksassa esiintyi myös pieni ongelma kylmäketjuprosessissa: huoli siitä, että tuhannet laukaukset eivät olleet riittävän kylmiä, viivästyttivät ponnisteluja Lichtenfelsin ympäristössä Baijerissa.

“Kun tarkasteltiin kylmälaatikoihin suljettuja lämpötilalokeja, syntyi epäilyjä kylmäketjun vaatimusten noudattamisesta”, Lichtenfelsin piirikunta sanoi lausunnossaan.

Sunnuntaihin mennessä ongelmat ratkaistiin ja kampanja alkoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *